vrijdag 17 mei 2013

Tips voor werkzoekenden!


Erken je situatie en gevoelens
Het is voor veel mensen zonder werk moeilijk te accepteren dat zei zich in een nare situatie bevinden waar misschien lastig uit te komen is.
Je kan je gevoelens bijvoorbeeld erken door duidelijk en helder op papier te zetten wat er dwars zit als het om je werkloosheid gaat. Maak een lijstje met ‘negatieve’ gevoelens, en bespreek deze met je partner en/of kinderen zodat deze precies weten wat er in jou omgaat.

Durf om hulp te vragen
Probeer zoveel mogelijk te netwerken onder de mensen die je kent of die je juist niet kent een telefoontje is snel gedaan en kan soms positieve gevolgen met zich meebrengen. Zit je emotioneel niet lekker in je vel, zie je het echt niet meer zitten? Vraag dan een psycholoog om hulp.

Laat de hoop niet varen 
Het klinkt makkelijker dan het eigenlijk is, maar het is te eenvoudig om in een depressie te raken en hele dagen op de bank te zitten. Een mogelijke nieuwe werkgever heeft weinig aan iemand die verbitterd en depressief aan een nieuwe baan wil beginnen.

Houd je aan een bepaalde levensstijl 
Blijf s’ ochtends niet te lang liggen ‘omdat je toch niets beters te doen hebt’, maar benut je dag op een goede manier, plan bijvoorbeeld activiteiten in die je kunnen werk te vinden. Zo laat je niet alleen aan jezelf zien dat je productief bezig bent maar ook aan je gezin.

Wees flexibel 
Jezelf vast houden aan een bepaalde opleiding die je gevolgd hebt of werkervaring die je hebt opgedaan, maar durf breder te denken. er zullen kansen zijn dat je een baan moet aannemen die niet helemaal bij jou past of minder betaald. Het werk en het feit dar er weer een beetje geld in het laatje wordt gebracht zal je motiveren om uit te kijken naar een nieuwe baan.

 Geniet intussen ook van het leven
Genieten van het leven is het belangrijkste, bekijk ook de voordelen van werkloosheid. Je leert omgaan met tegenslag je ontdekt dingen over jezelf en over hoe de maatschappij in elkaar steekt. Je hebt meer tijd – wat kan je daar mee doen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten