vrijdag 26 april 2013

Tips voor je cv

Bel op en stel (slimme) vragen.

·         Als je vooraf even opbelt is de kans groter dat jouw brief uit de stapel wordt gekozen. Bovendien kun je slimme vragen stellen om aanknopingspunten voor je sollicitatiebrief en cv te vinden.
Jezelf verkopen
·         Maak gebruik van de AIDA-formule toe, dit wordt veel gebruikt in de marketing.
De AIDA formule is een methode die je kunt gebruiken om betere teksten te schrijven die voor meer resultaat zorgen.   Attention,Interest,Desire,Action
Open Sollicitatie
·         Als je een open sollicitatie doet, hoe pas je je brief daarop aan? Hoe begin je als er geen vacature is waarop je kunt aansluiten?
Referenties
·         referenties vermelden in een sollicitatiebrief.
Het cv
·         Een sollicitatiebrief is niet compleet zonder cv. Vaak schrijf je in één sollicitatietraject meerdere brieven voordat je ergens binnen bent. Aan het begin stel je je cv op, en bij elke brief pas je die aan.
Veel gemaakte fouten
·         Voordat je je brief op de post doet, kun je het beste de meest gemaakte fouten nog even doorkijken. Een gewaarschuwde ezel telt voor twee, toch?

Laat je brief nalezen
·         Zoek iemand die je sollicitatiebrief wil lezen en er commentaar op wil geven. Dat kan iemand uit je omgeving zijn, maar je kunt ook in het forum van Carrièretijger vragen om feedback.
Nabellen
·         En dan, na drie weken heb je nog niets gehoord. Afwachten of opbellen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten