dinsdag 7 mei 2013

Werkzoekenden reizen verder voor hun baan

72 procent Van de werkzoekenden is bereid om 25 tot 50 kilometer te reizen naar hun werk.  Uit onderzoek van ING bleek in augustus 2012 dat Nederlanders gemiddeld veertien kilometer van hun werk wonen. Door de aanhoudende crisis zijn werkzoekenden bereid om veel verder te reizen voor een nieuwe baan. 

36 procent van de ondervraagde werkzoekenden is bereid om maximaal 25 kilometer te reizen naar het werk. Bij nog eens 36 procent van de ondervraagden ligt dit zelfs op 50 kilometer. Twee procent wil maximaal vijf kilometer reizen, twaalf procent wil maximaal tien kilometer. reizen. Opvallend is dat veertien procent van de ondervraagden zelfs tot 100 kilometer. wil reizen naar zijn nieuwe baan.

Niet verhuizen, wél reizen 
Uit een eerdere enquête bleek dat 64 procent van de werkzoekenden niet bereid is te verhuizen voor een nieuwe baan. We zien nu dat de meeste werkzoekenden wél bereid zijn 25 tot 50 kilometer te reizen voordat ze op hun werk zijn. : "Opvallend is dat we gemiddeld zo’n veertien kilometer van ons werk wonen, maar dat werkzoekenden bereid zijn om veel verder te reizen dan dat gemiddelde. In tijden van crisis worden we blijkbaar een stuk minder veeleisend als het gaat om reistijden".

Bron: managersonline.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten