maandag 27 mei 2013

Persoonlijkheid is belangrijker dan CV

'Een topbestuurder moet vooral een prettig persoon zijn.'


Dat concludeert onderzoeksbureau The Executive Network na onderzoek onder 220 topbestuurders, commissarissen en HR-directeuren van grote bedrijven en instellingen.
Uit dit onderzoek blijkt dat het gedrag en de persoonlijkheid van topbestuurders veel meer bepalend zijn voor het succes van een organisatie. De juiste kennis en ervaring op het CV blijkt minder van belang.
Juiste kennis en ervaring minder van belang dan persoonlijkheid #topbestuurders
Daarom kan, om een vacature voor een topbaan te vervullen, veel vaker naar buiten gekeken worden, vinden de ondervraagden. Als de persoonlijkheid niet past bij de organisatie moeten topbestuurders daar zelfs helemaal niet werken, volgens de meerderheid (85 procent). Het gedrag van topbestuurders heeft effect op de organisatie en medewerkers, blijkt uit het onderzoek. Een merendeel (76 procent) vindt zelfs dat het gedrag en de persoonlijkheid van topbestuurders bepalend zijn voor het succes van de organisatie.

Dezelfde kernwaarden als de organisatie

'Wij zien dat veel bedrijven het aantrekken van een bestuurder uit een andere sector nog spannend vinden. De verwachting is dat dit de komende jaren sterk zal toenemen om de noodzakelijke veranderingen bij bedrijven te kunnen realiseren', zegt Jan Rapmund, partner van The Executive Network. Overeenkomstige kernwaarden zijn een belangrijke graadmeter om te bepalen of een individu past bij een organisatie. Een grote meerderheid van de topbestuurders (94 procent) geeft aan dezelfde kernwaarden na te streven als de organisatie waar hij of zij voor werkt.

bron:http://www.intermediair.nl/carriere/cv-en-sollicitatie/persoonlijkheid-belangrijker-dan-cv?utm_source=feedly

Geen opmerkingen:

Een reactie posten