dinsdag 14 mei 2013

Wat maakt een openingszin goed?

Je gaat naar een feestje en je ziet een leuke man of vrouw. Je wilt met hem of haar kennismaken en je bent wel een uur bezig om een goede openingszin te bedenken. Heb je er eindelijk een, dan ben je vaak al zo gespannen, dat die zin er niet meer makkelijk uitkomt. Of je bent te laat, omdat iemand anders je net al voor is geweest.


Iedereen herkent deze situatie wel.

Dit is te vergelijken met de situatie van een werkzoekende die al met zijn zoveelste sollicitatiebrief bezig is en wanhopig zoekt naar weer een openingszin, waardoor de lezer hem meteen zal uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Na de zoveelste afwijzing heb je daar geen zin meer in of geen puf meer voor. De creativiteit en moed ontbreken je om nog maar eens naar die leuke persoon of baan toe te stappen.


Herkenbaar?

SollicitatieLAB heeft al eerder een blog geschreven over openingszinnen. Wij geven daarin het advies dat de kandidaat zich verdiept in de rol die het bedrijf of de overheidsinstelling in de maatschappij speelt en daarop in de openingszin inspeelt. Of dat je inspeelt op de actualiteit. Omdat deze blog veel wordt gelezen, gaan we nu iets verder en geven voor actuele vacatures openingszinnen.

De beste openingszinnen op een rijtje

Vacature bij het Onderwijs
Docent Engels bij Avans Hogeschool


Je ziet ze als puber binnenkomen en ze gaan als volwassene weg. Als docent Engels aan dit proces kunnen bijdragen, maakt deze baan zo bijzonder voor mij.



Werken bij de politie                 
Financiële Informatie Rechercheurs


50 miljoen euro in 2012 bij criminelen in beslag genomen. Mijn doelstelling is dit bedrag al in 2013 te verdubbelen.



Werken bij de Gemeente           
Casemanager Arbeidsmarkt en Sociale Zaken


Omdat iedereen kansen moet krijgen om betaald werk te verrichten, waardoor zij hun kwaliteiten en vaardigheden kunnen versterken. Hier aan bij te kunnen dragen, is mijn motivatie om op deze baan te solliciteren.



Werken als secretaresse             
Directiesecretaresse Hertel BV


De integriteit van het bestuur staat tegenwoordig centraal binnen organisaties. Dat integriteit naast organisatie sensitiviteit zo uitdrukkelijk in de functie-eisen wordt genoemd, heeft mij doen besluiten op deze functie te solliciteren.



Werken bij een Bank                   
Financieel adviseur Particulieren


Op een feestje durf je niet te zeggen, dat je bij een bank werkt. Toch solliciteer ik naar deze baan, omdat particulieren ook recht hebben op goed advies.



Werken in de zorg                        
Verpleegkundige in de wijk

Mensen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving laten wonen, wens ik iedereen toe. Daarom solliciteer ik naar deze baan, omdat de wijkverpleegkundige dit weer mogelijk maakt.


bron:http://www.sollicitatielab.nl/tips/de-beste-openingszinnen/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten