vrijdag 31 mei 2013

Jeugdwerkeloosheid | Een plan in drie punten

"Een reddingsplan voor de verloren generatie", kopt Ta Nea. Het Griekse dagblad wijst erop dat het werkloosheidspercentage onder jongeren tot 24 jaar in Griekenland 58 procent bedraagt, in Spanje i55,8 procent en in Portugal 38 procent, en is blij met dit door Duitsland en Frankrijk gepresenteerde plan.
Les Echos legt uit dat Duitsland en Frankrijk een "Europees initiatief voor de werkgelegenheid" hebben gelanceerd, dat "berust op drie pijlers": kredietmogelijkheden voor kleine en middelgrote ondernemingen, die [...] voor de meeste banen voor jongeren zorgen; uitbreiding van duaal onderwijs; en aanmoediging van mobiliteit, niet alleen binnen de eigen landsgrenzen, maar in heel Europa. Doelstelling is ook om de leermogelijkheden uit te breiden. Een van de opties daarbij is het plan voor een 'Erasmusprogramma voor duaal onderwijs´ nieuw leven in te blazen.

Tot besluit citeert het financieel-economische dagblad de Franse econoom Jacques Attali, die het symposium over de toekomst van Europa opende, dat in het teken stond van de jeugdwerkloosheid. Als deze plannen niet van de grond komen, stelt Attali, dan blijven er voor de jongeren drie mogelijkheden over: wegtrekken uit Europa, in Europa blijven en de politiek ingaan, of een revolutie ontketenen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten