woensdag 31 oktober 2012

Werklozen op het matje komen voor screening


Bij de Rotterdamse Sociale Dienst is een mega-operatie gaande. Tienduizend bijstandsgerechtigden moeten op het matje komen voor een screening. Alles om de werklozen sneller aan een baan te helpen.
Dit schrijft het AD/Rotterdams Dagblad vandaag. Elke week krijgen 650 werklozen een oproep om bij het UWV Werkplein een afspraak te maken. Daar moeten ze vertellen welke werkervaring ze hebben en waar ze goed in zijn. Met die gegevens in de hand maakt de Sociale Dienst van de tienduizend meldplichtige bijstandsgerechtigden een profiel.

Database
Zodra de database compleet is, kunnen werkgevers er in struinen om geschikte werknemers te vinden. Bedrijven klikken de gewenste competenties aan en krijgen vervolgens een lijst met potentiële kandidaten.

'Betere matches'
De gemeente Rotterdam verwacht niet dat alle bijstandsgerechtigden meteen een werkplek vinden, maar hoopt wel tot betere matches te komen. De werklozen die niet direct aan de slag gaan, moeten zich voor de samenleving inzetten en bijvoorbeeld vrijwilligerswerk verrichten.
bron;ad.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten