woensdag 15 mei 2013

Meer dan 50% beroepsbevolking op LinkedIn?


Marc Drees 15 mei 2013 om 11:14  

LinkedIn infographic, detailHet is bijna niet voor te stellen, maar op basis van de kakelverse cijfers van het CBS kan niet anders dan geconcludeerd worden dat meer dan 50% van de Nederlandse beroepsbevolking een profiel op LinkedIn heeft.
Vandaag publiceerde Linkedin een blog posting met daarin de volgende zin:
The world’s largest professional network now connects more than a quarter of all Dutch adults, after LinkedIn passed the 4 million member mark in the Netherlands.
En aangezien de beroepsbevolking dit moment (april 2013) in totaal 7,95 miljoen personen telt kan dus worden geconcludeerd dat meer dan 50% van onze beroepsbevolking een profiel op LinkedIn heeft. Een ongekend hoog percentage.
Het wordt nog wat interessanter als we de beroepsbevolking uitsplitsen naar opleidingsniveau. Het CBS hanteert een drietal opleidingsniveau’s:
  • Laag: Lager onderwijs omvat het gehele basisonderwijs, het vmbo, de eerste 3 leerjaren van havo/vwo en mbo 1 (assistentenopleiding), en hun voorgangers.
  • Middelbaar: Middelbaar onderwijs omvat de bovenbouw van havo/vwo, mbo 2 (basisberoepsopleiding), mbo 3 (vakopleiding) en mbo 4 (middenkader- en specialistenopleiding), en hun voorgangers
  • Hoog: Hoger onderwijs omvat hbo- en universitaire opleidingen (of hieraan vergelijkbaar), en hun voorgangers.
En als we de verdeling van de beroepsbevolking over deze drie opleidingsniveau’s als vertrektpunt nemen en aannemen dat vrijwel 100% van de hoger opgeleiden een LinkedIn profiel bezitten dan betekent het dat bijna 30% van de middelbaar opgeleiden ondertussen ook een LinkedIn profiel hebben. En dat voor een professioneel netwerk dat tot voor enkele jaren het exclusieve domein van hoger opgeleiden leek. te zijn.
Gaat het middelbaar opgeleide deel van de Nederlandse beroepsbevolking LinkedIn in dezelfde mate omarmen als de hoger opgeleiden ondertussen hebben gedaan? Geen idee, maar als dat zou gebeuren dan groeit LinkedIn zomaar door richting de 6 miljoen ‘members’. En dat is dus 75% van de Nederlandse beroepsbevolking.
En dat komt dan weer dicht in de buurt van de droom van Jeff Weiner (CEO LinkedIn) waaruit blijkt dat LinkedIn voor niets minder dan world domination gaat:
Our ultimate dream is to develop the world’s first economic graph. In other words, we want to digitally map the global economy, identifying the connections between people, jobs, skills, companies, and professional knowledge — and spot in real-time the trends pointing to economic opportunities. It’s a big vision, but we believe we’re in a unique position to make it happen.
Go, go, go…
Overigens geheel als terzijde; hoe is het verloop van de groei van het aantal Nederlandse LinkedIn profielen geweest in relatie tot de ontwikkeling van de werkloosheid? Ik ga LinkedIn effe bellen…

bron:http://recruitmentmatters.nl/2013/05/15/meer-dan-50-beroepsbevolking-op-linkedin/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten