dinsdag 23 april 2013

Je cv aantrekkelijk maken of liegen?




De scheidingslijn tussen je cv aantrekkelijker maken of liegen is vaak moeilijk te trekken. Je vaardigheden extra in de verf zetten is een kunst die je zeker kan toepassen op je cv. Maar liegen over je diploma of referenties kan gevaarlijk zijn. Je toekomstige baas kan ze makkelijk traceren en voor je het weet is dat net de reden dat je niet aangenomen wordt voor de job.
Stel dat je de job toch binnenhaalt, dan kan je jezelf nadien in een lastig parket brengen. Wanneer je baas na aanwerving toch nog je cv traceert en leugens vindt, kan dat een reden zijn voor ontslag op staande voet. Wees dus voorzichtig bij het opleuken van je cv.


  Gaten in cv

Verdoezel de gaten in je cv niet. Wees daar vooral eerlijk over. Je kan dit gerust in je cv schrijven. Wees wel voorzichtig met de reden van je afwezigheid op de arbeidsmarkt. Soms kan het goed zijn deze te vermelden, wanneer je bijvoorbeeld hebt gereisd of tijd uitgetrokken hebt voor je gezin. In andere gevallen, bijvoorbeeld bij een arbeidsconflict, is het beter dit achterwege te laten. Wees wel voorbereid op vragen van de rekruteerder tijdens een sollicitatiegesprek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten