maandag 22 april 2013

Je Curriculum Vitae opmaken



De ‘look and feel’ van je Curriculum Vitae is belangrijker dan menigeen in eerste instantie denkt. Een Curriculum Vitae met een mooie en professionele opmaak geeft je net dat beetje extra dat er voor kan zorgen dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken als lettertype, lettergrootte, marges, kleurgebruik, achtergrondinstellingen, afbeeldingen en het gebruik van bulletpoints.

Welk lettertype kies je in je CV?
Lettertypes Arial en Times New Roman worden veel gebruikt in CV’s. Onderscheidend is dat echter niet. Tegelijkertijd moet een Curriculum Vitae wel een professionele uitstraling hebben en leesbaar blijven. Om je te onderscheiden van anderen kan je een keuze maken voor een schreefletter of een schreefloze letter. Een lettertype met schreef is wat stijlvoller en klassieker dan een lettertype zonder schreef. Als je de keuze voor een bepaalde categorie gemaakt heb kan je vervolgens een lettertype uit die categorie kiezen die het beste bij je past.

Afbeeldingen in je CV
Een afbeelding of een foto kan je Curriculum Vitae ondersteunen. Je kunt bijvoorbeeld een afbeelding kiezen als achtergrond van je document. Ook kan je er voor kiezen om tabellen of grafieken toe te voegen aan je Curriculum Vitae. Om het document echt persoonlijk te maken kan je er ook voor kiezen om een (pas)foto toe te voegen. Bedenk wel dat afbeeldingen je personal brand moeten ondersteunen en niet moeten tegenspreken.

Opmaak van je Curriculum Vitae
Tenslotte is het van groot belang om het gehele document op te maken. Opmaken is niet voor iedereen weggelegd. Wil je echt serieus werk van je CV maken en ben je niet goed in opmaken: uitbesteden! Een paar tips voor de opmaak van je Curriculum Vitae kunnen we echter wel geven. Gebruik bullets, waar het kan. Zorg dat deze altijd recht onder elkaar staan. Prop niet te veel informatie op één pagina. Denk na over het gebruik van kleur in je CV.
Bron: lifebrander.nl

1 opmerking:

  1. Handige tips, verder staan er tegenwoordig ook heel veel goede voorbeelden op het internet. Doe hier je voordeel mee, beter goed gejat dan slecht bedacht ;-)

    BeantwoordenVerwijderen