woensdag 9 mei 2012

Sollicitatieverhalen

Heb in 8 maanden al 95 maal gesolliciteerd, iedere afwijzing is omdat er héél veel aanmeldingen zijn en ik pas minder goed in het gevraagde profiel. Ik ben 52 en heb natuurlijk een aardig salaris opgebouwd en dat is in deze tijd het probleem, maar niemand die dat durft aan te geven. Diverse vacatures meermalen terug gezien en zijn dus nog steeds niet ingevuld, maar ik krijg geen kans. at je ook veel leest is dat als ze binnen 2 dagen niets van zich laten horen jij het niet bent geworden, ook een lekkere dooddoener.
Het blijkt allemaal normaal, maar het tij zal toch een keer keren, kijken wie dan aan het langste eind trekt, maar voorlopig zul je het hier mee moeten doen.
Iedereen succes met het vinden van een baan, ik blijf in ieder geval reageren op alles wat op mijn weg komt.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ben een werkzoekende vrouw van inmiddels 35 jaar ben al 2 jaar aan het solliciteren en krijg elke keer weer nu op request. Pas niet in het bedrijf of mijn profiel sluit niet aan bij de andere. Op het moment als je er achter aan belt ter verduidelijking kunnen ze niet excact aangeven waar het aan ligt maar wel kunnen ze dan melden dat ik in ieder geval niet ben aangenomen, ja duhhh dat snapte ik zelf ook al wel!! Stelletje flapdrollen zijn het en niets anders. Laat ze vooral al die jongeren & buietnlanders die voor een minimum werken aannemen dan komen ze daar tzt vanzelf wel weer op terug vanwege bedrijfskwaliteiten die sterk zijn verminderd omdat ze enkel willen bezuinigen qua salaris maar daarbij niet kijken naar de kwaliteit van het werk dat afgeleverd word.


__________________________________________________________________________________


Ik heb op meer dan 80 vacatures gesolliciteerd en van 75%!!! gewoon geen enkel antwoord gekregen. Ga een uitzendbureau beginnen.. ik was laatst bij accoord uitzendbureau waar 3 mensen achter een bureau zaten. Bij binnenkomst werd mij geen stoel aangeboden..toen ik vroeg om ingeschreven te worden kreeg ik als antwoord dat ik dat thuis digitaal moest doen en ik kon weer gaan. Toch gedaan thuis en gereageerd op een aantal vacatures.. geen enkel antwoord.. das pas makkelijk verdienen..nu snap ik waarom er 1000 uitzendbureaus zijn.

89 opmerkingen:

  1. Ik ben werkzoekende vrouw van bijna 55 jaar en zit nu in de WW,gaat mijn 3 jaar in.
    Door de verkoop Abn Amro Bank en Fortis, ben ik zonder werk gekomen.
    Voor mijn niveau is al moeilijk aan werk te komen en mijn leeftijd werkt ook niet mee.
    Gelukkig kan ik mij bezig houden, maar een baan krijgen toch liever.
    Bij de meeste sollicitaties, die ik heb gedaan, krijg ik van de meeste niet eens bericht of ze het hebben ontvangen en ook geen als ik wordt afgewezen.
    Van de sollicitanten verwachten ze veel, maar na de sollicitant toe, laten ze het zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook ik ben 55 jaar en al ruim een jaar aan het solliciteren. 160 sollicitaties. Met het bewust zijn gedaald te zijn in uurloon van 20/25% en nog kom je er niet tussen als ervaren administratief medewerkster in klanten bestanden, receptioniste in de zorg en ook bij bank/financieel bedrijf. Nog ruim een jaar recht op WW en daarna? Geen recht op bijstand want mijn man heeft inkomen. Dan maar scheiden? Dubbel koophuis, Man ook na reorganisatie in WW gekomen , maar die heeft gelukkig weer werk met ook 1/3 minder aan salaris. Vind je het gek dat wij denken waren wij maar pensioengerechtigd dan hadden wij een beter inkomen als nu. Maar wij moeten nog ruim 10 jaar?? Hoezo u pas niet volledig in ons profiel? Weg met die senioren????Die langer door moeten werken als 65 jaar? Dubbel gemotiveerd zijn , geen kinderen meer thuiswonend. U bent afgeschreven voor onze maatschappij? Tja................wat nu? Vrijwilligers werk, hobby's vrije tijd genoeg. Maar hoe betaal je dan je onkosten?

      Verwijderen
    2. Hoi ik ben een 57 jarige man en ben nu ook een jaar in de ww, maar doe nu vrijwilligers werk bij de rolstoelcentrale en doe daar het repareren van scootmobielen en rij met een bus om deze weg tebrengen, maar het brengt geen geld in het laatje. Ja ik krijg wel ww, maar ik ben bezig en met al die negatieve berichten is dit mijn uitlaat als het me teveel wordt. Hulp is bijna niet of niet te vinden want hun handen zijn ook gebonden.
      En ja je bent te oud en of ze moeten je je volledige loon betalen en de jongere man of vrouw kunnen ze nog naar hun zin kneden en wij hebben teveel ervaring en hebben eerder repliek op beslissingen, maar waar moeten we dan heen en een omscholing krijg je niet of het moet binnen een half jaar klaar zijn en het mag niet teveel kosten terwijl er in de zorg genoeg mensen gezocht worden en die cursussen zijn te duur en te lang.
      Ja ik wordt het onderhand ook beu en ook erg deprie van, maar ik wens iedereen met hetzelfde probleem als ons heel veel sterkte groetjes.

      Verwijderen
    3. Ik zoek goedopgeleide mensen die na een lange periode van werkloosheid in de bijstand dreigen te raken. Ik ben benieuwd naar ervaringen uit heel NL, maar met name uit Den Haag. Daar moeten bijstandsgerechtigden namelijk de straten gaan vegen ongeacht hun niveau of werkervaring!

      Verwijderen
    4. Ik ben zelf 55 jaar en sinds augustus 2010 zit ik in de WW. Via een oud-collega aan een baan als oproepkracht (secretaresse) gekomen. Dit is dan wel wat makkelijker solliciteren, omdat je in het werkproces blijft.
      Na 200 brieven geschreven te hebben een baan voor 2,5 dag gevonden. Ik werd er soms ook moedeloos van.Op een baan gesolliciteerd waarvoor ik in eerste instantie niet de juiste persoon was. Het bedrijf heeft mij opnieuw benaderd en voor mij een baan gecreeërd omdat ze wel mogelijkheden voor mij zagen. Ik was hier heel blij mee, wel met salaris naar beneden gegaan, maar hier toch voor gekozen omdat ik er inmiddels ook wel achter bij dat je anders niet meer binnenkomt bij bedrijven.
      Ik heb dus nu 2 banen naast elkaar.
      Het enige dat ik iedereen mee kan geven is positief te blijven, hoewel ik weet dat het soms moeilijk is na alle afschrijvingen die je ontvangt.

      Verwijderen
    5. Helemaal mee eens !
      Ze hebben tegenwoordig nodig: iemand van 18 met 30 jaar ervaring ! Als je boven de 45 bent, ben je te oud voor de maatschappij. Te duur. Maar de werkgevers vergeten even dat er tegenwoordig niemand meer van school komt die 18 is. Men studeert nu tot 25-30 jaar door.
      En een 18-jarige is niet gemotiveerd, ze gooien er vaak met de pet na. Ik heb zelf met een 20-jarige gewerkt. Niet veel zin, en elke maandag ziek. Tja werkgevers; succes ernee.

      Verwijderen
    6. ben het helemaal met boven genoemde mensen eens.veel sollicitaties en geen antwoord terug.
      ook vaak dat ze al iemand voor een bepaalde vacature hebben zie je hem steeds weer voorbij komen.haal dan die vacature eruit.
      en misschien moeten we allemaal maar een uitzendbureau beginnen ook hier zie je door de bomen het bos niet meer.
      vroeger had je het arbeids bureau en die hielpen je met werk.

      Verwijderen
    7. Ik ben 59 jaar en heb na 28 jaar de ING moeten verlaten wegen re-organisatie. En ja wij hebben zeker onze leeftijd tegen en al;s je bericht krijgt is het van : u voldoet toch niet aan het profiel, u ben te ervaren. Allemaal de standaard zinnen, en hoe ze dat bepalen is mij een vraag want men kent mij niet eens. Maar wat geschreven staat is de aanhouder wint. Dus ook ik blijf solliciteren. Veel succes bij het verder zoeken in deze toch moeilijke markt.

      Verwijderen
  2. Helemaal mee eens met het eerste verhaal. Zie ook steeds dezelfde vacatures terug en hoor niets terug van de potentiële nieuwe werkgevers. Heb eenmaal 2 keer op dezelfde vacature gereageerd en daarbij expliciet aangegeven dat zij het de eerste keer verkeerd hebben gezien. Toen werd ik wel uitgenodigd en was ik tot het allerlaatst de enig overgebleven kandidaat.
    Werd toen niet aangenomen omdat mijn C.V. te lang was en zij geen zekerheid hadden of ik na een jaar daar dan nog zou werken.
    Af en toe een beetje brutaal zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas hak ik met dit bijltje sinds 2006.Na een dienstverband van meer dan 18 jaar ben ik door faillissement werkloos geworden en nog wel bij arbeidsvoorziening, toenmalig arbeidsbureau waar ik altijd met veel plezier heb gewerkt. Kom nu oude collega's tegen die eigenlijk voor mij werk moeten zoeken en me controleren als ik op gesprek moet komen. Ze kennen je maar de banen die ik nadien heb gehad, heb ik zelf gevonden. Deze banen waren meestal van korte duur. Heb voor hetzelfde salaris als m'n uitkering gewerkt ook onder m'n niveau waarvan je eigenlijk weer onzeker wordt omdat je op betere functies niet meer durft te solliciteren omdat je de routine kwijt raakt. Niet leuk maar ik durfde niet te weigeren. Nu ben ik 63 jaar me een heel lang CV maar moet nog steeds solliciteren ook niet realistisch. Geen punt, ik solliciteer niet omdat het moet maar omdat ik wil werken. Je weet direct al dat ze je niet zien zitten gezien je leeftijd.
      In september stopt mijn WW uitkering met als gevolg een Sociale Dienst uitkering aanvragen.
      Het standpunt dat ik als oudere te duur ben is al lang niet meer zo, in de loop der jaren heb ik alleen maar ingeleverd. Je gaat sowieso naar 70% en ipv 5 heb ik nog maar 4 dagen uitkering. Ga je parttime werken dan bouw je geen arbeidsverleden op voor je uitkering omdat ik fulltime werkte.
      Werkgevers willen niet inzien dat je buiten heel veel werkervaring ook een behoorlijke levenservaring hebt opgedaan die voor bepaalde functies van groot belang kunnen zijn.
      Praat me niet van uitzendbureaus, over het algemeen zeer jonge medewerkers die er niets van snappen en waar je totaal geen klik mee hebt. Als je nog mee moet maken wat er als werkzoekende over je heen moet laten komen wat ik intussen meegemaakt hebt, wens ik iedereen heel veel sterkte toe. Laat je zelfvertrouwen niet kapot maken door de werkgevers, zij hebben uiteindelijk de macht en jij trekt aan het kortste eind.
      Verwacht zeker niet te veel van de UWV. Daar moeten ze nog leren dat zij met mensen te maken hebben en niet met gevallen. Gezien mijn leeftijd doen ze dus niets meer voor me, maar als jij je verplichtingen niet nakomt, hang je.
      Een negatief verhaal in een notendop want ik heb meer dan genoeg meegemaakt, ik zal blij zijn als ik straks 65 ben en van al dat gezeur af ben. Ik ben heel lang positief gebleven, dacht echt dat het nog wel zou lukken. Die positiviteit is nu wel verdwenen.

      Succes, ik hoop dat het iedereen gaat lukken om een baan te vinden

      Verwijderen
    2. Ook ik ben tot het UWV veroordeeld. Sinds 1 december 2009 ben ik werkloos, omdat het bedrijf(je) werd opgeheven bij gebrek aan een passende opvolger/overnamekandidaat. Ik ben een algemeen administratief medewerker (niet boekhoudkundig) met 17 jaar ervaring. Duur ben ik niet, want ik heb altijd van een beneden-modaal salaris geleefd. Omdat ik mijn ontslag zag aankomen ben ik al vóór die tijd gaan solliciteren. Toen was ik 48 jaar, inmiddels ben ik 50. Met een arbeidsverleden van 30 jaar kreeg ik 30 maanden WW, maar eind mei 2012 (over 2 1/2 week) houdt mijn uitkering op. En dan? Geen bijstand, want mijn vrouw heeft AOW en wij hebben onze driekamerflat gekocht van de woningcorporatie. Dat wordt dus voor mij een inkomen van 0 Euro en heel hard bezuinigen (wat ik toch al deed, want de WW is geen vetpot). Alle verhalen over uitzendbureaus die niets presteren zijn waar; ik maak het zelf ook allemaal mee. Het is erg demotiverend: kortzichtige werkgevers die alleen maar naar leeftijd kijken en niet naar werkervaring en levenservaring, het UWV dat uitsluitend in beweging komt voor de zogenaamde "doelgroepen": schoolverlaters, herintredende vrouwen, kansarme allochtonen, etc., sollicitaties die niet eens worden beantwoord of worden afgedaan met nietszeggende e-mailtjes en andere dooddoeners, je wordt er gek van! Maar het allerergste vind ik die volgevreten zakkenvullers op het Binnenhof. Die beweren ijskoud dat de WW moet worden ingekort tot maximaal een jaar, omdat werkzoekenden dan eerder aan het werk gaan..... Zo wereldvreemd zijn ze dus, onze "volksvertegenwoordigers". Mijn belangen vertegenwoordigen ze in ieder geval niet. Ze staan er niet bij stil, dat alleen politici een riante wachtgeldregeling krijgen. Inmiddels heb ik ruim 350 sollicitaties achter de rug (en dan tel ik de open solliciaties nog niet mee). Het levert niets op. Als de volslagen idiote maatregelen van onze "geachte volksvertegenwoordigers" doorgaan, moet ik tot 67 jaar doorwerken. En dan is het nog maar afwachten of je tegen die tijd nog AOW krijgt. Van die gestoorde gekken op het Binnenhof kun je van alles verwachten, maar nooit iets goeds. Het punt is: ik wil graag werken! Heel graag zelfs! Ik was de werkloosheid na een maand al zat! Maar wie gunt mij een baan? Of moet de laatste investering voor mijn faillissement bestaan uit het kopen van een flink stuk touw en het opzoeken van een stevige, hoge boom?

      Verwijderen
    3. Onze "Volksvertegenwoordigers" zijn heel erg wereldvreemd, ZIJ hebben het goed, wat er bij de "gewone" mens speelt zien ze niet en eigenlijk willen ze het niet zien ook. Ik ben 50, heb de laatste 2 jaar via een uitzendbureau bij een groot Amerikaans concern gewerkt, iedereen werkt via een uitzendbureau daar, sommige mensen al 25 jaar. Ik had geen zin meer om iedere 3 maand op een andere werkplek te moeten zitten en ben vrijwillig vertrokken. Voordat ik daar ging werken had ik een vaste ambtelijke baan, goedbetaald, maar gewoon wegfuseerd, natuurlijk krijg je als lagere ambtenaar geen leuke gouden handdruk mee en je WW wordt steeds meer ingeperkt. Ik heb uiteindelijk een baan in België geaccepteerd om van alle gezeur van het UWV af te zijn. Helaas is mijn salaris een stuk lager dan ik gewend was, zelfs lager dan mijn WW uitkering zou zijn geweest. Ik ben gedwongen om full-time te werken omdat ik na mijn echtscheiding in de WSNP terecht gekomen ben. Ik ben niet verbittert, maar de gestoorde gekken op het Binnenhof gun ik dus nog minder dan ikzelf nu heb. Vanaf mijn 16e heb ik gewerkt, hard gewerkt ook, had een tijdlang 3 banen om mezelf en mijn kinderen te kunnen onderhouden. Inderdaad er zal eindelijk eens iets aan de volgevreten zakkenvullers in Den Haag gedaan moeten worden, net zoals aan ons duurste koningshuis vd wereld! Ik ben blij dat ik nog een baan heb weten te vinden, maar het is wel een baan die voelt als een molensteen, ik ben de oudste binnen het bedrijf en wordt door bepaalde jongere collega's ontzettend getreiterd, maar ik heb geen keus, ik moet wel door blijven gaan daar, een andere baan is er nergens meer voor mij, ik ben te oud en te duur! Soms vraag ik me weleens af hoe het mogelijk is dat er mensen zijn die zich alles kunnen veroorloven, terwijl ze van een uitkering leven, terwijl ik al vanaf mijn 16e werk en me dus niets maar dan ook werkelijk niets kan veroorloven! Iedere dag die ik vrij neem kost me grof geld, ik heb geen arbeidsverleden in België en dus geen recht op betaalde vakantie. In Nederland is al helemaal geen werk voor me te vinden. Binnenkort is inderdaad de laatste investering waarschijnlijk een flink stuk touw, in de spaarzame vrije uurtjes kan ik dan op zoek gaan naar een stevige boom. Nederland is compleet verrot en Brussel maakt het er niet beter op met hun regeltjes, die zijn nog wereldvreemder dan die overbetaalde idioten op het Binnenhof en krijgen nog meer betaald ook!

      Verwijderen
    4. Als de partner AOW heeft kan zij/hij een aanvulling vragen ter hoogte van een aow uitkering. Dit betekent dat je als jonge partner, als gehuwd stel een volledige aow uitkering hebt.

      Verwijderen
  3. Hallo,

    Ik heb in 5 maanden tijd 200 sollicitaties verstuurd (gem. elke werkdag 1 en rekening houdend met de verplichting dat ELK werk passend is). Je weet wat de minister zegt over werklozen: eigen schuld dat je geen werk hebt en niet aangenomen wordt want je hebt er niet voor gezorgd dat je voldoende aantrekkelijk bent voor een werkgever. In mijn geval : het is mijn eigen schuld dat ik gebruik heb gemaakt van alle opleidingsmogelijkheden die de overheid mij bood en dat ik daardoor nu te hoog opgeleid ben (gepromoveerd en blijkbaar verkeerde richting) om voor werk op MBO-niveau of lager (niveau van vacatures waar gemeente over beschikt) in aanmerking te komen.

    Gelet op de gestelde verwijtbaarheid van werkloosheid zoals gesteld door de minister kunnen WW en WWB afgeschaft worden, of kan iedere werkloze standaard maatregel inhouden van volledige uitkering voor volledige duur opgelegd worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Allemaal erg herkenbare verhalen. Waar je ook op solliciteert, je bent té oud, té hoog of té laag of gewoon niet goed genoeg opgeleid, té jong of té oud, té dik of té dun, té lang of té kort gebouwd. Ze vinden altijd wel een reden om je vooral niet aan te nemen. Het aanbod van werkzoekenden is zeer ruim en men kan dus te kust en te keur.
    Ook wat betreft de uitzendbureaus zijn mijn verwachtingen zeer laag te noemen. Zoals iemand eerder al vertelde, daar zitten veel jonge mensen die als deskundig geacht moeten worden bij het matchen van mensen op uitzendbanen. Ehh... niet dus.
    Dat iemand mij vertelde dat hun salaris nou niet bepaald hoog is, interesseert mij geen biet. Zij hebben een baan en ik niet. Ook in opmars zijn de 0-urencontracten waarbij je op afroepbasis beschikbaar moet zijn. Ik hoor het Wiegel nog zeggen laatst dat hij de verdere 'flexibilisering' van de arbeidsmarkt toejuicht. En dat zegt dan een man die al 40 jaar lang verzekerd is geweest (en nog steeds) van een gegarandeerd zeer goed inkomen. De nieuwe mantra hierin is ook dat je gedwongen wordt ELK type werk aan te nemen omdat 'elk gewerkt uur, een uur minder in de uitkering is'. Ziedaar in een notedop de bezuinigingsdrift van de overheid.
    Het zal voor de werkgevers beslist een zegen zijn maar voor werknemers is het een ramp. Want ook voor mij geld dat de rekeningen gewoon betaald moeten worden. Wat dat betreft ben ik het zeer eens met de eerste schrijver die stelt dat wij, als werknemers, wel aan het langste eind gaan trekken. Bedoeld de aankomende vergrijzingsgolf waarvan ik hoop, bid en smeek dat die zo snel mogelijk op gang komt.
    Want alles is inderdaad betrekkelijk. Waar werkgevers nu weer allerlei onzinnige eisen aan potentiële nieuwe werknemers stellen, zullen diezelfde eisen bij oplopende tekorten als ijsjes smelten.
    Het is eerder gebeurd.
    Het is hypocriet maar het is niet anders op dit moment. Waar men ook nog niet aan gedacht heeft is dat met de oplopende tekorten straks, juist vanwege die tekorten heel veel huizen niet meer verkocht zullen worden. De 'Babyboom-generatie is in omvang groter dan de opvolgende generaties erna.
    Dat betekent een nog verdere waardedaling en toenemende leegstand, faillisementen en verdere daarbij behorende drama's.
    Ik kan niet anders dan zeggen tegen al mijn lotgenoten dan dat wij met z'n allen maar stug moeten doorgaan met het zoeken naar die ene (als het even kan) leuke (als je dat nog gegund wordt) baan.
    Het gaat beter worden. De vraag is alleen hoelang dat nog duurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Helaas, heeft vrijwel iedereen dezelfde ervaring. Zo ik ook en 250 sollicitaties verder. Ik heb deelgenomen aan een speciale training van UWV om 55+ aan het werk te krijgen. Duur 3 maanden!!! Van alle deelnemers heeft niemand daar iets aan gehad. Zijn wij dan te duur? Wie zegt dat? Ik kom nooit zover dat er over een salaris gesproken kan worden. En een salariseis heb ik eigenlijk niet meer omdat ik nog graag aan de slag wil. Gisteren nog met een werkgever zitten praten (90 werknemers) Tja zegt hij maar bij een oudere werknemer heb je wel meer risico mbt gezondheid en dan moet ik wel die werknemer doorbetalen. Voor kleine werkgevers is dat inderdaad een behoorlijk risico. Mijn verweer: ik ben nooit meer op maandagmorgen ziek of misselijk. Dus ja, tel uit je winst. Onze maatschappij is op dit moment met een enorme kapitaalvernietiging bezig. Veel kennis en ervaring wordt weggegooid. Ik vrees dat over 5 jaar dit zich zal wreken en op langere termijn nog meer. Kijk die AOW-leeftijd moet omhoog, dat geloof ik ook wel, maar dit probleem was ook al 20 jaar geleden bekend. Misschien hadden ze er toen iets aan moeten doen, dan was de landing nu wat zachter geweest. Wat ze nu doen is korte termijn politiek bedrijven. Zeer korte termijn. De rekening komt nog wel. Succes allen. Henk

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben man, 59 jaar, WW-er, voor m'n leeftijd nog redelijk gezond, getrouwd en op MBO-niveau. Ik solliciteer met regelmaat en (als ik antwoord krijg) pas ik niet in de vacature of was er iemand anders die beter in de vacature paste. Als ik onder mijn niveau solliciteer ben ik te "zwaar" voor de vacature. Dus dat is ook geen optie. Mijn UWV-werkcoach wil mij in het 55+-netwerk hebben, maar haar heb ik uitgelegd dat dit ook niet functioneert. Dus zegt ze me dat ik het anders moet gaan doen. (?)
    Maar wat mij het nog meeste frustreert; wat doet de overheid nu aan dit probleem? Ik was vroeger 27 jaar en werkte samen met een man van 55 jaar. Die vond ik oud en nu ben ik 59 en ik voel me fit en sterk genoeg en een nieuwe baan waardig. De overheid wil wel dat ik t/m mijn 67e jaar werk, maar mogelijkheden scheppen (zodat dit ook werkelijk kan gebeuren) zijn er niet. (tippie voor nieuw kabinet?)
    Wie helpt mij? En zo te lezen op deze site ben ik niet de enige! Weet u wat de staatskas dit kost? Hèèèèèllpp. Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik werk inmiddels 10 jaar op zo'n uitzendbureau. Vandaag toevallig iemand van 57 jaar na anderhalf werkloosheid blij kunnen maken met een leuke baan op zijn niveau. Wat een enorme blijdschap, van beide kanten! Eindelijk heeft hij weer een baan.

    Om er vervolgens bij stil te staan dat je ook zo blij bent omdat het zo bijzonder is dat je in deze tijd iemand van deze leeftijd nog aan de slag krijgt.. Treurig..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. treurig zeg je ?
      je werkt zelf aan die treurigheid mee, door op een uitzendbureau te werken
      door dat soort bedrijfjes maak je het leven van een serieus werkzoekende een hel

      Verwijderen
    2. Wat een ongelooflijk kortzichtig en bevooroordeeld bericht zeg. Waarschijnlijk is het lastig voor je om werk te vinden en misschien heb je wat minder goede ervaringen met uitzendbureaus gehad. Dan kan ik je bitterheid wel een beetje begrijpen, maar het slaat echt helemaal nergens op om ze allemaal over 1 kam te scheren. Er komt bij bureaus ook best wel een flink percentage kandidaten gewoon niet opdagen op een intakegesprek of zelfs bij een gesprek bij een opdrachtgever, zonder af te zeggen!! Dus als ik jouw redenatie zou volgen zijn alle kandidaten lui en hebben ze schijt aan alles. Slaat ook nergens op, toch??
      Er zijn echt wel hele goede bureaus die veel mensen aan het werk helpen. Het feit dat ze al jaren bestaan is daar bewijs voor, want als je geen mensen uitzend maak je geen omzet en kun je dus niet bestaan. En je moet best veel mensen uitzenden om winst te maken, geloof me!
      Maar goed, met die instelling die je nu hebt zal je waarschijnlijk nooit een (leuke) baan krijgen...

      Verwijderen
    3. Met uitzendbureaus word ik ook nooit blij van .
      altijd het zelfde word je blij gemaakt met we hebben een leuke baan voor je. Kom gelijk langs met je cv en spullen en na een week krijg je te horen dat het toch niet doorgaat. Meestal onduidelijke smoesjes. Blij gemaakt met een dooie mus.
      Ik blijf volhouden iedereen sucses met werk vinden.

      Verwijderen
    4. Ik heb heel veel voor diverse uitzendbureaus gewerkt en met geen enkele slechte ervaringen gehad. Je hoeft niet voor ze te werken, is je eigen keus en ken je de gevolgen als ze geen werk meer voor je hebben. Vaak liggen de beloningen hoger dan als je direct bij een werkgever in dienst bent. Via de uitzendbureaus ook vaak een vast dienstverband aangeboden gekregen bij de inlenende werkgever. Het laatste vaste dienstverband kreeg ik aangeboden op mijn 60e(!). Blijf positief denken en het lukt.

      Verwijderen
    5. Ik heb niet zozeer slechte ervaringen met uitzendbureau's (die het nu ook moeilijk hebben). Maar toen aan het begin van de crisis in fase C aanbeland was en dus vast aangenomen had moeten worden door het betreffende uitzendbureau, was er een personeelstop. Lekker is dat. Sinds die tijd dus her en der gewerkt en tussendoor maandenlang werkloos geweest. En ik ben pas 44! Ik kan nog 23 mee, maar daar wordt niet naar gekeken. 40 plussers zijn al uit de gratie bij veel werkgevers, laat staan mensen boven de 50 jaar. Waarom moeten wij 'kneedbaar' zijn? Nou graag, als ik maar kan werken. De rekeningen moeten inderdaad gewoon betaald worden. Werkgevers: kijk meer naar ervaring, tact mensenkennis en maak daaruit je keuze. Ook oudere werkzoekenden zijn bereid kneedbaar te zijn en voor een lager salaris dan vóór de crisis te werken!

      Verwijderen
  8. Ik ben van af 2006 wegens fallicementvoor het eerst werkloos geworden na een korte periode weer aan werk gekomen tich banen en fallicementen uitzend bureaus 0 uren contracten , werken te samen met een uitkering ziek geworden. Nu heb ik een nog groter probleem en dat is: geen van allen zieken geld uit betaald of af en toe een klein beetje nog niet eens genoeg om wekelijkse bood schappen te betalen laat staan vaste lasten. Mijn spaargeld vliegt met 1000 euro in de maand de deur uit.Dat heb nu te
    danken aan meer als 46 jaar dag en nacht werken altijd klaarstaan voor anderen en bedankt nu ik niet kan werken mag ik kapot vallen! Ik heb ook nog ongeveer 1230 sollicitaties gedaan in die tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien een beetje flauw, maar toch: Ik hoop dat uw sollicitatiebrieven niet zo vol staan met schijf- en stijlfouten als in uw reactie! Dan komt u zeker niet door de eerste selectie!

      Verwijderen
    2. Ik wil toch even reageren op de inderdaad erg flauwe reactie hierboven. Alle cases gaan over kansloosheid op de arbeidsmarkt als je de 50 jaar bent gepasseerd. En nu doet u voorkomen dat het door de taalfout komt.
      Ga u schamen en zorg dat u zelf foutloos schrijft met uw schijf- en stijlfouten: Schraam u!!
      Of bent u soms ook zo'n feilloze recruter die het allemaal zo goed weet?

      Verwijderen
    3. Ik heb een sollicitatie brief door een bureau laten schrijven.
      Voor 170 euro heb ik een perfecte brief.
      Werkt ook niet.

      Verwijderen
    4. Ik ben ook sinds 1 mei werkloos, 58 jaar 'oud' en heb in 3 maanden tijd ook al zo'n 200 sollicitatie acties verricht. Maar toch moet je positief blijven, al is het niet makkelijk. Niemand zit op een sjacherijnige ouwe lul te wachten. In de wetenschap dat ik werkeloos werd, ben ik behalve aan mijn sollicitatiebrief ook gaan werken aan mijn gezondheid (meer bewegen, minder eten) en sinds 1 januari 14 kilo lichter en 10 jaar jonger geworden. Straks naar de biblotheek voor een boek/cursus MS Access. Een mens is nooit te oud om te leren. Dat maakt je CV ook weer watmeer populair. Een of twee dagen per week vrijwilligerswerk helpt mij om communicatief vaardiger te worden, en nieuwe uitdagingen met succes af te werken. Als je werk je speeltuin is, dan is er altijd wel iets te vinden. De 'goede tijden' komen mogelijk ook wel weer, maar het geluk belt echt niet bij je aan, dat moet je tegemoet treden, door je netwerkt te vergroten en je CV op te poetsen. Uiteraard niet met kopenpoets, maar met een (bij voorkeur gratis of gesubsidieerde) cursus, en vrijwilligersactiviteiten die bewijzen dat je nog vol energie zit.

      Verwijderen
    5. Waar maakt u uw druk om een paar spelfouten.Dat bewijst des te meer dat u niks gekopieerd heeft zoals vele anderen doen om maar aan het aantal opgelegde solicitatie verplichtingen te voldoen.Mensen weten het altijd beter inclusief onder getekende.Blijf positief en trek de stoute schoenen aan en ga bij bedrijven langs om te vragen of ze nog personeel nodig hebben, dat doen de goedkopere polen ook dus waarom wij niet, nee wij zijn te netjes en te bang.Ben zelf ook werkloos en soliciteer me wezenloos.Maar heb wel zoiets van als ze me niet normaal te woord staan bij het uitzendbureau of werkplein, dat ik die gast wel even de wind van voren geef, zij zijn mensen maar wij ook.Dus kom op oudere werkzoekende en laat gaan kom op met vele mensen bereiken we meer.We maken een oudere uitzendorganisatie met heel veel werkervaring waar de jongere een puntje aan kunnen zuigen en de jongere gerichte uitzendbureaus niet om heen kunnen.

      Verwijderen
  9. Ik ben een vrouw van 50. Over ruim een week, ben ik een jaar thuis, zonder werk. Inmiddels de 160 sollicitaties gepasseerd. Als ik de verhalen zo lees, maak ik exact hetzelfde mee. Twee-regelige afwijzingen met daarin steevast het woord "profiel" en dat je daar dan niet in past. Ik laat het er vaak niet bij zitten en reageer met de vraag waarom men denkt dat ik niet in het profiel pas. Men neemt ook dan niet de moeite om te reageren. Veel werkgevers schrikken van het aantal reacties wat ze krijgen en dat maakt dat ze geen aandacht besteden aan de afwijzingen. En ja, laten vaak ook helemaal niets meer van zich horen. De vijver waari werkgevers kunnen vissen zijn diep en groot en voor alle werkzoekenden is dit een heel groot probleem. Schouders er onder en stug doorzetten. Vooral niet gefrusterd raken!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De reacties die hier te lezen zijn vertonen allemaal hetzelfde kenmerk: leeftijd. Maar omdat leeftijdsdiscriminatie officieel niet mag verzinnen werkgevers allemaal hetzelfde riedeltje: u past niet in het profiel. Ook ik zit in hetzelfde schuitje (49 jaar,25 jaar werkervaring, niet laag opgeleid) reeds 3 jaar zoekende naar een baan. Uitzendbureas: op de brandstapel ermee. Daar zitten allemaal van die omhooggevallen figuren die zichzelf heel wat vinden en je minachtend benaderen. Ik reageerde het afgelopen jaar op een passende functie via een uitzendbureau. Ik kreeg twee verschillende antwoorden per mail: 1. U bent niet voorgesteld bij de werkgever want we hadden al meer dan voldoende kandidaten, 2. Nadat wij u hebben voorgesteld bij de werkgever wilde deze niet verder met u omdat u geen recente werkervaring heeft.
    Wat is waar? Ik heb de zaak uiteindelijk voorgelegd aan discriminatie.nl. Zij hebben gecorrespondeerd met het uitzendbureau, maar uiteindelijk hebben die zich er uit gered met een naar mijn idee onzinverhaal.
    Nog een ding: ik gun iedereen het beste, maar wat zou het passend zijn als al diegene die jou steeds afwijzen zelf eens een jaar (of meer) in dezelfde positie zouden zitten als wij. Eindeloos solliciteren en steeds weer opnieuw hetzelfde antwoord. Kunnen deze "uitverkorenen" ook eens ondervinden hoe dat voelt.
    Overigens: ik heb geen idiote salariseisen en wil zelfs doosjes gaan vouwen als dat moet, als ik maar selfsupportive ben en niet naar een of andere uitkering moet. Ik heb de afgelopen 3 jaar mezelf onderhouden, zover als dat gaat, binnenkort is de koek op en zal ik mij moeten richten tot de Sociale Dienst. Geen prettig vooruitzicht. Tot die tijd doe ik veel vrijwilligerswerk voor ouderen, geeft veel voldoening en er zit tenminste nog iemand op je te wachten. O ja: "niet gefrusteerd raken" schrijft iemand, nou die grens ben ik reeds lang gepasseerd, want het hakt erin, en boos en gefrusteerd ben ik, zo wonderlijk is dat toch niet. Laten we met zijn allen een partij oprichten, dat voelt goed en een vuist maken. Misschien zet het geen zoden aan de dijk, maar we zijn het zolangzamerhand zat dat alleen jongeren nog een kans krijgen en de zogenaamde ouderen (NEE ik ben nog niet te oud, iemand van 90 wel) altijd aan de kant blijven staan! En geen VVD stemmen, anders gaat het nog beroerder, welke walgelijke ideeen heeft Henk Kamp van de VVD het afgelopen jaar al niet uitgekraamd, om het ons nog moeilijker te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op de brandstapel met uitzendbureaus?? Er worden honderdduizenden(!) mensen per jaar via een bureau aan een baan geholpen (en dat zijn echt niet alleen maar 20-ers of 30-ers), maar jij misgunt al die mensen een baan omdat je zelf zo verbitterd en kortzichtig bent?? Fijne instellling heb je, zo kom je idd wel aan een baan...

      Verwijderen
    2. Ik blijf bij mijn standpunt over uitzendbureaus. Alleen als je daar ontzettend in de smaak valt willen ze nog iets voor je doen, maar alle veertigers en vijftigers kunnen het wel vergeten. Dat ik verbitterd en kortzichtig ben is absoluut onzin en ik misgun niemand een baan!! Er is uitgebreid onderzoek gedaan door Leo van den Berg naar leeftijdsdiscriminatie en uitzendbureaus komen daar niet best in naar voren. Hij heeft er zelfs een petitie over aangeboden aan de Tweede Kamer, FNV Bondgenoten steunde zijn petitie. En dan nog even dit: ik heb mij net als velen suf gesolliciteerd,dat ik door mijn instelling niet aan een baan zou komen slaat werkelijk nergens op. Wie bent u eigenlijk? Een van de uitverkorenen? Dat schrijft u er niet bij..In welke positie verkeerd u of werkt u soms zelf op het uitzendbureau?

      Verwijderen
    3. Mijn reactie was wat feller dan in eerste instantie de bedoeling was, maar dat komt door de vele negatieve (en vaak onzinnige) reacties die ik hier lees van mensen over bureaus. Ik (30'er) werk idd bij een W&S bureau en stuur vestigingen aan. Dat ik dan 1 van de "uitverkorenen" ben vind ik erg flauw (en ja, verbitterd). Ik heb er hard voor gestudeerd en werk er ook keihard voor om te komen waar ik nu ben.. Ook zeg ik niet dat u per definitie mensen geen baan gunt, maar als alle bureaus op de brandstapel gaan, ben ik (en vele mensen met mij) mijn baan wel kwijt...toch?
      Dat we nu in een lastige tijd leven weet iedereen. En dat het voor "ouderen" moeilijk is om aan een (passende) baan te komen is ook bekend (overigens zitten er ook veel jongeren zonder baan, dus het gaat hier echt niet alleen over ouderen). Maar wat mensen lijken te vergeten is dat het bureau niet beslist wie er wel en niet aangenomen wordt bij een bedrijf, maar het bedrijf zelf! Als er op 1 vacature 100+ sollicitaties binnenkomen (wat niet gek is in deze tijd) en je plaatst iemand op die vacature, dan ben je tegenwoordig als bureau voor die ene persoon een goed bureau maar voor die andere 99 mensen ben je een klotebureau. En als degene die je plaatst toevallig een jonger iemand is, terwijl je als bureau ook oudere mensen hebt voorgesteld, doe je volgens die mensen vaak als bureau aan leeftijdsdiscriminatie. NOG 1 KEER: Het bedrijf beslist wie ze aannemen, NIET HET BUREAU!

      Ik zal een paar voorbeelden geven van totaal onzinnige reacties van mensen hier over bureaus en waarom ze onzinnig zijn:
      - "Alle bureaus op de brandstapel" (uw reactie en van vele anderen)--> Er zijn duizenden (!) bureaus in Nederland en sommige zijn idd niet best, helemaal mee eens, maar er zitten ook hele goede tussen. U bent waarschijnlijk bij een fractie van die bureaus geweest maar trekt wel gelijk de conclusie dat ALLE bureaus op de brandstapel moeten. Er komt bij bureaus ook een flink percentage kandidaten (jong en oud!) gewoon niet opdagen als je ze uitnodigt of zelfs niet opdagen als je een gesprek voor ze regelt bij een bedrijf, zonder af te zeggen!! Dus als ik hetzelfde redeneer als u zijn ALLE werkzoekenden lui, hebben geen verantwoordelijkheidsgevoel en hebben schijt aan alles. Slaat nergens op toch? Toch redeneert u wel zo!

      - Iemand schreef dat hij (of zij) bij een bureau binnen kwam om zich in te schrijven maar er werd gezegd dat hij zich thuis via internet moest inschrijven. Had hij gedaan maar niets gehoord (is idd een slechte zaak), maar redeneert vervolgens dat bureaus met niets doen bakken met geld verdienen en dat er daarom zoveel bureaus zijn --> Als je als bureau niets doet en geen mensen detacheert verdien je geen geld en kan je dus ook niet bestaan. En je moet behoorlijk wat mensen detacheren om alleen al break even te draaien, laat staan winst maken. Ook weer zo'n bullshit reactie van iemand die totaal geen idee heeft hoe het werkt!

      "Alleen als je daar (bureaus) ontzettend in de smaak valt willen ze nog iets voor je doen, maar alle veertigers en vijftigers kunnen het wel vergeten" --> Hiermee impliceert u dat 40'ers en 50'ers dus nooit in de smaak vallen bij bureaus en geen baan kunnen krijgen. Wij hebben op dit moment 13 40'ers aan het werk, 7 50'ers en ja, zelfs 3 60'ers!

      Mijn reactie over uw instelling is idd wat overdreven, excuses. Maar dat gegeneraliseer van mensen (waaronder u) over bureaus schopt mij echt tegen het zere been. Tuurlijk zijn er bedrijven en bureaus die aan leeftijdsdiscriminatie doen en andere regels aan hun laars lappen, maar dat betekent toch niet dat ze allemaal zo zijn?

      Ik hoop oprecht dat u (en alle anderen zonder werk) snel een baan vinden. Ik begrijp heel goed dat het niet makkelijk is, maar geef de moed niet op!

      Verwijderen
    4. Kan je (uitzenbureamedewerker) begrijpen, maar waarom hebben wij na eindeloos solliciteren dan nog steeds geen baan? Ik wou dat iemand daar antwoord op kon geven....

      Verwijderen
  11. Ook ik behoor tot de groep "ouderen" die zonder werk door het leven moet. Omdat het zo hoort heb ik een WW-uitkering aangevraagd en gekregen. Iedere dag geniet ik van mijn vrijheid en probeer dit zo te houden.
    Ik heb de opdracht van het UWV om twee sollicitaties per week uit te voeren; om toch serieus over te komen houd ik mijn keuzes wel op mijn competenties gericht. Helaas moet ik melden dat mijn ervaring overeenkomt met eerder gemelde reacties van werkzoekenden. Mij valt op dat websites van bemiddelaars veelal dezelfde vacatures vertonen en ik vraag mij daarom ook af wat hier het waarheidsgehalte van is. Probeert men vanuit commerciele overwegingen de websites zo gevuld mogelijk te houden?
    Ik geniet nu ongeveer anderhalf jaar een uitkering, en heb nog zo'n periode te gaan. Wat de betekenis van het UWV hierin is, is bij mij volledig onbekend. Ik heb tot op heden totaal geen nut of inzet mogen ondervinden en vraag mij daarom af of deze instelling gestopt kan worden. Ik hoor vanuit de media dat veelal gewerkt wordt door netwerkgroepen, alleen mijn netwerk bestaat uit mensen zonder werk, gewenst of ongewenst, wat is hier het voordeel van?
    Ik heb mij voorgenomen dat indien iets interessants mijn pad kruist, betaald of onbetaald, dat ik mij daar dan voor wil inzetten. Ik kan mij niet voorstellen dat ik ondanks mijn leeftijd niet interessant voor een werkgever kan zijn. Met mijn kennis en ervaring is het bijna onmogelijk om geen werk te hebben, tenminste dat denk ik!
    Het grootste probleem bij moderne werkgevers is dat men allleen nog in vooraf vastgestelde procedures kan denken, vastgesteld in theoretisch opgestelde kwaliteit-, veiligheid-, milieuzorgsystemen en arbeidsomstandigheden wetgevingen. Een modern en jong manager durft geen eigen beslissingen meer te nemen uit angst hier later bij negatief resultaat op te worden afgerekend, hij kiest voor een te verwachten resultaat dat kan worden onderbouwd vanuit statistische informatie en vooraf vastgestelde procedures en voorwaarden.
    Hier heb ik gelijk ook negatieve punten aangegeven van een oudere werknemer, o.a. zijn zij meestal eigenwijs, willen hun beslissingen niet zichtbaar onderbouwen en zijn moeilijk aan te sturen. Maar dat dit juist punten zijn die door ervaring en kennis worden ingegeven wordt door hedendaagse leiders niet onderkend en zij kunnen hier niet mee omgaan en kiezen daarom voor de gemakkelijkere weg, kiezen voor werknemers die volgzaam zijn en niet belast zijn met een rijke historie aan kennis en ervaring.
    Graag zou ik mijzelf nuttig willen maken om de huidige werknemer/ gever hierin te ondersteunen om een nieuwe weg in te slaan tot het ontwikkelen van eigen verantwoordelijkheid en het durven nemen van eigen onderbouwde beslissingen. Heb ik mijzelf hiermee in de markt gezet?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ook ik heb met hetzelfde verhaal te maken. Laatste werkgever dacht dat het in India beter is en daar sta je dan. net als anderen het verhaal over uitzendbereaus en nog maar niet te spreken over recruitmentbureaus. Het is allemaal bagger. Dure kantoren en ze kunnen je nergen mee helpen.
    Een leuk salaris opgebouwd en alles wat je hoort en de honderden sollicitaties die je verstuurd hebt is dat je niet in het profile past of hoe ze het ook omschrijven.
    Ook alle reclames op tv over het dienst nemen van oudere ervaren werknemers is een grote lacher. Sommige uitzendbuereaus zijn meer bezig met andere dingen dan iemand aan hetw erk helpen.
    Ik heb een grote schat aan ervaring op debiteuregebied. Je zou toch in deze tijd willen dat je geld binnenkomt????

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als uw sollicitatiebrieven net zo vol staan met spellingsfouten als dit korte stukje tekst kan ik me voorstellen dat u problemen heeft met het worden uitgenodigd voor een eerste gesprek...sorry dat ik het zeg

      Verwijderen
    2. Ik denk dat het geen bewust gemaakte taalfouten zijn, maar eerder komt door de snelheid van typen en het daarna niet meer goed controleren. Niet correct natuurlijk, ook niet binnen een bepaalde functie, maar het kan erger.

      Verwijderen
    3. Ik zie niet in dat schrijffouten je ongeschikt maken om een functie te vervullen waarbij dit vaak niet relevant is. Ik heb zelf een lichte vorm van dislectie maar heb toch een HBO niveau en zie tot mijn grote schrik achteraf vaak dat ik tich keer over een schrijffout heb heengekeken. Maar dat daardoor mensen op je neerkijken en je daardoor geen baan op passend niveau gunnen vind ik onuitsprekelijk .....dom.
      Het is op dit moment gewoon een kwestie van gunnen, mensen die ik ken begrijpen vaak niet dat ik alweer zonder werk zit, maar er is niemand die mij hierin echt helpt. De eisen waaraan je moet voldoen worden steeds gekker en er zijn gewoon banen waarvoor je niet geschikt bent ook al wil je het zo graag proberen. Een keer kreeg ik binnen 10 minuten na het versturen van mijn cv & brief al het bericht dat ik qua profiel niet paste, terwijl ik jarenlang dit werk naar alle tevredenheid heb verricht. Je wordt tegenwoordig niet meer ontslagen omdat je niet voldoet, maar omdat je niet meer in het profiel past. Ik heb ondertussen zoveel verschillende banen op mijn cv staan dat ik eigenlijk overal en nergens meer voor geschikt ben, en daar sta ik dan met mijn goede gedrag en bereidwillendheid om te werken. Van ellende heb ik vaak werk aangenomen onder mijn niveau, waardoor ik weer problemen kreeg met onervaren leidinggevenden. Het is echt een kwestie van gunnen, want hoe flexibel je je ook opstelt ( 45 uur reserveren om 20 uur te gaan werken), dan nog krijgt je te horen dat er meer van je wordt verwacht.
      Ik kan eigenlijk niet wachten totdat de vergrijzing eindelijk intreed. Dan kunnen we eindelijk de arbeidsmarkt anders gaan inrichten. Laat werkgevers maar zoeken naar kandidaten dan kunnen wij ons die uren solliciteren besparen die toch niks opbrengen. Ik ben 45 jaar en heb in de jaren sinds ik van school af ben de nodige klappers gevult met sollicitatiebrieven. Ik ben een echte vakvrouw maar ik heb op het gebied waarvoor ik ben opgeleid nog nooit werk gehad. Het meeste werk in mijn vakgebied is in de jaren negentig uitbesteed aan het buitenland. Toen ik mij wilde laten inschrijven bij een uitzendbuerau wat voornamelijk in dit vakgebied opereert zeiden die mij doodleuk dat het geen zin had om mij in te schrijven omdat ik toch geen kans maak op een baan in dit vakgebied omdat werkgevers een perfect aansluitend cv eisen. Tja, ik heb een slecht begin gemaakt op de arbeidsmarkt in de begin jaren 90 en heb ondertussen 26 betaalde banen gehad variërend
      van enkele dagen proeftijd tot 10 jaar in vaste dienst. Ik weet wat werken is want ook ik heb hele dagen intensief wc's gepoets...en jaren lang was ik halve dagen van huis om te werken. Maar, wat vaak niet door werkgevers wordt gezien is dat je als alleenstaande vrouw(man)van je zuurverdiende geld vaak net kan rondkomen en wanneer je auto dan kapot gaat en je zit in de uitkering.... Het maakt je minder flexibel voor een nieuwe baan. Maar ze laten je wel een duur treinticket betalen om op een 10 minuten durend sollicitatiegesprek te gaan, waarna je twee weken niets hoort. Je wordt heden ten dagen gewoon niet meer als mens behandelt als je geen werk hebt en als je werk hebt te gemakkelijk ontslagen. Je wordt gelokt met het vooruitzicht op een vaste baan, maar gebruikt om even snel je handjes te laten wapperen en wat daarna? Who cares, want je krijgt tot ww!
      Ik wens iedereen veel succes met solliciteren, gelukkig heb ik op het moment tijdelijk werk dat mij erg goed ligt, maar ik vraag mij af hoe het zo verder moet...

      Verwijderen
  13. Het probleem is bekend, zou eerst eens beginnen met geen eisen voor salaris te stellen, aan het werk komen is nu meer belangrijk,een ander punt is om je leeftijd ook niet te noemen, leeftijds discriminatie
    maag ook niet. Ik weet het ,het voegt niet veel toe ,maar toch blijven proberen
    succes voor allen

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Afgelopen woensdagavond de uitzending Hollandse Zaken bij Omroep Max gezien? Dit was heel verhelderend want deze uitzending ging over dit onderwerp. Hierin werd door een werkcoach van het UWV gezegd dat 50+sers niet meer aan de bak komen, dat ze alleen maar geschikt zijn voor de zorg ( schoonmaak)voor groepsvervoer en de beveiliging MAAR zei ze er gelijk bij dat maar 2 a 3% ook daadwerkelijk hierin aan het werk gaat. Ikzelf heb sindskort een bijstandsuitkering omdat ik na 3 jaar nog steeds geen baan heb, hierin is de afgelopen jaren het UWV ook niet echt behulpzaam geweest integendeel heeft alleen maar tegengewerkt. Is de WW afgelopen dan kom je bij Soc Zaken in een traject terecht waar je echt niet vrolijk van wordt, je moet 10 weken lang iedere week een aantal uren komen opdraven en dat heet sollocitatiebegeleiding en dan gaan ze je helpen. Ze laten je 10 weken solliciteren en in die 10 weken komen ze met vacatures en dit zijn vacatures in, ja je raadt het al, de zorg, groepsvervoer etc. Ze vragen eerst vriendelijk wat je ervan vindt en zeggen dat het niet erg is als je het niet leuk vindt. En nu komt het!!! Aan het eind van de 10 weken word je hierop afgerekend want dan wordt er gezegd dat ze de indruk hebben dat je NIET wilt werken, terwijl ik 36 jaar gewerkt heb bij 1 werkgever.Er lopen er zoveel rond die er misbruik van maken en uitgerekend tegen iemand die wil werken maar met geen mogelijkheid aan de bak komt wordt dit gezegd.
    Het verdient niet de schoonheidsprijs van SZ, het voelt achterbaks en dan vragen ze van ons dat wij eerlijk en open zijn, nou laten ze hier eerst maar eens zelf mee beginnen.
    Waarom zeggen ze niet gelijk waar wij aantoe zijn en dat je op bepaalde functies moet solliciteren?
    Ook ik doe vrijwilligerswerk voor ouderen en doe dit met veel plezier omdat je hier erg gewaardeerd wordt.
    Het is makkelijk om te zeggen dat je niet gefrustreerd moet raken, dat gaat vanzelf. Wij moeten tot 66 jaar doorwerken maar zolang onze " regering" er niets aandoet kunnen wij dit wel vergeten.
    En stemmen doe ik al jaren niet meer, het is 1 grote bende.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zit sinds 1 mei 2012 in een soortgelijk schuitje. Wat mij in jouw verhaal opvalt is dat jij er moeite mee hebt 10 weken lang elke week een aantal uren te moeten komen opdraven. Ik vind dat van iedereen die een uitkering krijgt van wat voor aard dan ook, verwacht mag worden dat die minimaal 10 uur per week opdraaft. Daar moet je je niet door gekwetst voelen, maar gesterkt door de wetenschap dat zij die niet komen 'opdraven' gekort zullen worden. Vergeet niet dat het niet de overheid is die voor de uitkeringen opdraait, maar maar de belasting/premie betaler. Jij en ik dus, als we weer werk hebben. Een uitkering moet nooit een automatisme worden, tenzij je in coma ligt of zo. Als je niet gaat stemmen, ga dan schrijven. Ik heb gemerkt dat als je je bevindingen opschrijft, dat je dan drie keer gaat nadenken over wat je zegt. Het kan immers altijd tegen je gebruikt worden. Zorg daarom voor een gezonde dosis zelfkritiek. Het vrijwilligerswerk is goed en slim. Maar geef er wel sturing aan, zodat het de kans op een echte baan vergroot. Met vrijwilligerswerk vergroot je je netwerk, en zit je soms op de eerste rang voor een 'echte' baan. Tenslotte: er zijn ook landen waar je bij je familie aan moet kloppen, omdat het woord uitkering daar niet eens bestaat. Denk daaraan bij het 'opdraven' voor het behoud van je uitkering, en de eventuele 'mindere' baan. Niet stemmen is gewoon dom. Uiteindelijk stem je dan toch, maar in de negatieve zin, want als jij niet stemt, is dat in het voordeel van de partijen van de wel stemmers.

      Verwijderen
  15. Wat mij opvalt, beste mensen, is dat in veel van jullie berichtjes heel veel fouten staan. Misschien is dit een punt waarom jullie niet worden aangenomen. Zorg dat je sollicitatie in ieder geval foutloos de deur uit gaat. Laat het desnoods lezen door iemand anders. Ik denk dat dit al heel veel zal schelen.
    Veel succes en ik hoop dat jullie allemaal een leuke, passende baan zullen vinden. Geef de moed niet op.
    Hartelijke groet van een 50+.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In zekere zin heeft u gelijk.
      Maar een bakker, schilder, loodgieter, bouwvakker etc, kan toch een heel goed vakman zijn zonder Neerlandicus te zijn?

      Verwijderen
    2. Ik ben het helemaal eens met de opmerkingen over taalfouten. Een sollicitatiebrief met taalfouten wordt onmiddellijk "gearchiveerd" in de papiervernietiger.
      Nee, een bakker, schilder, loodgieter, bouwvakker etc. hoeft geen Neerlandicus te zijn. Er wordt geen spannend proza of hoogstaande literatuur verwacht van sollicitanten, maar wel een brief waaruit blijkt, dat communicatie in het Nederlands geen problemen oplevert. Schriftelijke communicatie hoort daar ook bij. Ondanks al het werkgeversjargon in namaak-Engels is de voertaal in Nederland nog steeds onze eigen, mooie, Nederlandse taal.
      Een werkgever denkt heel simpel: wie niet bereid is om zorg en aandacht te besteden aan het schrijven van een foutloze sollicitatiebrief, zal ook in zijn dagelijkse werkzaamheden niet bereid zijn om dat kleine beetje extra accuratesse te vertonen. Dat geldt voor alle beroepen, want de zogeheten "faalkosten", die meestal ontstaan door een gebrek aan concentratie en/of accuratesse, verkleinen de winst en dus de levensvatbaarheid van een bedrijf. Wanneer u deze redenatie raar vindt, zou ik u aanraden om eens met een werkgever over dit onderwerp te praten.
      Ik ben zelf geen werkgever, maar een 50-jarige werkzoekende algemeen administratief medewerker (niet boekhoudkundig) die inmiddels geen inkomen meer heeft omdat de WW-periode voorbij is. Ondanks het feit, dat ik (net als iedere oudere werkzoekende) alle narigheid heb meegemaakt, die hierboven door anderen is opgesomd, blijf ik doorgaan met solliciteren en dwing ik mijzelf om gemotiveerd te blijven.
      In mijn laatste werkkring ben ik 17 jaar lang onder andere verantwoordelijk geweest voor het in correct Nederlands verzenden van alle uitgaande correspondentie, rapporten, contractstukken etc., zodat een constant kwaliteitsniveau gewaarborgd was. Alle schriftelijke zaken verlieten ons bedrijf in de vaste huisstijl en in correct Nederlands. Onze opdrachtgevers wisten dat te waarderen, want er ontstonden nooit misverstanden door een onduidelijke communicatie. Daarom is het belangrijk om de Nederlandse taal goed te beheersen!
      Ik sluit af met de wens, dat alle werkzoekenden een passende baan zullen vinden. Misschien is het een droomwens, maar wie geen dromen meer heeft, is er niet best aan toe.
      Met vriendelijke groet,
      Een werkzoekende 51-jarige.

      Verwijderen
    3. Nu mag iedereen lachen! Bij het nalezen van mijn eigen tekst ben ik een fout tegengekomen: ik schrijf, dat ik een 50-jarige werkzoekende ben en even later onderteken ik met: een 51-jarige werkzoekende. Hoe kan dat nu? Wel, ik ben jarig en dus ben ik 51 geworden. Kennelijk heb ik even tijd nodig om daar aan te wennen. Tja.....

      Verwijderen
    4. Als reactie op uw eerste bericht: zo is het!

      Verwijderen
  16. Is het niet eens tijd om de werkgevers aan te klagen wegens (leeftijd)discriminatie.
    De werkgevers behoren de wet te kennen, hier niet aan voldoen moet gestrafd worden met het intrekken van de bedrujfs of vestigingvergunning. Eerst een waarschuwing daarna bedrijf dicht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben het met je eens dat leeftijdsdiscriminatie niet kan, maar om gelijk vergunningen in te trekken en bedrijven te sluiten... Je realiseert je wel dat dat zou betekenen dat er veel mensen hun baan verliezen (die er niets aan kunnen doen) en er nog veel meer werklozen bijkomen???

      Verwijderen
  17. Lacher van de week: Deze kon weer toegevoegd worden aan mijn lijstje smoezen: kreeg te horen van het uitzendbureau: "je bent helaas niet uitgenodigd ondanks je ervaring, je hebt genoeg ervaring met Exact, maar niet met Exact online."

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ben nu een jaar werkeloos solliciteer me helemaal suf.
    Ben nu ook 50+ en heb ruim 25 jaar rij ervaring als internationaal chauffeur.
    heb je gesolliciteerd zeggen ze ( als je antwoord krijgt ) we hebben iemand gevonden met meer werk ervaring en is 22 jaar.
    En wat doet de politiek geen ding de vvd is de meest asociale partij van nederland ze denken alleen aan de rijken gewone arbeiders kunnen de boom in en geld inleveren.
    O ja en van bezuinigen ktijgen zij een harde plaser gewoon een asopartij
    En bij de laatste werkgever ben ik ontslagen omdat ik te duur werd en ik had maar een minimum loon.
    Kortom ben je 50 jaar of ouder kun je thuis blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo anoniem,

      Ik weet niet waar je woont, maar ik ken een transportbedrijf waar ze niet naar leeftijd kijken. Als je mij een mail stuurt (peetm010@gmail.com) dan stuur ik je de naam van het bedrijf en de naam van de directeur.

      Verwijderen
  19. Hierbij een oproep voor alle mensen die de gang van zaken binnen nederland zat zijn, ik roep jullie op om niet langer te klagen, maar er iets aan te doen....

    laten we ons herenigen tot één vuist, één vuist tegen de maatschappij, de mismaakte bureaucratie en misbruikte democratie.

    To make an End en create The Beginning!

    ryanrulestheuniverse@hotmail.com

    mail me

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hierbij wil ik ook graag reageren. Ben 3 jaar in de ww geweest en zit nu bij de gemeente. Heb gelukkig voor de morgen werk gevonden maar ben nog steeds op zoek naar een fulltime baan. Er zijn ondertussen al meer dan 380 sollicitatiebrieven de deur uit, maar helaas nog niets anders. Ben 51 jaar en heb ruim 30 jaar ervaring als verkoopster en dan durven de meeste bedrijven nog te zeggen dat je niet genoeg winkelervaring hebt. Ze mogen niet zeggen dat je te "oud" bent, dus schuiven ze het maar op te weinig ervaring. Gewoon belachelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik heb sinds 7 maart dit jaar 118 sollicitaties weggedaan. Het is inderdaad altijd hetzelfde: Ander past beter in team, is al vervuld(om hem vervolgens later weer te zien staan) of je hoort gewoon helemaal niets.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. paul

    ruim 1000 sollicitatie brieven geschreven .bijna drie jaar werkloos over 5 maanden kan ik op straat leven met vrouw en kind want dan kan ik de rekeningen niet meer betalen .hulp krijg je niet van instantie .ze laten je gewoon stikken.op alles solliciteert ik .lig het aan mijn c.v nee door expert laten kijken perfect ,ervaring tekort nou ruim 20 jaar ervaring in mijn vak met goede referenties gewoon 52 jaar afgeschreven ls een stuk vuil

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Geef nooit de moed op. Ik ben bijna 49 jaar heb werk nu via een uitzendbureau bij een school, zou 5 weken zijn is nu al vast verlengd tot medio november en wie weet wat de toekomst brengt. Mijn man was ok 1,5 jaar zonder werk zeker 800 x gesolliciteerd en sinds 1 maand ook weer aan het werk weliswaar begonnen met een half jaar contract maar toch. Mijn zus 45, gaat m.i.v. 1 september beginnen. Dus de moet niet opgeven. Weet wat je capaciteiten zijn en nooit de moed opgeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Volgens mij ben ik de jongste van het stel dat reageert(43 jaar). Sinds 2009 op zoek naar een baan. Op alles gereageerd, nu heb ik de mazzel dat ik geen kinderen heb, dus zelfs ploegendiensten sla ik niet af. Maar ook ik krijg 0 op het recest. Veel reacties, dus stenge selectie ( met andere woorden TE oud) Uw CV sluit niet aan, zelfs niet voor (sorry als het denigrerend overkomt) simpel kassawerk, waar ik jaren ervaring in heb....(TE oud,dus!!) In november 2011 liep mijn WW af en heb bij een productiebedrijf gewerkt, op 0-urencontract, tot maart, toen was het werk op. Weer WW aangevraagd...kreeg ik niet, want van de 36 weken geteld vanaf nov. 2011 moest ik er 26 weken aanéén gesloten hebben gewerkt, of dat lukt met een 0-urencontract. Bij de sociale dienst kan ik niet aankloppen, omdat ik nog een recreatiewoning op mijn naam heb staan (nog lang niet mijn eigendom en nu al helemaal niet), moet dus eerst verkocht zijn....dus mijn vaste lasten zoals ziekenkostenverzekering kan ik niet meer betalen....
    En onze regering wil het niet snappen, kan het niet snappen, mag het niet snappen....

    Laten ze daar allemaal maar eens een maandje met ons allemaal meelopen/kijken/leven....

    Maar ja, wij zijn maar klootjesvolk die er niet voor geleerd hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. ik ben 54 en solliciteer al bijna 5 jaar heb alles geprobeerd, maar steeds hoor ik weer ja we hebben iemand die beter bij de functie pas,
    ik nu nu moe op te solliciteren, want weet dat ik nergens een kans zal krijgen. Solliciteren doe ik elke dag, maakt niet wat voor functie, maar ze willen niet zeggen u ben te oud, of ja wij zoeken iemand die dicht woon weinig reis tijd. Ik vind het erg jammer dat wij geen kans meer krijgen in de maatschappij.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. ben 59 jaar,sinds negen maanden werkeloos en krijg precies dezelfde reakties.Wil zelf graag weer aan de slag.Ik was werkzaam in de tuinbouw maar daar werkt men alleen nog met uitzendkrachten,heel veel uit het buitenland en voor een salaris nog onder mijn ww-uitkering................na 3 jaar mogen ze voor een paar maanden oprotten en vervolgens mogen ze in hetzelfde bedrijf dan weer van voren af aan beginnen.En ze staan in de rij kan ik je vertellen!Omdat mijn vrouw parttime werkt (salaris net op bijstandsnivo)krijg ik na mijn ww niets meer.Daar heb je dan 41 jaar de klere voor gewerkt.Bovendien blijkt nu dat ik gewoon een derde! van mijn pensioen hierdoor kwijtraak,leuk hoor,ons werd altijd voorgehouden dat ik een goed pensioen had opgebouwd en wij hoefden ons niet bij te verzekeren....................

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ik word wel een beetje verdrietig van al deze reacties. Ik had nl. nog een beetje hoop dat het mij wel zou lukken om een baantje te vinden, gewoon geduldig zin, niet opgeven.
    Ik ben 61 jaar, ik heb geen baan, geen ww uitkering, of wat voor uitkering dan ook. Omdat ik 22 jaar in het buitenland gewoond heb, krijg ik voor elk jaar 2% AOW minder (44%) als ik 65 ben. Mijn ex-man heeft een piepklein pensioentje opgebouwd (100 Euro per maand), en dat is het ! Ik ben sinds 2 jaar weer terug in Nederland (n.a.v. echtscheiding), en blijk nergens recht op te hebben. Ook ik doe vrijwilligerswerk, wat mij heel goed bevalt, maar het brengt geen geld in het laatje. Ik ben nu aan het interen op mijn spaargeld,(draai elke Euro wel 10x om voordat ik het uitgeef) en hoop dat het niet opraakt voor dat ik dood ga, want ik heb geen idéé wat ik dan zou moeten doen. Ook ik heb overal gesolliciteerd, wil héél graag werken, ben bereid alles te ondernemen, maar helaas. Het lijkt wel alsof je gewoon afgeschreven bent als je een gezonde 'oudere' vrouw bent, je telt niet meer mee. Zoals ik aan het begin schreef: ik word hier een beetje verdrietig van.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat heb ik dan een geluk gehad, 51 jarige vrouw door verhuizing ontslag moeten nemen en veel gesolliciteerd.
    Uiteindelijk weer een baan gevonden in het vervoer maar sprak me tijdens de cursus al niet aan en ik zag ook wel op tegen het drukke verkeer in het westen.
    Toen opeens twee sollicitatie gesprekken gehad en bij allebei aangenomen, wat een luxe, ik kon kiezen. Inmiddels drie maanden verder en heel blij met de werk keuze die ik heb gemaakt. Maar het valt niet mee om op latere leeftijd werk te vinden. Misschien moet je ook geluk hebben en vooral geen standaard sollicitatiebrief sturen, maak er iets speciaals van waardoor je opvalt.
    Voor iedere werkzoekende op leeftijd, succes, heel veel succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ik ben 25 jaar vrouw uit zweden ik heb op alles solliciteert binnen de zorg waar ik 6 jaar heb meewerkt maar krijgt altijd te horen dat mijn ervaring niet goed is want het is niet Nederlands ervaring. Kan iemand mij vertellen wat de verschilt is. Een uuw wil ook biet helpen omdat dan moet je eerst in nl wonnen 5 jaar. Gelukkig werken mijn vriend. Oyeah uww zegt als ik met hem trouwen mag ik uww omdat hij Nederlander is zelfde verhaal met DUO voor studifinacering.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ik ben inmiddels 59 jaar en heb mijn hele leven tot 2003 een goeie baan gehad.
    Vanaf die tijd ben ik aan het solliciteren wat mij baantjes voor korte tijd heeft opgeleverd.
    Ziekte en vakantieperiode op vullen.

    Ook met re-integratie organisaties (2 stuks) flink aan de slag gegaan.
    En tussendoor bijspijkeren van kennis via cursussen op gepakt.
    Het levert allemaal nietsop.
    En toch zegt de E-consulent bij het UWV 'u vind een baan voor uw 64e'.
    Iederen succes!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ook ik ben 62 jaar en al 2 jaar werkeloos, nu 200 brieven verder nog geen baan.
    Krijg steeds te horen als ik een reactie terug krijg:
    -1 Je past niet in het profiel
    -2 Wij hebben teveel reacties gehad en hebben daarom een keuze moeten nemen, helaas u niet....
    -3 Meer opleiding etc. etc. zelfs als ik solliciteer als lopende band medewerkster of iets
    dergelijks moet je nog een hogere opleiding dan MBO hebben.
    Ongeveer 1 jaar geleden ben ik door het UWV bij een bureau geplaatst en die zouden mij wel even helpen, nou dat is boffen........ (niet dus). Het enige wat ze voor mij kunnen doen is een stage/leer baan, dit houdt in: een kans op een baan of je leert er wat van.
    Maar helaas de werknemers waar ik gedumpt wordt (sorry, maar zo noem ik het) hebben al een stop op het aannemen van personeel of zijn al bezig om de contracten van hun personeel niet meer te verlengen.
    Een leerbaan kan ik het ook niet noemen, want de werkzaamheden vallen al onder mijn ervaring van 45 jaar. Maar ja, op deze manier hebben deze werkgevers goedkope krachten, betalen geen salaris en geen loonbelasting, dit doet het UWV wel (de WW pot is toch groot/vol genoeg). Tevens doen deze stagewerkers het werk wat anders een betaalde kracht kan doen (geen eerlijke concurrentie), maar wat maakt het uit want deze is nu ook ingeschreven bij het UWV (zijn contract werd immers niet verlengd). Het is een rare wereld. Minister Kamp zou zelf eens in een zodanige situatie terecht moeten komen.
    Voor mij is het nog 1 jaar en dan houdt mijn WW op, ik heb dan 17 maanden geen inkomen ook geen bijstand omdat wij dan door het inkomen van mijn man net op de grens van het bijstandsniveau zitten. Kunnen wij lekker piekeren (tot ik 65 jaar + 3 maanden ben) hoe wij rond moeten komen.

    Een voordeel...... en deze is voor het UWV, want die kan dan zeggen 1 werkeloze minder.....

    Piekerende en slapeloze WW-er

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Ook ik behoor (wederom) bij degene die een ww-uitkering ontvangen. Heb de laatste twee-en-een half jaar voor een uitzendbureau gewerkt. Er zijn er dus wel die hun best voor je doen, al is dat een unicum. De meeste uitzendbureaus schrijven je in, je doet een taaltest of andere proef. Vervolgens blijft het stil, stil en nog stiller. Vacatures blijken geen vacatures te zijn maar lokkertjes om de mensen zich te laten inschrijven. Kunnen ze laten zien dat er toch iets gebeurd is. Er zijn zelfs uitzendbureaus die je niet inschrijven gewoon omdat je te oud bent (ik ben inmiddels 60 jaar). Ik solliciteer dan nu ook vnl. op directe vacatures en mijd zo veel mogelijk de uitzendbureaus. Ik geef het nog niet op al is het heel lastig om het bijltje er niet bij neer te gooien. Ook van werkplein wordt je niet vrolijk. Site werkt lang niet altijd en ook de e-mailcoach is een regelrechte ramp.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Tja, what shall I say? Ik ben Duitse, 50 jaar (lijk gelukkig veel jonger) en woon in de buurt van DUS, wat ik lees, vind ik erg sneu, maar deze situatie hebben wij in D al sinds jaren. In buitenlands kranten lees je alleen van de jobmotor Duitsland. Vergeet ´t maar! `t gaat hier om jobs van € 7,50 tot € 10,- brutto, daar houd je netto € 940,- tot € 1150,- aan over.
    Er zijn hier zelfs mensen, die voor € 4,- brutto werken, omdat ze eigendom af moeten betalen en anders nog minder zouden hebben.

    Ik ben hoger opgeleid en schrijf pakweg 30-45 sollicitaties om één uitnodiging voor een gesprek te krijgen. Dit waren 2005 overigens 50-60 sollicitaties.
    Vandaag ben ik het veld ingeweest, krieltjes verzameld, die hier niet geoogsd worden en mislukte koolrabies en van een struik, wilde mirabellen geplukt. (zo komt splinter door de winter)

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Ik ben een JONGEMAN van 39 jaar. Ik ben al 2,5 jaar op zoek naar werk en het wil op een of andere manier niet lukken.Al meer dan 300 sollicitaties en net zoals een ieder hier nul op request.Om beroerd van te worden. En over uitzendbureau´s gesproken.. gereageerd op een vacature,netjes langs voor een gesprek,en als uiteindelijke antwoord gekregen dat er voor mij met mijn ervaring ze ook twee/drie Polen konden aannemen.NOU waar zakt je broek dan van af!!!Kheb niks tegen Polen of wie wat waar dan ook,maar dit soort antwoorden kan toch niet.MAAR BLIJF TOCH OOK WEER STUG VOLHOUDEN MET WERK ZOEKEN..WAT MOET IK ANDERS!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Ik ben ook al 5 maanden op zoek naar een nieuwe baan, ook al meer dan 50 keer gesolliciteerd. en telkens word je afgewezen of je hoort niks meer. de enne keer ben je te goed, de andere keer zou mijn cv niet bij de functie passen. Ik ben eigen onderneemster geweest van een winkel. dus ik solliciteerde naar de functie assistent filiaal manager bij de scapino. Uiteraard weer een afwijzing, en waarom ? omdat ik geen affiniteit in de mode zou hebben. Sorry ik ben een vrouw, ik weet hoe maten in elkaar zitten en ik weet als geen ander hoe ik klanten moet adviseren. en mode bij de scapino ..... maar goed. ik had het al eens gezien en een vriendin wees me er vandaag op dat het personeel daar ten eerste zeer asociaal is (niet begroeten, balie hangen) onverzorgd haar niet gekamt en een smoelwerk waar je nog geen u tegen zegt.. nu vraag ik me werkelijk af waarom ik afgewezen ben..... ik denk eerlijk gezegt dat ze een dom 16 jarig pubertje zoeken die ze nog helemaal kunnen kneden en vormen. en uiteraard zo goedkoop mogelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Kop op mensen, het kabinet gaat er alles aan doen om de werkeloosheid terug te dringen, WW korten, minder WW uitkering, waarschijnlijk weer onuitvoerbare en oncontroleerbare wettelijke maatregelen die het allemaal makkelijker maken (ahummm) en middels allerlei mooie belasting maatregelen voor zorgen dat de armen alleen maar armer worden. En verder blijven de politici zelf buiten schot, wachtgeld regelingen voor Kamerleden blijven gehandhaafd, salarissen in de 2de kamer blijven groeien. Wie heeft er nou last van werkelozen, toch alleen de ouderen (50+) zelf die werkeloos zijn, welke linkse of rechtse politicus maakt zich daar druk om? Juist helemaal niemand, de dames en heren in Den haag zitten er alleen ter meerdere eer en glorie voor zichzelf!

    BeantwoordenVerwijderen
  37. In Den Haag zit weer een zoveelste poppenkast dat het vaststaande beleid uiteindelijk na een grote toneelopvoering doodleuk gaat uitvoeren want ook zij worden geregisseerd en vangen daar leuk voor MET bijbehorende commissariaten en bestuursfuncties waarvan je een goed deel van de werkeloze bevolking van werk zou kunnen voorzien. Daarbij klagen ze dan ook nog over de meer dan volle werkweken, 60 tot 80 uur, als je ze zou moeten geloven. Ik vraag mij dan af: dat zijn 2 werkplekken en 3 parttime banen die EFFECTIEF ingevuld zouden kunnen worden.

    Dan hebben we daar UWV en uitzendbureaus waar ze ook de jokers hebben ingezet. Beiden doen niet veel voor je. Je moet overal zelf achteraan en bovenop zitten. UWV geeft trainingen en workshops waar je niet veel aan hebt. Het werkt vaak net zo als bij de doktoren, tandartsen, reïntegratiebureaus en andere vage adviesbureautjes, ......'wat denk je zelf?' Dus maar naar KVK gegaan om wat trainingen te volgen. Uitzendbureaus, laten we eerlijk zijn, daar zitten 20 jarigen die net droog zijn achter de oren, nog geen noemenswaardige werk- en levenservaring hebben en dan JOU als 40, 50 plusser moeten gaan bemiddelen.
    Dat gaat op zo'n amateuristisch niveau dat je uiteindelijk maar gewoon zelf via open sollicitaties het desbetreffende bedrijf gaat benaderen.
    Je krijgt nl. op een sollicitatie, na 2 weken als je geluk hebt, een afwijzing.
    De reden is redelijk standaard, je past niet naadloos in het profiel.
    Vaak zit zo'n mailtje vol taal- en spelfouten. Of erger nog, je krijgt het verkeerde afwijzingstekstje en later dus nog een mailtje met de juiste tekst.
    Ook heb ik dat trouwens bij bedrijven meegemaakt waar ik rechtstreeks solliciteerde. Een secretaresse nota bene, die hetzelfde presteerde.

    Ook heb ik een open sollicitatie naar een welzijns organisatie verzonden, in de vorm van een complete campagne, geen reactie. Creativiteit en een blijk van je kunnen wordt tegenwoordig ook niet meer gewaardeerd.

    Ga je je inschrijven bij een uitzendbureau omdat ze je op grond van een sollicitatie naar een functie uitnodigen want let op, je past naadloos in het profiel, dan wordt je eenmaal punctueel op tijd gekomen, 1,5 uur in de 'wacht gezet'. Daarna kun je daar alsnog een digitale inschrijving opnieuw gaan doen want je staat bij de 'andere' vestiging ingeschreven en je wordt door een totaal onwetende collega nogmaals ondervraagd. Die gaat contact opnemen met het desbetreffende bedrijf, maar weet als daar wordt opgenomen niet meer wat ze wilde vragen (waar gebeurd!!). Nee, geen geintje! Kortom, iets waaraan ik dacht een half uur kwijt te zijn heeft mij uiteindelijk inclusief reistijd, bijna 4 uur gekost, zonder resultaat. Want ik heb er nog achteraan moeten bellen of ik überhaupt wel voorgesteld was, toen bleek er weer een smoesje te zijn met de 2e inschrijving bij de andere vestiging. Twee weken en een hoop gebroddel later kreeg ik te horen dat ik was afgewezen. Dan ben je het echt wel even zat!

    Dan denk je, ik ga naar bureaus die gericht zijn op mijn vakgebied. Niet doen! Zeker niet als je een depressie wilt voorkomen. Uiteraard heb ik ook kennismakingsgesprekken gehad, en 2e gesprekken. Dat was dan altijd nek-aan-nek. En we houden u graag in de portefeuille, zo heb ik er velen. Ook gesprekken waarin jongere managers ongeïnteresseerd waren en zich 'bedreigd' voelen door ervaring, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

    Uiteindelijk ga je natuurlijk stug door, want waar een wil is, is een weg. Maar het is wel eenrichtingsverkeer!
    Op dit moment hou je je bezig met jezelf ontwikkelen, kleine bijbaantjes, en verkenning op het Zelfstandigenpad.

    Naar mijn mening werken politiek en media hand-in-hand. De eeuwig jong factor, de multitaskende 1% elite (waaronder sterren en BN'rs). Nergens zie ik dat innovatie, ontwikkeling, bouwen op ervaring, schouders onder technische opleidingen ook daadwerkelijk wordt gedragen. Men is alleen maar met afbraak bezig.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. en 'wordt je' moet uiteraard 'word je' zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Wat mij ontzettend dwars zit dat als je 22-jarige zoon, die een logistieke achtergrond heeft, niet bij bepaalde bedrijven / uitzendbureau's aan het werk komt omdat het een vereiste is dat je Engels, Duits en/of zelfs Pools moet kunnen spreken. We leven hier verdomme in Nederland.
    Het moet echt niet gekker worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Ik blijf het toch ook irritant vinden dat mensen die werkloos zijn afgeven op de instanties als UWV en de gemeentelijke sociale dienst. Is er echt niet iets wat je zelf extra kunt doen zonder naar een ander te kijken?

    Bij mijn werk merk ik veel aan gemakzucht bij veel mensen, willen geen stap terug doen in inkomen en levensstandaard of werken onder hun 'niveau'. Alles moet maar voor mensen gedaan worden.

    Oh, en even voor de duidelijkheid, dit geldt natuurlijk niet voor iedereen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die reacties zijn er omdat ze al genoeg extra hebben gedaan. Of zijn die tientallen, mails, brieven, cursussen en trajecten niet genoeg?
      De mensen die geen stap terug willen doen op jou WERK zijn GEEN werkelozen. En werken onder hun niveau is geen gemakzucht.
      En voor de duidelijkheid, de goede UWV's en Sociale bureaus uitgezonderd.

      Verwijderen
    2. Geen wonder dat men afgeeft op het UWV. Ik moest verplicht een computercursus volgen terwijl ik al zo'n 27 jaar met computers werk, anders werd ik gekort. Mijn opleiding die ik helemaal zelf financierde en in mijn vrije tijd volgde (ben gewoon 40 uur beschikbaar voor de arbeidsmarkt) moest ik stoppen omdat ik anders werd gekort. toen weer een sollicitatietraining volgen, bij weigering korting op mijn uitkering (ik heb personeelsmanagement gestudeerd). En hoezo niet willen inleveren? Ik heb vier HBO-opleidingen, 33 jaar ervaring. Ik kon een baan krijgen als ik voor 1000 euro netto ging werken, fulltime en ik kreeg geen reiskosten. Al met al zou ik zo'n 800 euro overhouden. Dit noem ik gewoon misbruik maken van werklozen en ik vind het schandalig dat men dit zo maar mag doen. Ik heb geweigerd, dan maar werkloos. Ik laat me niet uitbuiten.

      Verwijderen
  41. Geachte heer/mevrouw,

    Ik heb al deze berichten eens even goed doorgelezen.En er komen veel herkenbare
    feiten naar voren.Om er een aantal te noemen: veel afwijzingen op profiel dat zogenaamd niet past,
    Of past niet binnen het bedrijf,ga zo maar door.Dat is natuurlijk niet de echte reden!
    Wat wel de reden is: De opdrachtgever is het probleem, die wil namelijk goedkope krachten inzetten,die hij zo weer op straat kan zetten.En dat kan als je bij een uitzendbureau werkt.Want die Fase A/B/C is er niet voor niks.Alleen maar te gunste van de opdrachtgever(niet het uitzendbureau)
    Maar die uitzendbureau's worden op die manier wel onder druk gezet.Zij bemiddelen uitsluitend nog voor de opdrachtgever(de echte werkgever)Het systeem is verkeerd,volgens mij mening.Daarom zie je ook bijna altijd jonge meisjes op die uitzendbureau's zitten.En hebben geen enkele feeling met het echte bedrijfsleven.Daarom krijg je ook altijd van die benullige afwijzingen! Zeker als je wat ouder bent.
    Er zijn inderdaad veel te veel uitzendbureau's.En er is een prijzenoorlog onderling aan de gang.En als jij als werkzoekende wat ouder bent, dan doen ze niks meer voor jou,helaas.
    En nog een ander punt, en dat is de poortwachter(totaal verkeerd systeem)
    Want werkgevers moeten bij ziekte 2 jaar doorbetalen, en je raad het al! Werkgevers zijn bang dat als ze ouderen in dienst nemen, dat ze dan te veel geld kwijt zijn.Daarom nemen liever goedkope en jonge krachten in dienst.Maar dat is een vreselijke vooroordeel van de werkgever.En die uitzendbureau's doen daar ook aan mee.Kort gezegd, wergever denkt dat ouderen niks meer kunnen, vaak ziek zijn,niet flexibel bla bla bla enz.
    Nu ga ik een aantal acties noemen,om weerstand tegen zulke werkgevers te bieden!
    En dat is: word lid van een vakbond,vooral flexwerkers.Dan samen collectief meer gaan staken.
    iedereen massaal uitschrijven bij uitzendbureau's, want dan kunnen ze geen gebruik meer van ons maken.
    Dan creeer je weer de oude situatie zoals vroeger, vacatures in de krant etc, waar je dan direct in contact komt mer de echte werkgever.



    Heel veel succes bij het vinden van een baan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat ik eigenlijk nergens tegenkom bij meldingen over uitzendbureaus is dat dit komt omdat het gewoon commerciële bedrijven zijn. Dus het personeel (KOSTEN)zo jong mogelijk (en met een IQ van een ons pinda's)want die betaal je gewoon als het FF kan zelfs minder dan minimum. Maar veel belangrijker is dat het uitzendbureau zijn omzet/inkomen simpelweg haalt met het percentage dat zij betaald krijgt over ieder gewerkt uur van een door hen "uitgezette" kracht. Hoeveel aandacht zullen zij dan besteden aan ons "ouden-van-dagen" als een opdrachtgever expliciet aangeeft (Oh nee, dat zullen ze nooit doen, want dat is tegen de wet, HaHa)op zoek te zijn naar mensen van een bepaalde leeftijdsgroep??? Geen kans op plaatsing is voor hen dan ook een reden om op geen enkele manier normaal contact met "ons" te onderhouden.

      Verwijderen
    2. Ik werd werkloos en ik liet me opnieuw inschrijven bij Randstad Uitzendbureau. Ik vermeld de naam omdat ik behoorlijk kwaad ben (en dat is zacht uitgedrukt) Ik heb 30 jaar ervaring, heb een goede opleiding, werkgevers zijn altijd zeer tevreden over me geweest en ik heb goede referenties en getuigschriften en ik ben nooit ziek. Allemaal perfect, toch? Alleen... ik ben nogal dik. Ik kon meekijken wat erin de computer stond. En toen zag ik de vermelding "Niet bemiddelen, te dik". Een week geleden maakte ik het bij een ander uitzendbureau weer mee. Ook daar stond de vermelding "te dik". Ondanks mijn omvang bezit ik veel capaciteiten, een goede intelligentie en ik ben een harde werker. Blijkbaar telt alleen je uiterlijk mee.

      Verwijderen
  42. In 2009 had ik via familie een baan gevonden bij een ministerie. Dit was een tijdelijke baan, maar dan moest je je wel inschrijven bij een uitzendbureau. Ik gelijk dezelfde dag nog er langs geweest om me in te laten schrijven. Bij binnenkomst vroegen ze waar ik voor kwam, en zei dus dat ik me in wilde laten schrijven voor een baan. Er werd gelijk gezegd dat ik dat online moest doen en via internet naar een baan kon zoeken. Toen zei ik dus dat ik al een baan gevonden had, maar mij alleen nog moest inschrijven om er te kunnen gaan werken. Toen ze dat hoorde werd ik gelijk geholpen, papieren werden geregeld en het was binnen een half uurtje klaar. Dan kan het wel heel snel geregeld worden blijkbaar.

    Hierna heb ik ondanks dat ik geen werkervaring had als Digitaal Informatie Medewerker een baan gevonden bij een Ministerie, omdat mijn werkervaring die ik eerder had opgedaan ook bij dat ministerie was. Na een half uur was het gesprek klaar en binnen 2 dagen zou ik te horen krijgen of ik aangenomen was. De medewerker die mij naar de uitgang zou brengen zei dat hij wat vergeten was en vroeg of ik nog even wilde wachten. Bij terug komst zei hij dat ze toch unaniem besloten hadden dat ze me aan willen nemen. Sneller aangenomen ben ik tot nu toe nog niet.
    Alles was daarna binnen een week geregeld en in het nieuwe jaar kon in gelijk aan de slag.
    Door bezuinigingen moest ik na een jaar weg, letterlijk was er gezegd dat ik te duur was ondanks dat ik mijn werk naar volle tevredenheid had uitgevoerd.

    Sinds 2011 ben ik op zoek naar een nieuwe baan, maar bij sollicitaties bij het uitzendbureau krijg je meestal standaard reacties als, je past niet voldoende in het profiel, er zijn zoveel sollicitaties dat we alleen de eerste 100 in behandeling nemen enz enz.

    Via een ander bedrijf dat mensen zoekt voor banen en die dan samenwerkt met een uitzendbureau had ik te horen gekregen dan ik niet aangenomen was voor een sollicitatie omdat mijn referenties niet goed waren en omdat er gezegd was dat ik er niet bij pas. Bij navragen wisten ze niet meer welke referentie dat was, en schoven ze de schuld op het bedrijf af die voor het uitzendbureau de mensen zocht. Die mensen waren heel open en lieten mij een reactie lezen van het uitzendbureau. Die hadden gezegd ' we hebben liever niet dat je aan een kandidaat meld dat wij hem hebben afgewezen op een sollicitatie. In het vervolg moet je maar een Diplomatieke reden geven voor de afwijzing omdat wij anders met een teleurgestelde kandidaat zitten'. Beetje raar dat ze dit zomaar zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Om een lang verhaal enigzins kort te houden!
    Ten eerste alle uitzendbureau's zijn commerciele bedrijven(zakkenvullers) over de rug van flexkrachten.Als de werkzoekende ongeveer ouder is dan 35 jaar, doen ze zeer weinig voor ze.
    Ze leven van inschrijvingen,ze hebben niet eens echte vacatures(spookvacatures) noemen wij dat bij de vakbond.
    De werkgevers zij alleen maar op zoek naar goedkope krachten,en het leifst uit het buitenland, want dan kunnen ze onder de minimum loon duiken.Werkgevers zijn gewoon criminelen!
    Daardoor komt de gewone werkzoekende niet meer aanbod. De regering doet er geen reet aan! En dat zal ook zo blijven.Neem nou het uwv, stelletje prutsers!Angsthaasjes zijn het!
    De crisis zal alleen maar toenemen,door hoge inflatie.Nederland wordt in de toekomst een provincie van europa( of beter gezegd, kontkruiper van brussel)
    En zo kan ik nog wel even doorgaan....

    Lang leven nederland....

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Hallo,

    Eind 2011 ging ik als 25-jarige op zoek naar een eerste baan. Als Master in de Wiskunde had ik er vertrouwen in. Ik heb een 50-tal sollicitatiebrieven verstuurd in ongeveer 2.5 maanden. Op ongeveer de helft kreeg ik een reactie: allemaal negatief. Een greep: verkeerd profiel, te hoog (!) opgeleid, te weinig ervaring, geen klik. Van een bepaal bedrijf kreeg ik de reactie dat ik te hoog opgeleid was (Master ipv Bachelor), en dat ik te weinig ervaring had met een bepaald softwarepakket. Via-via heb ik later vernomen dat een verre kennis van mij de baan uiteindelijk kreeg. Ik heb toen het bedrijf opgebeld en hun hiermee geconfronteerd. Hun reactie was: "Sorry, de persoon paste beter bij het profiel", en toen haakte ze in. Blijf in die omstandigheden maar eens rustig en gemotiveerd.

    Enfin, na 3 maanden mocht ik op gesprek (het vijfde gesprek in 3 maanden), en dit was het eerste gesprek waar de balans niet negatief aanvoelde. Uiteindelijk moest ik 5 (vijf!) keer op gesprek komen voordat ik eindelijk aangenomen werd. Dat is misschien nog normaal als er meerdere kandidaten zijn, maar hier was ik de enige. Het laatste gesprek ging vooral over het loon, en was heel simpel: te nemen of te laten. Ik nam het uiteindelijk aan, want werkervaring in crisistijd is van onschatbare waarde. Ik wist dat dit veel te weinig was, en ik probeerde nog omhoog te gaan, maar het dreigde af te springen. Dus ik accepteerde. Later merkte ik ook nog dat mijn 2 naaste collega's elk zo'n €300 bruto meer verdienden.
    Anderhalf jaar later heb ik mijn C4 gekregen met volgende ontslagredenen: "moeite om werkprocedures te kennen en te volgen, moeilijke communicatie, te traag, te duur tov geleverde prestaties". Blijf dan maar eens gemotiveerd...

    Ik ben nu ongeveer opnieuw een maand aan het solliciteren, en de negatieve reacties stromen opnieuw binnen (een 10-tal), ondanks het feit dat ik nu wél werkervaring kan voorleggen. Keerzijde is dat ik nu 2 reacties heb ontvangen waarin gezegd wordt dat ik te véél ervaring heb. Zeg dan gewoon dat je een starter wil hé!

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Probeer het eens in het onderwijs, daar willen ze graag beta opgeleide mensen

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Kan iemand aangeven wat de 55+ sollicitatietraining van uwv, 10 weken, inhoudt?

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Nee, het heeft sowieso geen zin om nog zo'n training te volgen, want er is geen 1 werkgever die nog oudere mensen aanneemt.
    Helaas,natuurlijk! Werkgevers zoeken alleen maar goedkope krachten uit het buitenland,die ze zo weer kunnen dumpen!
    Straks op 1 januari 2014 komen er nog meer van goedkope krachten uit de oostbloklanden hier naar nederland.
    En zo kunnen we nog wel even doorgaan, o ja en over uwv gesproken! Daar doen ze geen hond voor je.Weet je dat alvast even.

    Succes!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Inmiddels 1.000 brieven verstuurd en altijd weer dezelfde reactie: te weinig ervaring. Ik ben 93. Het is toch van de zotte.

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Ik ben werkloos sinds 2009 en ook hetzelfde verhaal van het solliciteren.
    Je past niet in het gevraagde profiel of de vacature is al vervult(staat er na 3 dagen weer in).
    Maar ze durven gewoon niet te zeggen waar het op staat,het is de leeftijd die het doet.
    Ik sta ingeschreven bij 12 uitzendburo's en ze zeggen allemaal hetzelfde

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Uitzendbureau's zijn zakkenvullers!Personeel wat er zit zijn allemaal losers, die laten hun horen hangen naar de werkgevers! Bang dat ze zijn! Ongeschoolde meisjes zitten er vaak ! Te commercieel! Meelopers,zwakkelingen! De slogan luid dan ook ! " Het Leed Dat Uitzendbureau Heet" !!

    BeantwoordenVerwijderen