vrijdag 18 mei 2012

Sollicitatieverhaal week 20

Heb in 8 maanden al 95 maal gesolliciteerd, iedere afwijzing is omdat er héél veel aanmeldingen zijn en ik pas minder goed in het gevraagde profiel. Ik ben 52 en heb natuurlijk een aardig salaris opgebouwd en dat is in deze tijd het probleem, maar niemand die dat durft aan te geven. Diverse vacatures meermalen terug gezien en zijn dus nog steeds niet ingevuld, maar ik krijg geen kans. at je ook veel leest is dat als ze binnen 2 dagen niets van zich laten horen jij het niet bent geworden, ook een lekkere dooddoener.
Het blijkt allemaal normaal, maar het tij zal toch een keer keren, kijken wie dan aan het langste eind trekt, maar voorlopig zul je het hier mee moeten doen.
Iedereen succes met het vinden van een baan, ik blijf in ieder geval reageren op alles wat op mijn weg komt.

70 opmerkingen:

  1. Ik herhen dit. Het is toch triest dat bedrijven die serieus genomen willen worden zelf niet de beleefdheid hebben om in ieder geval iets van zich te laten horen. Wel zelf lopen mopperen als ze een offerte de deur uit doen en er niets van horen. Dan is de wereld te klein en is het onbeschoft. Hoe moeilijk ook probeer door te gaan. Ongetwijfeld zijn er nog correcte bedrijven in Nederland.
    John

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal herkenbaar! Tip:Schrijf u in bij detacheringsbureaus, werving-en selectiebureaus, uitzendbureaus en dergelijke, dan is er een grotere kans dat men u belt met de vraag of u nog beschikbaar bent en zo ja dan hebben ze misschien iets voor u.
      Ben zelf sinds mijn 52ste zo al meerdere keren aan het werk gekomen. Veel bedrijven zoeken mensen op via dit soort bureaus en als u hen bevalt bieden ze vaak een contract aan.
      Ik wens u veel succes en verder schrijf op alles wat los en vast zit.
      Het moet toch een keer lukken.

      NOGMAALS SUCCES GEWENST!!!!!!!

      Verwijderen
    2. Ik ben een dame van 41 jaar sinds 1 jaar al druk op zoek naar een baan, en inderdaad met Rogier Visser eens, dat je per email de gekste afwijzigingen binnen krijgt, terwijl je al 12 het beroep uitoefend toch wordt afgescheept met het verhaal dat andere kandidaten beter aansluiten en werkervaring hebben, wat een gelul!!!!

      Ik ben en ik overdrijf niet,, bij 42 uitzend en werving organisaties ingeschreven.
      Ik heb er met twee maar echt contact! MIjn ervaring is namelijk iets anders..............

      De meeste bedrijven (werkgevers) willen voor een dubbeltje op de eerste rang met zoveel mogelijk ervaring. Ik vind dat de wat "oudere" werknemers gemotiveerder zijn, loyaal, betrouwbaar en hard werken! Ik hoop dat de "werkgevers" een keer het licht gaan zien en durven te investeren in hun bedrijf, zodat er meer werknemers worden aangenomen van boven de 30 jaar, misschien dat de economie er ook op vooruit gaat. Aangezien je met een salaris meer kunt doen dan met een WW Uitkering!!!!

      Ik wens iedereen veel succes met solliciteren, en ik hoop dat het een keer goed komt met Nederland?!!

      Verwijderen
    3. ik ben 56 en ik solliciteer me eigen rot maar die leeftijddiscriminatie moet maar eens stoppen wij hebben net zo veel recht als jongere mensen. Het is gewoon in1 woord een zootje hier in nederland.

      Verwijderen
    4. Ik ben een vrouw van 55 en herken al deze verhalen. Ik ben voor veel functies geschikt maar krijg toch vaak de reactie dat ik niet ervaren genoeg ben. Soms is de afstand te ver, ik praat dan over 30 km. Onzin is dat maar het zal wel teveel reiskosten betekenen. Het Uwv vindt 1 1/2 uur reistijd acceptabel. Dat is natuurlijk niet te doen 3 uur reistijd op 1 dag. Maar ik geef de moed niet op. Wellicht dat het ooit gaat lukken toch nog een baan te vinden.

      Verwijderen
    5. BESTE ROGIER
      HET IS INDERDAAD NIET LEUK IK ZIT ZELF OOK AL 2 JAAR THUIS EN MET EEN MBO NIVEAU EN FUCTIE VAN VERKOOPCHEF ZELFS IK BEN TE OUD VOOR DE DETAILHANDEL
      NA 165 SOLLCITATIES EN 12 GESPREKKEN HEB IK HET OPGEGEVEN EN WERK IK NU VOOR 15 UUR PER WEEK BIJ TNT.
      ZELFS HET UWV LAAT JE STIKKEN EN ZE ZEGGEN GEWOON WIJ ZIJN ALLEEN OM TE COACHEN EN NIET OM JOU AAN EEN BAAN TE HELPEN DIE MOET JE ZELF VINDEN.
      EN DAN BEN IK NOG WEL 42 JAAR OUD.
      DE MEESTE WERKGEVERS IN DE DETAILHANDEL ZEGGEN VOOR JOU LEEFTIJD HEBBEN WE ER 2 DIE GOEDKOPER ZIJN.
      IK BEN EEN GOEDE GOZER MAAR IK BEN TE DUUR VOOR DE MAATSCHAPPIJ DAT IS WAT ZE ZEGGENM.
      IK BLIJF GEWOON SLLICITEREN MAAR IK GA ER MAAR VAN UIT DAT ALS IN SEPTEMBER MIJ WW- STOPT IK GEWOON NOG STEEDS 15 UUR PER WEEK BIJ DE POST WERK
      IK WENS JE HEEL VEEL SUCCES MET HET VINDEN NAAR EEN PASSENDE BAAN

      Verwijderen
    6. je moet de werkgever vertellen dat ze een doelgroep verklaring kunnen krijgen van uwv,dus veel korting op de kosten

      Verwijderen
    7. Ik ben zelf 57 en kan de verhalen alleen maar (hoe triest ook)beamen. Het gaat niet alleen om het salaris wat we opgebouwd hebben, vooral onze leeftijd speelt ons parten. Misschien zijn we wel sneller vatbaar voor een griepje en dergelijke onzin. Niemand die eerlijk is en durft te zeggen, "jullie zijn te oud" of "misschien wel eerder vatbaar voor een griepje" Van Den Haag moeten we door tot we 67 zijn, geen probleem, graag zelfs, maar laten ze dan ook wat doen om ons weer in het "circuit"te krijgen. Onze ervaring en kennis telt niet, als je maar 18/20 bent (niks kost)universiteit hebt en 25 jaar ervaring, dan ben je geschikt. Triest en hopeloos kun je er van worden, maar ook ik geef de moed niet op, daar ben ik te jong voor. Succes voor al mijn lotgenoten.

      Verwijderen
    8. Beste Mede Gefrustreerde Werkzoekenden:

      Ik ben al meer dan 7 maanden bezig met solliciteren op een zo breed mogelijk vlak, ja ook ver beneden mijn kunnen. Ik ben een jonge en sterke 59er die nog minstens 15 jaar wil doorwerken, pensioen is niet goed voor je gezondheid. Maar ja als je dit zegt dan denken ze in dit land dat je niet goed bij je hoofd bent. Ik heb vele jaren in het buitenland gewoond en heb een werk instelling. Ik heb meer dan 225 CV's met Cover Letters weggestuurd. Men is onder de indruk van mijn ervaring maar men schijnt altijd een beter passende kandidaat te vinden. Toch zie je die funktie nog weken open staan daarna. Men liegt dus gewoon en men denkt in dit land dat je boven de 45 niet meer kan presteren. Toch raar dat ik nu met een tijdelijke nul uren kontrakt baan de 19 jarigen zonder moeite bijhou. Men wil dus gewoon geen risico nemen met ervaren mensen die geen grote mond hebben en gewoon doen wat er van je wordt gevraagd, niet zeuren, en niet veel eisend zijn. Men heeft liever jonge mensen die wel een grote mond hebben, niets kunnen en weinig willen doen en veel geld verlangen. Ik kan dit land niet meer volgen en die beschermende CAO's helpen natuurlijk ook niet. Wat denken die werkgevers vandaag? Ik kan het er niet achter komen en begin het vertrouwen te verliezen en weet ook niet waar dit land naar toe gaat en zal het wel weer in het buitenland moeten zoeken. Ik kan mijn buitenlandse hooggeschoolde vrouw van 8 jaar niet eens hierheen halen want je hebt minstens een jaar kontrakt nodig om die dure en omslachtige weg te kunnen bewandelen. Maar Poolse mensen die geen woord nederlands spreken en de kultuur niet kennen, kunnen hier zo maar aan het werk, kun jij het volgen? Ik niet. Iemand een idee ik hoor het graag. Veel succes allen.

      Verwijderen
    9. Ik heb tegenwoordig een extra alinea in mijn brieven staan.

      Uit onderzoek is onlangs gebleken dat, volgens personeelsfunctionarissen, mensen van 40 jaar en ouder de flexibiliteit hebben van een loden deur, te vaak ziek zijn, te traag werken en totaal geen motivatie meer hebben. Kortom je hebt er niets meer aan. Een personeelsfunctionaris die zo denkt zit duidelijk op de verkeerde stoel. Iemand alleen op zijn/haar leeftijd beoordelen kan natuurlijk nooit .En het is minder leuk dit te weten nu we allemaal moeten werken totdat we 67 zijn. Ik herken mij totaal niet in de genoemde kwalificaties van 40-plussers en hoop dan ook dat u een andere mening heeft over mensen van 40 en ouder.

      Als we dit allemaal gaan doen worden de werkgevers misschien wakker.

      Verwijderen
    10. Ook ik (IT-er en biologisch 52 jaar "oud") herken me volledig in onderstaande verhalen. Ben sinds 9 maanden op zoek naar een nieuwe baan. Zie ook vaak dezelfde vacatures voorbij komen waar ik eerder (via W&S)op gereageerd heb maar "er waren zogenaamd betere kandidaten" . Inmiddels wel de ervaring dat er onder W&S bureau's behoorlijk wat kaf onder het koren zit: vooral de massamail acties waarbij meneen steekwoord tegenkomt van een competentie die je voor het laatst 15 jaar geleden ooit hebt opgedaan en waar men dan op reageert.

      Ik hou inmidddels een blacklist bij van dergelijke bureau's bij en dat scheelt behoorlijk wat tijd & frustratie. Wat handig werkt is een standaard set met vragen die je een recruiter kunt stellen zodat je weet of de recruiter zijn/haar huiswerk gedaan heeft. Mijn ervaring leert dat heel veel recruiters hun zaakjes slecht voorbereiden en maar wat aanklooien.

      Bedrijven (en doorgaans zijn dat kennelijk niet de beste om voor te werken) schijnen verder last te hebben van een korte termijn visie door te blijven zoeken naar het spreekwoordelijke schaap met de 5 poten. NL vergrijst immers in rap tempo en als je (als zichzelf serieus bedrijf noemend) halsstarrig blijft zoeken naar een 19 jarige met x jaren ervaring + exotische competententies, dan heb je als HR-/business manager van dat bedrijf kennelijk tijd over en niks beters te doen...

      Bij bedrijven waar ik op gesprek mocht komen ook de gekste dingen meegemaakt: onbeschoft & onproffessioneel gedrag van een "toekomstige" collega tijdens een eerste gesprek, gesprek dat (zonder opgaaf van redenen) een kwartier te laat begint, incompetente/arrogante HR dames of het blijkt dat over de inhoud van aangeboden vacature niet helemaal goed is nagedacht (wat meestal blijkt nadat ik gericht wat vragen heb gesteld).

      Ik ondervind ook aan den lijve dat het vinden van een goede baan in deze tijd niet makkelijk is. Toch ben ik er van overtuigd dat het tij (weer) zal keren.

      De aanhouder wint dus geef nooit op !.

      Verwijderen
    11. Beste anoniem,
      Ik ben het helemaal met je eens. En ja, het is frustrerend. Er zijn (inclusief mijelf) genoeg vijftigers die hartstikke betrouwbaar, kundig, en sociaal zijn. Wij geborenen in de jaren zestig, hebben de jaren 70, 80 en 90 bewust meegemaakt. Ik zie nu dat het een hele andere tijd is. Alles gaat sneller, de communicatie veranderd( als je het niet over 'transparant', 'dichttimmeren', duurzaam en 'pakketten van maatregelen' hebt, hoor je er niet bij.

      Voor de meeste van ons is dit ronduit irritant om te zijn verzeild geraakt in een amerikaanse cloon (Nederland dus)met allerlei managementtechnieken die de boel alleen maar onduidelijker en vaak niet werkzaam maken.

      Daarom heb ik besloten voor mijzelf te beginnen en ik doe er alles aan om het te laten slagen. Daarnaast ben ik een opleiding management gaan volgen, om mijzelf te stimuleren en te verrijken. Ook wil ik weten wat al die mismanagers geleerd hebben, om het zelf in de toekomst beter te doen!

      De aanhouder wint, geef nooit op, schrijf jij. Inderdaad, mee eens. Laat al die afwijzingen van je afglijden en probeer zo creatief mogelijk te zijn met je werksituatie. Je bent niet de enige en het ligt echt niet aan ons, kanjers uit de jaren zestig, met de juiste normen en waarden!
      Anoniem (v) 1961

      Verwijderen
  2. Beste Rogier,

    Wat een herkenbaar verhaal! Ik ben zelf 47 jaar en ben 2 jaar geleden mijn baan kwijtgeraakt. Sindsdien heb ik me werkelijk suf gesolliciteerd, was zeer gemotiveerd om weer ergens aan de slag te gaan. Desnoods een wat mindere baan met wat minder salaris. Heel vaak kreeg ik wel een reactie, maar heel vaak ook niet. Ikzelf ben iemand die altijd een reactie terug geef als iemand mij benaderd. Ik vind dat wel zo netjes en ik probeer ook altijd eerlijk te zijn. Helaas hebben niet alle bedrijven het fatsoen om iemand terug te schrijven: ik vind dat werkelijk ongehoord en zeer onfatsoenlijk. Maar ik weet dan gelijk ook dat ik nooit bij zo'n bedrijf zou willen werken. Als ik wel een reactie terug kreeg dan was dit vaak een standaard verhaaltje in de trant van : wij hebben een andere kandidaat gevonden die beter in het profiel past. Terwijl ik aan alle eisen van hun functieprofiel voldeed! Dus na verloop van tijd kwam ik er achter dat leeftijd er wel degelijk toe doet! Men kiest liever voor een jongere gast omdat ie goedkoper is en omdat ze denken dat ie meer "kneedbaar"is en dus makkelijker te vormen zal zijn naar hun eigen wensen. Persoonlijk denk ik dat ze zich daar zwaar in vergissen: het zijn juist de jongere medewerkers die zich willen laten gelden en die meer eisen stellen. De wat oudere werknemers zijn juist veel loyaler, stellen minder eisen en zullen hun werkgever minder gauw verlaten als het wat moeilijker wordt. Dat besef is bij veel werkgevers helaas nog niet doorgedrongen en ik vind dat hier ook een taak ligt voor de overheid. Zij willen mensen langer laten doorwerken, maar nemen geen enkel initiatief om de oudere werknemer interessanter te maken voor de werkgever. Ik heb hier nog geen enkele politieke partij over gehoord en dat vind ik eigenlijk nog wel het ergste. Wel veel aandacht voor jeugdwerkeloosheid, maar nooit hoor je iets over ouderen-werkeloosheid. Terwijl de jeugd nog alle kansen heeft en alle tijd om ooit nog een keer aan de bak te komen, wordt er nooit aandacht besteed aan de soms hopeloze situatie van de oudere werkzoekende!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is inderdaad de meest angstaanjagende kant van de zaak.. De pensioenleeftijd wordt de komende jaren naar boven toe bijgesteld; we moeten dus met z'n allen langer werken. Maar vanaf je 50e heb je haast geen kans meer op werk. Ben zelf net 50, en heb gelukkig weer sinds 2 jaar een baan. Maar heb het proces ook meegemaakt, suf gesolliciteerd, werkelijk elke dag er mee bezig. Ook de gekste afwijzingen waaruit blijkt dat leeftijd wel degelijk een rol speelt. En de politiek heeft een grote mond over langer doorwerken omdat de werknemer dit ook graag wilt. Kansen genoeg zeggen ze, maar de waarheid is dat geen enkele werkgever ligt te wachten op de 'oudere' werknemer. En de politiek keek er naar en doet er niets voor. Inderdaad 'ouderen-werkeloosheid' verdient vééél meer aandacht. Bovern de 35 wordt het al moeilijk, alles met geld te maken. Zelf ben ik ruim 1500 euro naar beneden gegaan, maar ach ik heb werk en moet er blij mee zijn. De politiek is hypocriet in deze, maar ach die zitten op pluche stoeltjes.

      Verwijderen
  3. Ik ben helaas met jullie eens. iK BEN 31 JAAR en ik heb net zo als jullie heel veel gesolliciteerd ook bij detachering- W&S buro's. Ik krijg overal de soms overgekwalificeerd, te veel werkgevers, etc, te lang uit de branche geweest noem naar op. Als ik dat al krijg te horen, waar gaat arbeidsmarkt dan heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ... het is nu eenmaal zo dat er meer werkzoekenden zijn dan banen. Dan kunnen werkgevers de krenten uit de pap halen , vanuit hun standpunt gezien. Niks persoonlijks.
    Zelf vind ik het persoonlijk jammer en ook raar dat de in de eerste zin geschetste situatie niet als uitgangspunt dient. Vanuit de overheid blijft men aandringen op solliciteren terwijl je weet dat niet iedereen aan het werk raakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. herken het enigszins. Ik hoop voor u dat u meer succes heeft als ik. In 3 jaar heb ik 282 sollicitatie brieven, mails, en alles wat er op lijkt de deur uit gedaan. Ik ben 57 nu en heb alleen maar te horen gekregen, te duur, te veel ervaring en te oud. Echter niemand had het lef dat ook schriftelijk te bevestigen, omdat men als reden opgaf de volgende dag niet aangeklaagd wilde worden op leeftijd discriminatie. In al de tijd ben ik 2 keer op kennismakingsgesprek en 1 keer op sollicitatie gesprek geweest. Bij toeval heb ik vorig jaar 4 maanden gewerkt voor iemand die niet naar leeftijd maar naar instelling keek. Helaas, karwei klaar, contract over, maar ik heb wel 4 maanden genoten er weer eens bij te horen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Omstandigheden dwingen mij om een nieuwe baan te zoeken. Lekker is dat, in deze tijd. Ik ben niet de enige zullen we gemakshalve stellen. Maar, hoe groter de strijd, des te groter de overwinning toch?
    sollicitatie

    Ik heb een handicap.
    Jawel, mijn leeftijd. Wie wil er een hoogbejaarde Man in dienst? Ik ben al 50 jaar … psst niet doorvertellen!
    Positief benaderen is mijn motto!

    Geachte mevrouw, heer,
    Hallo, ik ben Arno en ik wil uw bedrijf komen versterken!

    Ik ben 50 jaar, in de bloei van mijn leven. Ik heb geen negen tot vijf mentaliteit, het liefst begin ik vroeger zodat ik dan ook weer eerder weg kan, ik heb ook nog een privéleven weet u! Ik heb een opgeruimd karakter. U kunt met mij alle kanten op, behalve de verkeerde.
    Jawel, en zijn grenzen en die geef ik graag aan maar ik ben behoorlijk flexibel.
    Mijn werkervaring? You name it, i ‘ve done it! .Technisch kan ik ook nog wel wat moet ik zeggen of vertellen. Indien gewenst ben ik uiteraard bereid een studie of opleiding te doen en u te verblijden met een ‘diploma’ waar tegenwoordig de hele bedrijfswereld zo enorm op geilt. Een koffer met diploma’s hebben maar het verschil niet weten tussen een printer en een kopieermachine. Never mind!
    Naar aanleiding van uw vacature reageer ik met een meer dan groot enthousiasme.
    Zonder mijzelf direct op de borst te slaan durf ik bij deze te stellen dat ondergetekende de ideale kandidaat is ter opvulling van de ontstane vacature.
    Zie ik u al verheugd knikken? Bespeur ik al iets van die moet ik hebben?
    Mooi want beste Meneer of Mevr. het is geheel wederzijds.
    Natuurlijk moeten we het nog wel hebben over de invulling van de taken en uw wensenpakket.
    Maar gelet op het bedrijfsprofiel en mijn instelling komen we daar best wel uit.
    Ik zeg u Meneer of Mevr., het is een' match made in heaven
    Ja u ziet ik spreek ook nog een woordje over de grens.
    De reden dat ik solliciteer op deze functie is feitelijk eenvoudig.
    Toen ik uw advertentie las was er een woord dat direct op mijn netvlies bleef branden. Namelijk Beveiliger burgerluchtvaartburgerluchtvaart
    Ik wist het zeker dit is mijn baan hier wil ik werken. Nu zie ik u denken wat een ongewone sollicitatie brief ja ik sta er zelf ook versteld van.
    Maar na al meer als 400 sollicitatie brieven en met telkens het zelfde antwoord zo van…….
    U hoort nog van ons…
    Ondertussen krijg ik op nette sollicitatiebrieven een standaard afschrijvingsantwoord:
    uw profiel voldoet niet aan de gewenste functie-eisen.. bla bla bla
    Er zijn banen bij waar ik met ogen dicht en met mijn handen op mijn rug kan aanschuiven... maar ja, ze kunnen moeilijk zeggen: 'Sorry Meneer u bent te oud u heeft geen diploma,s
    Banen op Nederlandse Vacaturesite en Monsterboard kan ik vergeten. Ik krijg afschrijvingen waar in staat dat ze 250 sollicitaties gehad hebben
    Van daar dat ik maar verander van gewoon naar apart mocht u besluiten om niet met mij in zee te gaan of uit te nodigen voor een gesprek wil ik u toch bedanken voor de genomen moeite met het lezen van deze ongewone sollicitatie brief.

    Met vriendelijke groeten
    A.J.A Arntz
    P.S mijn gegevens staan in mijn CV die ik als bijlage mee stuur…..

    O en ik ben wel dyslectisch ik vond dat u dat wel even moest weten sorry maar ik kan er mee leven ik hoop u ook.....????

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben Heftruck/reachtruck chauffeur en mijn leeftijd is 43 jaar.Al heel lang ben ik op zoek naar werk en pak vaak uitzendwerk aan,omdat een werkgever niet zo gauw meer iemand rechtstreeks aanneemt.
    Mijn ervaring is dat het vaak tijdelijk is, en je standaard van een uitzendbureau krijgt te horen dat als je je best doet het misschien vast kan worden.
    De laatste klus was bij Heinz in utrecht, ik viel voor iemand in die hernia kreeg en eraan geopereerd moest worden.
    De duur van het werk zou 6 weken zijn,en ik was verantwoordelijk voor het laden en lossen van vrachtwagens en de lijnen bevooraden van de productiehal.Het was best een verantwoordelijke functie en ik was zo flexibel als een tuinslang.
    Zo flexibel dat het voor mij geen probleem was om mijn chef te vervangen,nadat hij op het bedrijf in de ochtenddienst een hartaanval kreeg.
    Mijn duur werd dus verlengt en mocht langer blijven totaal 16 weken,af en toe had je ook wat ongemotiveerde collegas erbij die vaak wegbleven omdat ze vaak in moesten vallen of weekends werden gevraagd.
    Alles deed ik dus wel en werkte een zaterdag over,ik werd zo goed beloond voor die dag dat ik 25 euro op mn bank kreeg van het uitzendbureau.
    Uiteraard ging ik verhaal halen omdat ze meerdere fouten hadden gemaakt omtrent mijn uren en loon,maar omdat ik dus voor mijn geld opkwam werd ik ineens te lastig.
    Na enkele weken moest ik een poolse jongen inwerken, die ze zogenaamd ook tijdelijk in dienst hadden om de boel te ondersteunen.
    Hij sprak geen engels,duits,nederlands dus je begrijpt dat het vaak met gebarentaal ging maar ik dacht ik geef m een kans.
    Met laden en lossen was het een giller en vaak hilarisch, omdat de vrachtwagenchauffeurs mij dan zeiden hoe weet die pool nou wat ik wil?,waarop ik dan antwoorde dat ik het ook niet begrijp waarom hogerhand het zo wilt.
    Om het verhaal kort te houden,het kostte mij mn baan na 16 weken en die pool zit er nu nog omdat zijn vriendin een hoge functie kreeg bij Heinz,het was al lang bekend dat het zo zou gaan.
    Mijn conclusie we gaan eraan in Nederland en werken tot je 67e geloof je toch zeker zelf niet?ook gehandicapten worden flink gepakt en word er geloerd hoe ze hun werkplekkie af kunnen pakken.
    Ook die categorie zal flink werkeloos worden als het zo doorgaat tenzij ze straks gaan werken voor 4 euro.
    Ik solliciteer me rot en hou elke dag de sites in de gaten maar het is om moedeloos van te worden,zelfs het uwv heb ik gevraagd wat ze voor me konden doen want 13 juli houd mijn heftruck papiertje op(5jaar geldig).en moet ik een opfrissingscursus doen van een dag,kost 375 euro wat het uwv niet gaat vergoeden,en werk heb ik dus niet.
    Nee ze geven liever tot oktober een uitkering dan een opfrissingscursus van 375.
    rare wereld.
    Coen Gerwig

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Coen,

      Ik heb 1 maand terug ook de heftruck opfrissingscursus van 1 dag gedaan bij BLOM heftruckopleidingen.
      De kosten waren eur 208,- ,dat scheelt toch een hoop met jouw eur 375,-.
      Even googlen en je bent een stuk goedkoper uit,en ze zitten door heel nederland met hun vestigingen.
      Succes,Erik Wesenbeek

      Verwijderen
    2. Heel mooi anoniem die prijs verschil maar als je in de ww zit zal je,je geld wel nodig hebben voor andere dingen en dan is de opleiding net iets waar je over kunt struikelen,ik zou zeggen UWV help mee jullie willen toch ook dat de mensen snel aan de slag komen.

      Verwijderen
  8. ook ik herken dat sommige zie je weken nog staan die advertentie ,solliciteert op alles wat voorbijkomt ben nu ruim twee jaar werkloos ruim 600 brieven geschreven 15 jaar ervaring te oud 53 betekend dat ik over 5 maanden op straat staat met gezin want je bent afgeschreven en cwi daar heb je niets aan.

    p.verhelst

    BeantwoordenVerwijderen
  9. enzovoort enzovoort.... De huidige maatschappij is wat dat betreft echt op het verkeerde pad. Enkel winst telt, zo veel mogelijk in een zo kort mogelijke tijd. Liever jong grut in dienst nemen wat niets kost. Maar dat jong grut is vaak ook zo weer weg. Voor hen telt het bedrijf niet, enkel het geld wat ze ervoor krijgen. Niks loyaliteit, solidariteit, integriteit.
    Ik ben 57 en ik vind van mezelf dat ik slim en intelligent ben. Goed opgeleid, veel ervaring en kennis. Ja, een ideale werknemer. Maar ja, de leeftijd hè?
    Uitzend-, tacherings-, wervingsbureaus kun je ook allemaal vergeten. Van de helft hoor je niets en vaak zit ik dan op gesprek tegenover jong grut die mij ook even willen vertellen hoe het werkt en hoe ik het moet of kan doen. Hun gaan even beslissen of ik wel/niet met een bedrijf in gesprek kom. Kijk eens om je heen, ongelofelijk hoeveel uizendbureaus end. er bestaan.
    Mijn advies: sla deze pseudo-sector over en solliciteer direct bij bedrijven. Probeer open sollicitaties. Volg na enkele dagen altijd telefonisch op. Alhoewel ik nog steeds zonder werk ben, heb ik hiermee een betere ervaring. Alle leeftijdgenoten veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het is juist de politiek die de markt verziekt. Ministers en staatssecretarissen die met zogenaamde "positieve" prikkels de luie werkelozen aan het werk willen krijgen. Zo'n minister is nu vice-voorzitter van de Raad van State. Afpakken is bij hun een positieve prikkel. Creatief omgaan met hun macht en middelen hebben ze nog nooit van gehoord. Wat hebben ze gedaan om de welwillende werkzoekende aan een baan te helpen? Welke "positieve" prikkel hebben ze bij de werkgevers neergelegd? Ik ben nu ruim 2 jaar werkeloos met een HBO achtergrond en meer dan 900 sollicitatiebrieven armer. Zelfs het werken aan een lopende band of schoonmaakwerk is niet voor mij weggelegd, teveel werkervaring, diploma's maar wat ze niet zeggen je bent te duur. Hebben we het ooit over een vergoeding gehad????
    Straks als de markt weer aantrekt schreeuwen ze moord en brand want dan kunnen ze niet aan personeel komen. Voor €10/dag willen ze je wel hebben. UWV, Reintegratiebureau's, CWI, UZB, Detacheringsbureau's, e.d. ze doen helemaal niets tenzij ja tenzij zij er goed aan kunnen verdienen.
    De markt is verziekt net zoals de politiek. Zelfs de PvdA, SP, Groenlinks zijn niet in staat banen te creëren. Dus houdt ik mij bezig met vrijwilligers werk waar ik voldoening in vind.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De politiek is koeien met gouden hoorns beloven,maar ze kunne je ze niet eens van hout geven,stem op mij zeggen ze want ik los het probleem wel even op,Nerdeland was het voorbeeld landje hoe het wel of niet moet,maar er kwamen een stel eikels aan de macht die hun huis houd beurs op orde wilde hebben maar als je( zelf een baan hebben waar een goede beloning bij aan vast zit en geen sollicitatie plicht te hebben,en als het toch op soliciteren aan komt hebben ze al een baan toe gegeven en met weer een goede beloning).
      Maar ja hoe moet het straks als de huishoud portomonee op orde is en nederland is een derde rang landje waar de kennis in het vrij willigers werk is terecht gekomen.

      Verwijderen
    2. Ja misschien is het toch niet zo dom dat de PVV er uit gestapt is als je kijk wat het ons volgend jaar gaat kosten ook op werk gebied ben ZZPR en ja ook ik ben 52 jaar timmerman alround dus ook schilderwerk loodgieterswerk noem het maar op zou best weer bij een baas willen werken Maar dat lukt ook niet hoor ja we zijn hard opweg om met zijn alle na de klooten tegaan misschien dat we er 12 sept nog wat aan kunnen doen ik weet wel wat er nu zit krijg mijn stem niet

      Verwijderen
  11. Ik ben 45 jaar oud en werd eind 2010 afgeserveerd door mijn werkgever 'op economische gronden'. In de negen maanden die daarop volgden heb ik maar liefst 165 sollicitaties gepleegd. Ik ben creatief en kan goed uit mijn woorden komen, dus die brieven waren niet de minste. Ik ben ook 'out of the box' gaan denken en heb open sollicitaties verstuurd naar bedrijven waar mijn creativiteit en kennis van pas zouden komen. Helaas, geen sjoege en veel domme en beledigende afwijzingen, waaronder een paar van de beruchte 'we hebben iemand gevonden met meer ervaring'. Goh, meer dan 25 jaar ervaring, is dat echt nog relevant of heb je alleen maar het verkeerde mailsjabloon gekozen? (Ik vraag me altijd af wat de P&O-functionaris die me afwijst doet als hij/zij zelf met leeftijdsdiscriminatie wordt geconfronteerd...)

    Uiteindelijk heb ik er een paar gesprekken aan overgehouden voor functies waar mijn ervaring gecombineerd werd met een zekere mate van leiding geven en soms zelfs runnen van het bedrijf, zaken waarbij mijn ervaring en leeftijd een voordeel zijn. Deze gesprekken leidden helaas tot niks, te vage toezeggingen of belachelijke salarisvoorstellen (alsof een uitkering van 70% van je laatste loon niet erg genoeg is). Er is toch een werkgever geweest die me een kans durfde te geven, ook voor veel minder geld en in een functie die veel stappen lager ligt dan wat ik hiervoor deed, maar ik doe dit werk met overgave en veel plezier. Dan maar een paar keer slikken en effectief opnieuw beginnen onderaan de ladder, in de wetenschap dat je wel weer werk hebt en niet overgeleverd bent aan de beledigende afwijzingen en het wachten daarop, never mind de vernederende ervaringen met het UWV. Ik heb nu uitzicht op een vast contract, als ik de nieuwsberichten volg ben ik daarin een grote uitzondering. Overigens was de winnende sollicitatiebrief een regelrecht antwoord op de in de vacature genoemde competenties met visuele ondersteuning van wat ik al op dat gebied had gedaan. Ik heb mijn naam en mijn telefoonnummer vermeld, geen CV verstuurd en geen leeftijd vermeld. Ze konden zo objectief beoordelen of ik aan de eisen voldeed, en moesten afwachten wie er op het gesprek verscheen. Gelukkig waren ze zo ruimdenkend om me een kans te geven, en naar ik begrijp nog steeds naar volle tevredenheid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste anoniem,
      Ik heb je verhaal gelezen en zit in dezelfde situatie. By the way, heerlijk om je te kunnen uiten op deze manier via blogspot! De frustraties vieren hoogtij hier.Gefeliciteerd met je baan! Wat ik wil toevoegen is dat: als wij zo koel en arrogant behandeld wordt door een werkgever, dan WILLEN wij daar toch niet werken?

      Anoniem (v) 1961

      Verwijderen
    2. Nee, maar zo schrijf je wel een hoop potentiële werkgevers af. Fatsoen is helaas een zeldzaam goed tegenwoordig als het gaat om sollicitaties. It's a buyers' market en dan is de menselijke maat blijkbaar overbodig.

      Wel erg apart om te zien dat vacatures waarvoor ik anderhalf jaar geleden ben afgewezen omdat ze 'intern zijn opgevuld' nu weer open staan.

      Verwijderen
  12. Tja, voor mij dus hetzelfde, 56 jaar en weet te veel of te weinig. Zelden komt het tot een gesprek. Maar, dit gaat niet opgelost worden met de open handels economie. Inderdaad de politiek is hier aan zet. Zolang er goedkope artikelen van wat dan ook ingevoerd kunnen worden, kunnen we ze zelf niet maken. Wij hebben een sociaal stelsel hoog te houden. Althans, daar ga ik nog vanuit, ook al ziet het er steeds meer naar uit dat dit wordt afgebroken. Dat veel spul goedkoop uit het buitenland nederland in komt is er meteen debet aan dat de zorg "te duur" wordt. Tja, dat is niet zo moeilijk. Je kan nu eenmaal niet al de zieken in b.v. China laten behandelen. Nu verdwijnd al het werken productie dat eenvoudig verplaatst kan worden naar de goedkopere landen. Maar er is nog een kleine hoop dat er een paar politieke partijen dit gaan keren, al is die klein. Misschien dat in de laga lonen landen nu eindelijk de roep om een beter sociaal stelsel zich gaat laten horen, dat zou ik het liefste hebben. Maar ik kan nog steed niet begrijpen dat een tomaat of obergine uit marokko of een aardappel uit israel hier goedkoper zou zijn dan die van de tuinder of boer hier om de hoek. Leg dat maar eens uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Helemaal mee eens! Wij komen op sollicitatie gesprek doen er de moeite voor, en komen naar hun toe en dan hebben zei het fatsoen niet eens om ons op te bellen! Ik kan ook maar geen baantje, oke ik heb niet veel ervaring, maar ben pas 18 jaar dus dat is dan toch lekker goedkoop voor ze! En nog geven ze me geen kans!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. even een tip shaunie: hebben zei moet zijn: hebben zij.
      Succes verder met je sollicitaties. Het komt best goed!

      Verwijderen
  14. Als ik al die reakties lees, dan is het erg duidelijk dat het werkklimaat in Nederland behoorlijk scheef is. Je bent al bijna afgechreven als je ouder dan 40 jaar bent, laat staan als je boven de 50 jaar komt en dan moet je nog tot je 67ste! Mocht je heel veel geluk hebben en een baan vinden, dan moet je behoorlijk inleveren. Langer reizen, rotklussen aanvaarden, beneden je niveau werken en tegen een lagere salaris en dan zegt de regering dat iedereen aan het werk moet. Uwv vertelt dat je alles moet aanvaarden. Je krijgt op die leeftijden alleen de mindere baantjes, omdat de werkgever zijn nek niet wil uitsteken voor de wat "rijpere" werknemer en zij willen je voor het minimumloon betalen. Iedereen solliciteert de naad uit zijn broek. Je zit toch al in een moeilijke tijd om banen te vinden en te leven van een uitkering, dus waarom, regering, worden wij dan nog zwaarder gestraft? Waarom geen betere subsidie voor werknemers "op leeftijd" en een langere uitkeringsperiode, omdat de groep toch al moeilijk banen kunnen vinden?. Heb je je hele leven hard aan je carriere hebt gewerkt en je leven opgebouwd, word je gestraft als je, door omstandigheden, weer werk moet gaan zoeken.
    Ik kan dit zeggen,ook ik ben al bijna drie jaar werkloos en heel veel gesolliciteerd en 95% afwijzing op mijn leeftijd van 52 jaar. Ook ik kreeg te horen dat andere kandidaten beter bij het profiel passen, terwijl ik een volledige match, met mijn kennis en ervaring, had met de functie.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hallo Rogier,

    Ik begrijp hoe frustrerend het is en zit met hetzelfde. Wij mogen straks allemaal langer werken maar om dat te kunnen doen is het wel van belang werk te hebben. Vraag en aanbod matchen helaas niet. De economische situatie werkt dit ook nog in de hand. Aan de tekentafels in Den Haag kan veel verzonnen worden maar de praktijk laat iets anders zien. Zolang de regering en het bedrijfsleven mensen vanaf 35-40 afschrijven zal dit niet oplossen. De wens is en hoogopgeleid en super jong en ervaring. Niet erg Realistisch helaas. En toch zal er iets aan die visie mogen veranderen wil het goed komen. Maar het komt goed. We gaan gewoon door en eens zal het lukken. Een mentaliteitsverandering bij overheid en werkgevers veranderen we niet van vandaag op morgen. Die verandering is wel nodig. Probeer het eens via linkedin te zoeken ook daar staan vacatures.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Beste mensen,
    Ik heb vorig jaar september mijn diploma behaald als spw'er niv.3 en ik heb vanaf 25 oktober op een kinderdagverblijf gewerkt en ik bleef solliciteren want ik had 0 uren contract en ze zeiden dat ze mijn contract zouden verlengen en 2 wekken voor dat mijn contract werd verlengt kreeg ik te horen dat ze mijn contract niet gingen verlengen mijn contract zou op 24 April zou aflopen en daarna verlengt worden maar ik op 12 april al gehoord dat het niet zo is.
    UWV zit nut te zeuren en zieken dat ik werk moet zoeken en ik ben heel erg hard op zoek naar werk maar het gaat om leeftijd tegenwoordig maar ook je afkomst. Ik heb zelf Afghanse afkomst dan zeggen ze zelfs tegen mij dat ik geen ervaring heb en ze tellen de stages zelf niet en dat vind ik zo stom.
    Maar ja ik heb denk ik 1000 keer gesolliciteerd terwijl ik 27 ben en ja zo als jullie zeggen het komt door leeftijd en 2de is de afkomst. Wat moeten we doen met onze land nederland

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste anoniem
      Gefeliciteerd met het behalen van je diploma. Laat je niet ontmoedigen en probeer je sollicitatietechnieken en alles wat daarbij hoort te verbeteren. Er is genoeg werk in sociaal werk. Blijf positief. Tip: werkgevers kunnen subsidie voor uitkeringsgerechtigden krijgen.
      Anoniem 1961

      Verwijderen
  17. Hallo Rogier,

    Heel herkenbaar ik ben 53 heb eigen bedrijf gehad krijg dus geen uitkering heb als de donder een vakdiploma erbij gehaald omdat ik graag in een drogist wil werken. Daarnaast hele ruime ervaring zowel administratief als detailhandel.Maar nee hor, vergeet het maar zelf voor het min loon kom ik niet aan de bak. Mijn moto de aanhouder wint. Gewoon blijven solliciteren en blijven geloven in jezelf en je capaciteiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. hallo allemaal.
    ik begrijp nu wat de bezuinigingen inhouden.!
    doorwerken tot 67 betekend dat je nu langer in de bijstand zit en dus is het uiteindelijk goedkoper voor de regering die dus later pensioen moet geven en zodoende minder geld hoeft te betalen aan alle[ex] werknemers.
    reken maar eens uit om hoeveel werknemers dit gaat en dat maal zoveel geld .
    weer een paar mijard uitgespaard.
    niet voor degenen die in de kamer zitten hoor..deze mensen krijgen wachtgeld.
    ik ben benieuwd welke partij straks de verkiezingen winnen.
    groetjes henk 56jaar en half jaar werkloos.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hallo even lekker reageren

    Ik ben zelf 50 jaar oud en heeft twee goede paar handen ook ik zit nu dank zij deze crisis nu 3 maanden thuis,en ja over al krijg je te horen ik heb geen werk of net wat ze zeggen je past niet in hun profiel,heeft de regering niet gezegt dat we allen moeten door werken tot onze 67 ste.Of is het zo dat we in de bijstand komen om dan toch het gespaarde geld op te eten ander heb je geen uit kering,je moest toch zonodig het te kort op je pensioen bij verzekeren nu maar op eten wat de bijstand is net om je huur te betalen,ik wacht wel tot er een echte leider op staat die de wereld weer werk belooft zie het als 1939 en er was genoeg werk ook weer voor ouderen en misschien komt er dan ook nog wel een nieuwe en goede auto merk op de mark(1939 heeft de volkswagen gebracht welke merk komt er dan voor in de plaats) en ik hoop niet dat we een schuldige er bij moeten aan wijzen want dan sta ik als eerse klaar om mijn vinger naar de banken en het politiek te steken.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Kan me ook aansluiten bij dit zéér herkenbaar verhaal. Ben zelf 42 nu 3 jaar werkloos en redelijk wat ervaring als netwerkbeheerder in de ict branche. Maar kan zelfs geen baan als helpdesk bemachtigen. Het lijkt wel of de banen op zijn in Nederland. Altijd die stomme standaard afwijzingen en veel geluk wensen bij het vinden van een baan lol.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik ben een vrouw van bijna 55 jaar..heb heel veel ervaring als secretaresse/projectondersteunend/Management Assistent. Heb veel gewerkt voor de overheid.Bij mijn laatste keer werken voor de overheid via het uitzendbureau zou ik binnen 3 maanden een vaste aanstelling krijgen..helaas binnen deze 3 maanden besliste ze in Den Haag dat er bij de overheid bezuinigd moest worden met als resultaat dat ik ruim anderhalf jaar de functie alsnog heb kunnen vervullen en toen moest gaan...wat scherts mijn verbazing....ze blijven bij de overheid gebruik maken van uitzend en detacheringsbureaus...dat kost nog al wat ..maar verlopig zit ik al ruim 2 jaar zonder werk...ik solliciteer me een slag in de ronte...soms wel 30 sollicitaties per week..( je moet van deze
    zelfde overheid ook aan de verplichtingen voldoen om weer aan het werk te komen)maar ik ben er van overtuigd..je leeftijd speelt wel degelijk een rol in deze maatschappij...ervaring maakt niet uit...in den haag woden de beslissingen genomen..denken aan hun eigen inkomsten..anders wachtgeld...ze kunnen daar zoveel regels en wetten verzinnen..maar geen een komt ze na....ben benieuwd wat er bij de volgende verkiezingen gaat gebeuren..in ieder geval iedereen kan op een of andere manier weer inleveren..behalve hun....Ik blijf positief doorgaan met solliciteren want anders verlies ik alles.....

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Jemig om triest van te worden,ik ben PAS 46 !!!!en al 2 jaar werkloos,suf solliciteren maar nix hoor!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hallo, ik ben 41 jaar. Door bedrijfseconomische redenen ontslagen. na vier jaar vaste dienst. Ben nu 11 weken thuis en heb al 75 brieven geschreven. Ingeschreven bij alle uitzendbureaus maar er is dood leuk geen functie te vinden. Terwijl er administratief medewerksters en secretaresse toch echt wel nodig zijn. Ga je op gesprek waar ik in 2007 al had gewerkt, dan denk je dat moet toch vertrouwd zijn. Was een goed gesprek. Bellen ze op dat ze toch van het partime af zien en er een fulltime functie van maken. Nee dan vraag ik je. Ben moeder van twee kids dus er moet wel inkomsten binnen komen. Heb 24 jaar ervaring wordt je afgewezen omdat je geen MBO 4 diploma heb. Ja toen ik begon met werken was dat toen nog niet. Maar over de ervaring die je dan in al die jaren hebt opgebouwd wordt niet overgesproken. Nee ze nemen liever iemand aan zonder ervaring en een groot salaris. Partimers worden op het moment aan de kant gezet. En dan het UWV. Hoe slecht is dat. Matchen met je cv doen ze niet. Ik zoek administratief wat krijg je van het uwv wordt treinmachinist, of iets anders technisch. Waar moet dat heen met Nederland. Ze willen moeders laten werken. Maar partime banen zijn er niet en de creche wordt schikbarend duur. Wat moeten we met de politiek. Ga zo door nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Enorm bekend verhaal

    Ik ben nog jong en nu is het al een grppt probleem
    Ik ben 27jr
    heb een paar studies gedaan omdat ik niet aan een baan kom,
    partime noch fulltime
    hierdoor moest ik ik weer een opleiding gaan doen anders zou ik maar thuis zitten

    afgelopen zomer 2011 heb ik in 2 maanden 183 Sollicitaties gedaan bij verschillende bedrijven,
    bij sommige krijg je een antwoord:
    Je past niet bij ons in het profiel,
    Je bent te oud,
    Je hebt teveel opleidingen gedaan,
    Of soms hoor je gewoon helemaal niets,nopes, nada

    En de armoede gaat steeds meer komen hierdoor,
    en dan denk je in een grote stad red je het wel,
    nou echt ik weet niet wat ik moet doen meer,
    ben maar een opleiding gaan doen, en dat doe ik 3 dagen in de week maar de andere 4 dagen ben ik thuis, of in het skatepark.

    Waar gaat Nederland naartoe op deze manier:-(

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Beste allemaal,

    Ik heb veel van jullie verhalen zitten lezen. Ik word er een beetje triest van!
    Ik snap de leeftijddiscriminatie. Heb ook reacties gehad waar dat duidelijk uit bleek.
    Er zijn nog steeds TE veel werkgevers die niet snappen dat een mix van jong en oud prima werkt!

    Ik wil mijn verhaal met jullie delen. Misschien dat het jullie wat positieve energie geeft.
    Op mijn 50e werd ik zo'n beetje weggepest door een nieuwe directeur. Zij wilde mij een ander functie geven die ik totaal niet wilde! Ik had een fantastische werkplek waar ik uiteindelijk met veel pijn in het hart ben weggegaan! Door haar, maar..... ik had een andere baan gevonden! Toen bleek dat zij (de directeur) dacht dat ze mij in de tang had. Want (zo hoorde ik via een collega) ze verwachtte niet dat ik op mijn 50e nog een andere baan zou vinden.

    Maar goed. Ik vond die andere baan wel en binnen het jaar werd ik "gevraagd" om bij een ander bedrijf te solliciteren. Ik heb dat bij mijn toenmalige baas gemeld (wilde eigenlijk graag op die plek blijven, maar verveelde me nadat ik al mijn werkzaamheden geautomatiseerd had), maar helaas, hij kon mij niet aangeven wanneer het interessantere werk zou beginnen. Ik kon bij die nieuwe werkgever meer verdienen, maar daar ging het mij helemaal niet om. Ik wilde een leuke en interessante werkplek. Ik wilde lekker in mijn vel zitten.

    Met succes ben ik naar die andere werkgever gegaan. Kreeg een jaarcontract en had het reuze naar mijn zin. Fantastisch leuk werk.
    Helaas sloeg de recessie toe en het hoofdkantoor nam de beslissing dat contracten voor bepaalde tijd niet verlengd mochten worden. Mijn pech (of misschien geluk) was dat ik in die periode ziek werd. Lange tijd was niet duidelijk wat ik had, maar uiteindelijk bleek ik slaapapneu te hebben. Een akelige en gevaarlijke ziekte. Ik kwam in de WIA terecht.

    Het UWV werkte niet echt mee en vond dat ik toch wel weer 20 uur kon werken (wat op dat moment écht onmogelijk was). Ik ben gedwongen gaan solliciteren, maar jullie zullen begrijpen dat ik niet al te veel inspanning leverde de eerste tijd. Deed wat ik moest doen, maar meer ook niet. Er kwamen in die periode alleen maar fulltime banen voorbij, terwijl ik een parttime baan zocht. Ik reageerde wel, maar zei er meteen bij dat ik werk zocht voor 20 uur of een duo-baan.

    Bovendien dacht ik: wie wil mij nog. Ik ben 56...

    Toen mijn gezondheid een jaar later herstelde door de behandeling, kreeg ik weer de energie en zin om te gaan werken! Plots kwamen er meer parttime banen voorbij via de diverse sites! Ik heb een aantal keren kort, maar heel serieus gereageerd (ik schrijf nooit lange brieven - heb een dijk van 'n CV, dat moet ik er eerlijkheidshalve wel bij zeggen - en die CV zegt volgens mij genoeg).

    Binnen een maand vond ik een nieuwe baan. Waarom ik die wel vond en jullie niet? Ik weet het echt niet.
    Ik kan jullie alleen vertellen dat ik een open, positief en enthousiast mens ben. Ik ben zelfs kritisch als het om een werkgever gaat. Het moet wel goed voelen! En dat uit ik ook tijdens een sollicitatiegesprek.

    Ik heb op mijn 56e weer een baan gevonden!

    Ik hoop dat iemand weer energie kan putten uit mijn verhaal. Geef niet op! Blijf kritisch op jezelf én op je eventuele nieuwe werkgever! Voor mij is een sollicitatiegesprek wederzijds! De potentiële werkgever moet zich ook van zijn beste kant laten zien!

    Ik heb tussen alle reacties een sollicitatiebrief gelezen die begint met: Hallo ik ben Arno.....
    Op zich een interessante brief, ware het niet dat hij wel erg sarcastisch geschreven is...
    Aangezien ik een tijd in de positie geweest ben dat IK degene was die de brieven moest beoordelen... durf ik te zeggen: maak die brief minder sarcastisch en je hebt een fantastische sollicitatiebrief!
    IK zou je uitnodigen, maar niet op de brief zoals die er nu staat!

    Ik wens iedereen veel succes met het vinden van een baan en hoop dat jullie iets hebben aan mijn bijdrage.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo allemaal,

      Ik ben 54 jaar en solliciteer me suf. Ik zit al een half jaar thuis en ben al blij als ik een reactie op een sollicitatiebrief krijg. En bij elke afwijzing krijg ook ik hetzelfde verhaal net als de meesten van mijn leeftijdsgenoten "je past niet in het profiel of we hebben meer dan 300 reacties ontvangen". Je wordt er niet vrolijk van. En van sommige uitzendbureau's krijg je helemaal geen reactie. Je doorverbinden als je mevr. X wil spreken of je terug laten bellen kennen en willen ze niet. Bij zo'n bureau wil ik niet bij ingeschreven staan die geen normen en waarden kent. Ik wordt wel onrusitg van deze economische crisis. De regering luistert niet naar ons het publiek, het gaat om ons belang
      wij blijven voor hun sofi-nummers die mogen inleveren. Ondanks dat probeer ik positief te blijven het moet toch een keer lukken dat een werkgever mij een kans geeft.

      Verwijderen
  26. Hallo allemaal,

    Ik heb jullie verhalen gelezen en ik kan jullie verzekeren dat ik in de zelfde problemen, zit.
    Het zit namelijk zo, ook ik heb op mijn 54e nog steeds geen nieuwe baan, waar ik op solliciteerd, het luk mij nog steeds niet om iets te vinden, ik ben namelijk op 15 juni 2010 geopereerd aan mijn rechter knie, daar heb ik momenteel geen kraakbeen meer zitten en die knie is versleten dus hoopte ik op een nieuwe knie, maar ik heb geen nieuwe knie gekregen want ik ben nog te jong.
    Dus zit ik al weer twee jaar in de ziekte wet,en ik krijg geen wia uitkering ondanks dat ik fibromyalgie en artrose in mijn nek, en toch moet ik gaan solliciteren, omdat het uwv niet begrijp dat ik dan te veel mij moet gaan inspannen om aan het werk te komen.
    Dus ben ik maar gaan vrijwilligen.
    Dat vind ik wel leuk om te doen en ik haal er wel weer mijn ervaring in op als administratief medewerkster wat ik 25 jaar geleden nog heb gedaan. Nu werkte ik voor dat ik ziek werd in de schoonmaak en daar had ik het ook naar mijn zin, maar na de operatie is dat te zwaar geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo anoniem, Ik herken heel veel in je situatie, ook ik heb slechte knieën. Nu heb ik mij ziek moeten melden bij het uWV omdat ik niet meer in mijn oude werk terug kan keren. Pas geleden bij de keuringsarts geweest omdat ik ook in aanmerking kom voor een kunstknie, eigenlijk 2 maar goed. Ik ben dus ook te jong, bijna 50 jaar. Totdat ik gewoon niet meer kan lopen ja dan zit er niets anders meer op om te opereren. Nu wacht ik de beslissing af van de arts, maar als ik dan lees dat jij ook geen wia uitkering krijgt, ben ik benieuwd wat het voor mij gaat worden. Maar ik ben nog niet echt op de hoogte hoe het nu verder gaat verlopen, of dat ik misschien ook langer in de ziektewet blijf. Ik wens je sterkte met de gehele situatie.

      Verwijderen
  27. Ik herken mij in al die verhalen die ik lees het word er allemaal niet beter op ik zelf ben sinds begin 2011 op zoe naar ander werk ik kan echt niks vinden de brutaliteit die werkgevers hebben om op leeftijd mensen niet aan te nemen ik dacht dat discrimineren niet mocht in nederland (wel dus ik merk het bij elke solicitatie weer).
    Thuis zitten is ook geen vetpot ik zit met twee kleine kids allen mijn vrouw werkt is niet genoeg ik kom elke maand te kort en wij maar meer betalen voor alles waar gaat dit alles op uit lopen ik weet het niet, er is zogenaamt zat werk waar dan ik wil alles aanpakken maar krijg net als de anderen heir geen kans .

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ik herken ontzettend veel van deze verhalen, na 24 jaar in de tuinbouw te hebben gewerkt en na verschillende reorganisatie's werd ik in 2010 ontslagen. Wie het laatst komt die kan als eerste weer gaan. helaas was ik door dit bedrijf zelf weer terug gevraagd, lekker dan. Daarna wel wat gewerkt maar natuurlijk na 6 maanden contract kun je weer gaan. Nu ben ik overal en nergens aan het werk om maar ervaring op te doen. Want door een beperking moet ik in de toekomst zittend werk gaan verichten, wel veel diploma's maar helaas te weinig ervaring. Tel daar je leeftijd bij op bijna 50 dus volgende maand en dan kun je heet dus gewoon vergeten. Op en top gemotiveerd om weer te werken, maar niet meer nodig in de maatschappij omdat ik te duur ben. Flauwekul, want ik leef nu al lange tijd in de WW, en met iets meer loon wil ik graag aan het werk. En na 1 jaar WW is al het werk passend, zelf met een reisafstand van ander half uur volgens het UWV, vergeet het maar ik solliciteerde naar een superbaan op 40 km afstand van mijn huis. Volgens dat bedrijf woonde ik veel te ver van het werk af. Dus afgewezen. Zo gaat het dus, maar goed ik houd de moed erin al wordt dat met de dag moeilijker. Dus ik wens iedereen heel veel succes die in dezelfde situatie zit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste anoniem,
      De tijden zijn veranderd en Nederland ook. Voor ons vijftigers is dit lastig. Probeer van iets negatiefs( je moet van richting veranderen qua werk) iets positiefs (een uitdaging om iets nieuws te leren en ander werk te gaan doen) te maken
      Laat je niet frustreren door arrogante managers. Schud het van je af. En als het allemaal niet lukt, dan zoek je op internet naar een leuke man of vrouw met een leuk inkomen!

      Verwijderen
  29. ik ben 31 jaar en heb geen moeite om werk te vinden. verdien nu wel minder maar ben elke avond thuis. probleem zit hem erin dat mensen zich vaak te goed voelen voor dingen. al moet ik gaan schoonmaken, maakt niet uit. zit nu in de afvalverwerking. als je maar inkomsten heb. (alles beter dan die grijpstuiver van het uwv). dan kun je rustig verder zoeken en heb je ook op een ander gebied "ervaring". positief denken. nu weet ik heus wel dat er bepaalde branches zijn waar weinig werk is, maar dan kun je lager geschoold werk doen en vandaar uit verder zoeken. ik zeg altijd; "waar een wil is, is werk". raakte mijn baan kwijt door een akkefietje. kwam daardoor niet door proeftijd. heb net anderhalve week thuis gezeten. toen kon ik alweer aan het werk. heb in 1 week van 's morgens vroeg tot 's avonds laat zitten mailen, bellen en schrijven. maar heb nu weer wat. nu even via uitzendbureau, maar al mijn collega's komen via die weg. en hebben allen contract gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Hallo allemaal,

    Ik ben 26 jaar en ik herken heel duidelijk jullie probleem. Het is niet alleen voor de wat oudere mensen moeilijk om een baan te vinden, maar ook voor jongere mensen. Vorig jaar juli ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werker. Ik heb een HBO diploma op zak en kom nergens aan de bak. Je zou denken dat je meer kans maakt op een baan als je een goed papiertje op zak hebt.. Van de 130 brieven die ik verstuurd heb, ben ik maar bij vier op gesprek geweest (waarvan maar 1 gesprek te maken heeft met mijn diploma). Dat is gewoon heel erg triest. Er wordt naar jonge mensen met veel ervaring gevraagd. Ik vraag mij af of deze werkgevers wel een verstand hebben. Hoe kan je als je studeert heel veel ervaring opdoen? Ik krijg ook nergens de kans om ervaring op te doen. Zelfs op vacatures van schoonmaakster krijg ik een reactie dat ik niet binnen het gestelde profiel pas. Uhmmmm..?? De sociale zekerheidsstelsel is daarbij ook krom! Ik woon samen met mijn vriend en omdat mijn vriend werkt en studiefinaciering (geheel een lening) ontvangt, heb ik geen recht op bijstand. Want uw partner moet ook beschikbaar zijn voor werk. Maar dat is hij natuurlijk niet want hij volgt een voltijdse opleiding. Maar jongeren die nog thuis wonen en beide ouders werken, krijgen wel een WET WIJ uitkering. Waar gaat de samenleving naar toe? Ik voel mij heel erg in de steek gelaten door de overheid. In de 8 maanden dat ik in de WW heb gezeten, heeft de UWV niets voor mij betekend. Ik had alleen recht op 300 euro per maand (altijd bijbaantjes gehad) en niet eens op een aanvulling omdat mijn vriend studiefinanciering ontvangt. Daarbij had ik verwacht dat zij mij wel zouden helpen om aan een baan te komen, maar helaas! Ik weet niet hoe het mij gelukt is, maar het is mij gelukt om met zo weinig geld te leven en mijn vaste lasten te betalen!
    Ik ben nog steeds op zoek naar een baan en ik moet zeggen dat ik echt doorzettingsvermogen heb na al die afwijzingen. Ik hoop dat ik mijn droombaan binnenkort vind! Iedereen heel veel succes toegewenst!

    Groetjesss

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi,
      Is het een idee om voor jezelf te beginnen? Schrijf je ondernemingsplan en go girl!

      Anoniem 1961

      Verwijderen
  31. Fijn dat ik niet alleen ben! Sinds vorige week zie ik het somber in. Na 6 maanden afwgewezen te worden is het voor mij heel moeilijk om de moed erin te houden!!!! Ik denk vandaag weer te gaan reageren op vacatures. Succes iedereen

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Anoniem 21-05-2012 11:00

    Hallo iedereen,
    Ik ben 59 jaar en wil zeer graag aan de slag,maar helaas wordt steeds af gewezen op mijn sollicitatie
    die ik ook doe.Ik heb volop mijn papieren en wil veel in leveren en wil ook van ondere beginnen bij
    een nieuwe werkgever,ik solliciteerd me eigen onderste boven ik hoor maar niets van sommige werkge-
    vers en dit vind ik jammer.Ik ben oplossings gericht en leer zeer graag bij,indien nodig.Ik ben al
    meer dan een jaar bezig om te solliciteren voor werk en ik wil zo snel mogelijk aan de slag,ik hoop
    dat ik geholpen wordt door andere mensen die mij een baan kunnen bezorgen,ik hoop dat ik mijn baan
    zal vinden,daarom wens ik iedereen veel succes om een baan te krijgen.
    Groeten allemaalll.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Een goed re-integratiebureau heeft vaak een netwerk. Je kunt dan vanuit jezelf aanbieden om kostenloos te laten zien wat je kunt (24 uur per week voor twee weken oid). Op deze wijze hou je contact met werken, vergroot je je netwerk, en geef je de potentiële werkgever op een verrassende innovatieve manier de gelegenheid om zich door je te laten overtuigen.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Ja mijn man al vanaf 2009 in de uitkering in 2010 nieue knie gekregen loopt nog steeds in ziektewet
    horen al vanaf vorig jaar augustus niets meer van het uwv, ook al bij arbeidsdeskundige geweest ja banen genoeg, nu ik weet niet hoeveel afwijzigingen wij krijgen, elke dag soliciteren ben gestopt omdat mijn man op het ogenblijk aan de antidepresieva pillen zit, wordt per dag zieker en het UWV laat je gewoon stikken hij wordt 62 is magazijnmedewerker en alle certificaten heff/ reach orderpick chauffeur, nu geloof mij maar ik gooi er per dag 10 t/m 12 sollicitatie;s de deur uit niets zie je terug hij is nu lekker vrijwilligers werk aan het doen ik hoop dat hij daar van opknapt het is te naar voor woorden dat men zo met mensen die 40 jaar gewerkt hebben omgaan maar ik ben blij om te lezen dat wij niet de enige zijn ik wens iedereen veel succes

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Hallo allemaal,
    Als die bedrijven allemaal liegen in hun standaard afwijzing en als zij blijkbaar iemand willen die geen knip voor de neus waard is, waarom maken wij dan niet een typefoutje in onze cv en maken van 1968 gewoon 1986! Eens kijken of dat meer reacties (en misschien ook wel meer positieve reacties) oplevert. Dat het UWV de eerste drie geen moeite doet voor een werkloos iemand, vind ik persoonlijk een zeer slechte zaak! Nederland bezuinigt op de verkeerde manieren, want als er iemand weer blij aan het werk is, bespaart dat het land veel geld. Maar ja, daarvoor moet je doorgeleerd hebben in dit land. Triest, maar pure werkelijkheid. Ondertussen solliciteer ik me rot, maar overweeg toch het typefoutje eens toe te passen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind dit een goede tip! Ik geloof dat ik het ga doen. Overigens laat ik vaak mijn geboortedatum gewoon weg. Ik vind het ook vreemd dat het UWV de eerste drie maanden niets doet. Overigens, ze doen daarna ook niets.

      Verwijderen
  36. Hallo allemaal,

    Herken dit probleem ook al 7 maanden lang, ben 50 jaar en solliciteer me rot maar krijg alleen maar afwijzingen. Het is zelfs een keer geweest dat ik te horen kreeg "we hebben 5 geschikte kandidaten uitgenodigd, maar zit er niets bij dan heb je nog een kans" echt belachelijk je bent dan een soort tweede keus. Natuurlijk nooit meer iets gehoord. Ze verzinnen de gekste dingen om je af te wijzen. Vroeger kreeg je ten minste nog netjes bericht. Nu hoor je inderdaad bij sommige niets meer van ze. Het is gewoon schandalig. Waar vind je zo wie zo nog een normale werkgever die respect voor je heeft. Ze zijn denk ik dun gezaaid helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Ik ben 55 jaar en loop ook tegen dit probleem op. Ik zeg maar zo; de aanhouder wint, dat hoop ik toch maar dat dat eens zo zal zijn. Succes allemaal met het solliciteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Duidelijke constateringen, herkenbare trieste verhalen, maar kunnen we er iets mee opstarten. Ik ga ervan uit dat de kennis voor de groep al ruimschoots in de groep aanwezig is. Kunnen we deze kennis bundelen, ombuigen in het voordeel van ons allen (de markt, de samenleving) ombouwen.
    ZZP-constructies, belangenorganisaties, pak slaag uitdelen aan de cowboys uit de markt, ludieke acties opzetten. Per slot van rekening heeft iedereen wel tijd (het werk is gestopt)

    Voorbeeld: Social media inzetten tegen onfatsoenlijke werkgevers (#pakslaag ) als je weer als oud vuil wordt behandeld. Moet je wel samen doen.

    reacties via wvb007_at_Gmail graag

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Hallo Rogier,

    Helemaal met je eens.
    Ben nu 50 jaar, en pak het werk aan wat voorhanden is. Ondanks een uitkering, vaak toch aan het werk. Wat hoor je? o je zwift wel vaak tussen administratief en zorg. Hoe kan dat? De werkgever heeft blijkbaar niet in de gaten dat je als alleenstaande moeder met minderjarige kinderen wel oppas moet hebben. Je moet je tijden dan ook nog een keer aanpassen aan je kleine kinderen, gevolg: weinig ervaring. Het wordt tijd dat al deze klachten eindelijk eens worden onderzocht door een parlementair onderzoeksteam. Kan er waarschijnlijk behoorlijk bezuinigd worden ook. Meer mensen aan het werk = meer bruto nationaal product. Minder bonus geld per persoon en meer banen scheppen in het bedrijfsleven/zorg/horeca/MKB/etc.; zal ook al behoorlijk kunnen bijdragen aan vermindering van de werkeloosheid! Maar ja, de "grote bazen moeten wel wat verdienen hé!?" We weten in ieder geval dat wij 12 september naar de stembus mogen gaan. Maar of we ook gaan? Ananiem

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Hi
    Het is frustrerend, mee eens. Probeer nu zelf zo creatief en positief mogelijk te zijn en probeer mij niet meer gek te laten maken met hoe het allemaal gaat in NL op het moment.
    Tijden zijn veranderd. Ook ik mis de jaren 80. De huren, energie en zorg waren betaalbaar en in verhouding.

    Het is niet meer in verhouding. De werkgevers niet, de zorg, de prijzen. En alhoewel wij Nederlanders een zeurderig volk zijn, is het nu voor een grote groep mensen daadwerkelijk moeilijk.

    Ik raad iedereen in deze situatie op de juiste partij te stemmen in september. Laat je stem niet verloren gaan! Een groep mensen zeggen: waarom zou ik stemmen? Mijn antwoord: omdat er een paar partijen zijn die wel sociaal zijn en het lot aantrekken van mensen in onze situatie.

    Stem een sociale partij mensen! Blijf positief! Het ligt niet aan ons, het is de maatschappij die verrot raakt.
    Anoniem 1961

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Hallo allemaal,

    Ik ben pas 49 maar merk heel erg dat het behoorlijk de klad in is gekomen qua vinden van een nieuwe baan. Alle treurige verhalen hier hebben mij op een idee gebracht. In plaats van op een website rond te hangen en te klagen zouden we met zijn allen (helemaal omdat er zoveel kundige mensen met veel vrije tijd zijn) iets eraan moeten doen. Dus ik heb het volgende voorstel:

    1. Is er iemand die in staat is om een goed werkende website te bouwen ?
    2. Zodra deze klaar is kan iedereen die op zoek is naar werk zich daar inschrijven en zijn cv
    achterlaten.
    3. Wellicht dat er bij de mensen die vrijwilligerswerk doen ook mensen zijn die een link naar de
    website vervolgens gaan toesturen aan allerlei bedrijven.
    4. Uiteraard bestaan er al websites waar je je cv kunt achterlaten (bijvoorbeeld monsterboard en
    LinkedIn)deze websites zijn echter erop gericht om geld te verdienen voor de eigenaren ervan.
    5. Het verschil met mijn voorstel is: een website gemaakt door oudere werkelozen die proberen weer
    aan de slag te komen.

    Er zijn meteen een aantal voorlopig niet betaalde banen te bedenken die er daardoor zouden ontstaan:

    1. Het bouwen en onderhouden van een website.
    2. Er zijn diverse mensen nodig die bedrijven bellen of bezoeken om banen binnen te halen en de
    website te promoten.
    3. Er zijn mensen nodig die niets anders doen dan een link rondsturen naar bedrijven en daar
    vervolgens achteraan bellen om de website bekend te maken.
    4. Er zijn mensen nodig die bedrijven gaan bezoeken om daar de website ter plekke te promoten en
    evtl. vacatures gaan ophalen (uitzendbureaus doen dat ook op die manier maar zijn gericht op
    de werkgever en niet de werkzoekende)
    5. Er zijn eveneens mensen nodig die zich gaan richten op het verkrijgen van subsidies voor deze
    website.
    6. Een aantal jaren geleden was het nog zo dat er 5000,-- euro werd betaald aan diverse re-integratie
    bureaus die een langdurig werkeloze weer aan de slag zouden helpen. Volgens mij hebben deze
    bureuau's voor dergelijke bedragen vervolgens niet veel meer gedaan dan een beetje pep-talk. In de
    zin van: zou je dit of dat maar eens proberen. Dat schiet natuurlijk niet op.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Ik ben ervan overtuigd dat een dergelijke website heel snel winstgevend zou kunnen worden om een aantal redenen:

    1.
    Mensen die werkeloos zijn maar wel heel graag aan de slaag willen zijn bijzonder gemotiveerd om eriets van te maken.

    2.
    Doordat de website niet een enkele eigenaar heeft maar een heleboel vrijwilligers die hem runnen
    kan er heel erg goedkoop gewerkt worden, qua bemiddeling.

    3.
    Overigens is het voor werving en selectie bureau's gebruikelijk om tot 3 bruto maandsalarissen te vragen voor de bemiddeling van een kandidaat. Dat kan uiteraard veel goedkoper en zoals gezegd,
    op deze website, gebouwt en onderhouden door oudere werklozen die aan de slag willen, staat niet
    de website, het uitzendbureau en zijn winst, of het bedrijf maar het aan de slag helpen van de werkzoekende op de voorgrond.

    4.
    Ik kan me dus heel goed voorstellen dat de website een deel heeft waar werkzoekenden hun ideale
    baan kunnen beschrijven gebaseerd op hun werkervaring en er vervolgens een team van vrijwilligers
    aan de slag gaat om een dergelijke baan voor ze te vinden.

    ------------------------------------------------

    Ik begrijp heel erg goed dat er een behoefde is om anoniem te zeiken over zaken die krom zijn. Dat lucht op en is soms nodig. Maar daarmee komt er natuurlijk niemand aan de slag.

    Dus aktie ondernemen zoals hierboven beschreven kan echt tot een werkend iets lijden. Ik ben ervan overtuigd dat indien er voldoende mensen met het idee aan de slag gaan dat er wel degelijk een heel bloeiend bedrijf/website kan ontstaan.

    Mocht iemand zin hebben om hieraan mee te werken, of er bepaalde ideeen over hebben laat het aub gerust even weten via het volgende e-mail adres:

    werken2012@live.nl

    Dus reageer gerust indien je denkt mee te willen werken aan het idee. Het eerste wat er nodig is om de boel van de grond te krijgen:

    1.
    Iemand die handig is met het bouwen van de website en die dit op zich wil nemen.

    2.
    Mensen die veel vrije tijd hebben en die het idee aanspreekt.

    3.
    Mensen die de mogelijkheid hebben om de boel te helpen financieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  43. ............En waar komen alle WW-ers uiteindelijk in terecht ? Juist. De Wet Werk en Bijstand.
    Een uitkering waarbij je ALLE inkomsten ( prijzen, giften, stukjes inkomsten, erfenissen,gote bezittingen etc ) moet inleveren om op die manier je uitkering terugtebetalen. Logisch,zou je denken. Of eerlijk misschien . Maar dat is de vraag!
    Velen in de WWB zitten in de leeftijd van 45+. Daar kom je erfenissen tegen.Dat mag je geheel inleveren. Ooit over nagedacht? De grote groep senioren wordt een bron van inkomsten voor de gemeenten. De WWB kost gemeenten niet zoveel als het lijkt. Werkelijk ALLES wordt teruggevorderd. ALLES wordt gecontroleerd. Bijvoorbeeld door een camera te richten op je voordeur. ( Nijmegen) . Alsof je een boef bent van de hoogste rangorde. Je eigen-ik lever je helemaal in bij de WWB. En oh ja : er is ook sollicitatieplicht in de Wet Water en Brood. Niet dat er wat te solliciteren valt. Je komt namelijk uit het niet-werkend-circuit. Daar word je op afgerekend door zowel werkgever als de WWB .Korten op je uitkering omdat je je niet voldoende ingezet hebt. Het komt te vaak voor.

    Ondertussen eten ongelooflijk veel mensen een dikke boterham van de werkloosheid van een ander.
    "Veel beloven en weinig geven doen gekken in vreugde leven ".
    Heb je de pech langer dan kort werkloos te zijn dan kan je het schudden.Het leidt zelfs tot karakterverandering. Nooit opgevallen dat een langdurig werkloze zijn netwerk kwijtraakt? De sterken bouwen uiteindelijk wel weer een netwerk op maar hen die dat niet lukt is behoorlijk de klos.
    Nederland.... nooit bedacht dat 'neder' zo een andere betekenis kon krijgen dan bekend.

    Is het jou nooit opgevallen dat in demissionaire tijden staatssecretarissen (Donner en nu De Krom ) er absurde wetten doorheendrukken? De leeftijdsgrens van A.O.W. kon fluitend omhoog bijgesteld. De reden waarom lieten wij ons zo maar aanpraten. Recessie en werkloosheid was al volop gaande. Genoemde staatssecretarissen hebben ( en nemen) behoorlijk de kans waar in een warrig Nederland de bevolking van lieverlee te onderdrukken.
    Kijk om je heen, kijk goed, want niemand loopt met opgeheven hoofd in de bijstand.Ze weten allemaal, echt allemaal , dat zij de bijstand niet meer uit kunnen komen.
    De grote groep WW-ers die teruggezakt is in inkomen gaat uiteindelijk allemaal het woord 'armoede' leren kennen in de praktijk.
    Armoede is overigens geen schande. Wel voor diegenen die het veroorzaken.

    Succes aan alle sollicitanten.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. ik woon in een zgn "krimpregio", ben nog nooit werkloos geweest, werk al vanaf mijn 16e, maar helaas: sinds 2 weken ben ook ik werkloos. De regio waar ik woon ben ik niet bekend, woon er pas 2 jaar, terug naar mijn "oude" regio KAN door persoonlijke omstandigheden niet. Mijn "netwerk" was al niet groot, maar het wordt inderdaad steeds kleiner. Toen ik in juli wist dat ik deze baan kwijt zou raken ben ik gaan solliciteren, ik zit in de WSNP ivm restschuld hypotheek na mijn echtscheiding, ik heb dus vanaf juli tot vandaag 45x gesolliciteerd, ik ben een 50-jarige vrouw, goede opleiding (dankzij interne cursussen), heb een dijk van een werk en levenservaring en zou voor een werknemen een goede en waardevolle werknemer zijn, maar krijg de kans niet eens meer. In afwachting van toekenning van mijn WW loop ik nu bij de voedselbank.
    Bedrijven betalen gigantische bonussen aan topmensen die niet functioneren om ze kwijt te raken. WIJ, de gewone werknemer krijgen niet eens een "oprotpremie", hoe goed we ons werk ook gedaan hebben, maar mensen met een gigantisch salaris krijgen zelfs een oprotpremie van soms wel meer dan een miljoen mee!
    De armoede in Nederland zal alleen maar toenemen, maar niet voor die mensen en de regering laat ons soort mensen gewoon verrekken!

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Als je echt open staat voor verandering, klik dan eens op ww.beslisjetoekomst.nl
    Hartelijke groet, Sabine Florax-Spier

    BeantwoordenVerwijderen