donderdag 23 mei 2013

Wat is een open sollicitatie?


Wilt u graag bij een werkgever werken, maar zijn daar geen vacatures? Dan stuurt u een open sollicitatie. In een open sollicitatie geeft u bij de werkgever aan dat u graag voor hem zou willen werken. De werkgever heeft nu nog geen vacatures, maar misschien in de toekomst wel. Vaak bekijkt de werkgever dan eerst de open sollicitaties die ze al hebben gekregen.

Voordelen van een open sollicitatie

Een paar voordelen van een open sollicitatie op een rij:
  • Zoekt de werkgever in de toekomst personeel? Dan hebben ze uw gegevens al en ze weten dat u enthousiast bent.
  • U laat zien dat u erg gemotiveerd bent en initiatief neemt. En dat zijn eigenschappen die werkgevers vaak erg waarderen.
  • U valt meer op. Want bij een vacature ontvangt een werkgever veel sollicitatiebrieven. Het is dus moeilijker om uw brief op te laten vallen tussen de rest. Een open sollicitatiebrief krijgt een werkgever veel minder.
  • Misschien dat de werkgever net van plan was om een vacature op te stellen. Dan bent u dus andere kandidaten voor.

Tips voordat u een open sollicitatie stuurt

Een paar tips als u een open sollicitatie doet:
  • Op welke functie wilt u solliciteren? Bekijk hoe de werkgever deze functie noemt. Gebruik deze functie in uw sollicitatiebrief.
  • Zoek meer informatie over de werkgever. Bekijk bijvoorbeeld de website. Zo krijgt u een goed beeld. Deze informatie gebruikt u in uw open sollicitatie.
  • Neem contact op met de werkgever. Zo weet u of de werkgever open sollicitaties waardeert. Vraag aan wie u de open sollicitatie kunt richten. U krijgt zo een goed beeld van de werkgever. De werkgever krijgt een beeld van u. Als u later uw open sollicitatie stuurt, kent de werkgever u al.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten