maandag 13 mei 2013

Sollicitatieverhaal van de dag


Heb drie maanden gewerkt bij een bedrijf in Pijnacker, die de zomer van 2012 is opgestart door een Japanner in Duitsland, een grond oppervlakte heeft gekocht van 10.000 m2 voor het bouwen van een fabriek .

Ze hebben een bedrijf in Zwitserland, de werkzaamheden zijn verplaats naar België en Nederland.
In Zwitserland zijn ze gestopt. Met kerst gingen ze 2 weken dicht en wij mochten geen uitkering (wij werkten voor een uitzendbureau) aanvragen, waar wij wel recht op hadden. Er werd gezegd dat de dagen die zijn opgespaard moesten opmaken. Was ik niet mee eens, heb doorgegeven dat wij recht hebben op een uitkering, kreeg vervolgens te horen hou er rekening dat je 57 bent. Met gevolg dat ik na het aanvragen van een uitkering voor een periode van 2 weken en na twee dagen gewerkt te hebben niet meer terug hoefde te komen. 

EN DAN WORDT ER GEZEGD DAT DE LEEFTIJD NIET MEESPEELD. Er werken daar hoofdzakelijk ouderen die blij zijn dat ze werk hebben.

De ouderen zijn bang om wat te zeggen zodat ze hun baan voor een periode van 3 jaar kunnen behouden. Geen uitkering aangevraagd wel de dagen die voor vakanties zijn opgespaard hebben opgenomen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten