maandag 27 mei 2013

Sollicitatieverhaal van de dag


Waarom maakt iedereen zich zo druk om dingen die je toch niet kunt veranderen? We weten toch allemaal dat politiek een ander woord voor leugen is.. Ben je goed in liegen en bedriegen dan is een carrière in de politiek voor je weggelegd. 


Denkt iemand nu echt dat Den Haag gaat veranderen? Denkt iemand nu echt dat op ambtenaren niveau beslissingen worden genomen die goed voor ons zijn? We leven in een graaicultuur, de banken vielen als eerste door de mand, bedrijfsleven volgt weldra en de politiek? Die is al druk bezig zichzelf in te dekken. Mooi praten en je vooral niet laten vangen op woorden, dat hebben ze in de politiek de afgelopen 25 jaar goed ontwikkeld. 

Onze samenleving is verrot en de politiek "WIL" dit helemaal niet veranderen. Hoe kan je iets willen veranderen voor een ander als je enkel en alleen aan jezelf denkt? 

In de hoogconjunctuurdagen (ver achter ons) werden er ook ongelofelijke blunders gemaakt die miljoenen of miljarden hebben gekost, alleen toen maakte we ons als bevolking daar minder druk om, het gaat toch goed? Ik kan 3x per jaar op vakantie, dus foutje mag best. Foutjes werden gewoon opgelost door wat meer geld te halen bij de burger, en die? Die was druk bezig met zichzelf. 

Nu komt al dat incapabel leiderschap naar boven. Het geld is op, de economie valt met duizelingwekkende snelheid in een bodemloze put. Hypotheken (jarenlang gepromoot door de overheid) hangen als een molensteen om de nek van menig burger, belastingen en boetes zijn exorbitant hoog geworden en nu raakt het ons, de burger, Jan met de pet. 

Nu snijd dit systeem in ons vlees en nu roepen we moord en brand. Iemand zei ooit "Je krijgt wat je verdient" en ja we hebben gekregen wat we verdienen. Leiders die niet kunnen leiden, ambtenaren die door dienstjaren op verkeerde plekken zitten en enkel bezig zijn zich meer te verreiken. 

Zolang we dit economisch model blijven vasthouden verandert er niets. Werkloosheid stijgt, 40+ komt niet meer aan de bak, geld is op, uitkeringen worden gekort, alles wordt duurder en ja, Den Haag regeert gewoon verder of er niets aan de hand is. De leugen regeert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten