dinsdag 7 mei 2013

Tips voor het sollicitatiegesprek (Deel I)


Door Mitchell van Staveren op 07/05/2013 
Het is helaas niet meer vanzelf sprekend dat je na het versturen van je CV uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek. Op het moment dat je uitgenodigd wordt is er geen ruimte meer om fouten te maken. Het aanbod is groot, zorg ervoor dat je opvalt (uiteraard in positieve zin).
-       Stel je zelf de volgende vragen. Waarom kies je voor dit bedrijf? Wat maakt jou de ideale kandidaat? Wat trekt jou aan in de sector waarin het bedrijf actief is?
-       Is iets niet duidelijk tijdens het gesprek (een term, een vraag) durf dan om uitleg vragen. Zorg ervoor dat je de vraag begrijpt die gesteld wordt, geef zeker geen antwoord op een vraag voordat je hem begrijpt.
-       Zoek informatie over het bedrijf. Hoe meer informatie je hebt hoe beter het is! Google de naam van het bedrijf, vraag eventueel jaarcijfers  aan en bekijk de bedrijfsbrochures. Vergeet uiteraard de site niet!
-       Wees positief over jezelf. Ook al ben je niet echt communicatief, sociaal of flexibel, je kan deze subjectieve begrippen naar je hand zetten. Blijf positief en geef er zelfs voorbeelden bij.
-       Wees  positief over je vorige werkgever, ook al ben je met slaande ruzie vertrokken. Uit je reactie krijgt de recruiter meer informatie over jou dan over je vorige werkgever (wat hem of haar simpelweg toch niet interesseert).­

Geen opmerkingen:

Een reactie posten