vrijdag 19 oktober 2012

Monsterboard jaagt laatste klanten weg in de armen van Banenmatch





Een vacaturesite moet net als ieder andere organisatie over empathisch vermogen beschikken. Je klanten niet overvragen, maar een deal sluiten waar beide partijen beter van worden. Banenmatch is nu al bijna een maand freemium af en het was even slikken maar het gross van de klanten kunnen prima omgaan met het betaald model van 50euro all-in. In deze financieel zware tijd kunnen  klanten begrip voor een begrijpelijk beslissing tonen maar het "monster" slaat hier in wel erg door.

Zie het onderstaande artkel van recruitmentmatters.nl    
In een wereld die stagneert binnen een markt die krimpt, getuigt het van moed (of stupiditeit) om je prijzen te verhogen. Maar het lijkt er op dat Monsterboard dit toch van plan is. Want op dit moment doen de jongens en meisjes van de verkoopafdeling er alles aan om klanten over de streep te trekken om nu al te tekenen voor het komende jaar om zo die aangekondigde prijsstijging (het zwaard van Damocles) voor te zijn.
Maar wat heeft Monsterboard dan in de aanbieding? Een voorbeeld:
Twee jaar toegang tot de cv-database en 10 vacatureplaatsingen voor een bedrag van EUR 12.000
Holy crap, dat is een bak met centen! Voor de goede orde;volgens de site kosten 10 vacatures bij Monsterboard EUR 3.790,00 en een jaar cv-database toegang EUR 7.999,00. Maar als je een beetje kan onderhandelen; zeker in de juiste tijd van het jaar, lul je daar natuurlijk een godsvermogen vanaf. En EUR 12.000 is nog altijd krankzinnig veel geld…Het is bijna een uitnodiging om eens een people aggregator te gaan gebruiken.
Ik ben oprecht benieuwd of Monsterboard een prijsverhoging erdoor weet te krijgen in deze markt. En zo ja, hoeveel dat dan is, en hoeveel kwaad bloed de vacaturesite hiermee gaat zetten bij haar klanten. Remember 2008…
Om even een eerlijke vergelijking te maken:
Twee jaar toegang tot de Banenmatch cv-database kost EUR 1200,-  dit is 1/10 deel van monsterprijs die monsterboard als actie voorstelt aan haar klanten! Tel uit je winst als je geen dief bent van je portemonnee en voor Banenmatch kiest.
Zoveel overvragen? Het zou verboden moeten worden!

Bron. Banenmatch.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten