woensdag 31 oktober 2012

Microsoft wil het bedrijfsmodel niet veranderen in dat van Apple



AMSTERDAM - Microsoft wil het bedrijfsmodel niet veranderen in dat van Apple waarbij hardware en software volledig in handen zijn van het bedrijf zelf.

Dat vertelt Steve Ballmer, CEO van Microsoft, in een interview met the Wall Street Journal.
Microsoft verkoopt in onder meer de Verenigde Staten (VS) de Surface-tablet waarbij Microsoft niet alleen het besturingssysteem Windows geleverd heeft, maar ook de hardware voor zijn rekening heeft genomen.
De afgelopen maanden gaan bovendien hardnekkige geruchten over een eigen smartphones van Microsoft met Windows Phone.
Ballmer wilde niet op die geruchten in gaan. "We zijn blij dat Windows Phone 8 deze feestdagen op de markt komt met producten van Nokia, Samsung en HTC. Of we nu plannen hebben voor een eigen telefoon of niet, ik zou er toch niets over zeggen."

Apple-model

Wel laat de CEO weten dat Microsoft niet in Apple aan het veranderen is. Apple bouwt al jaren zelf de hardware en software van de iPhone, iPad en iMac. Microsoft geeft licenties uit voor Windows en laat fabrikanten als HP, Acer en Asus pc’s bouwen.
"We zijn tevreden met ons model en we ontwikkelen het. In elke categorie waarin Apple actief is, is niet de dominante speler. Behalve op de tabletmarkt", aldus Ballmer. Volgens de topman is het voordeel van diversiteit bewezen nu ruim 90 procent van de pc’s op Windows draait. "We zullen zien welk model het meest succesvol blijkt op de tabletmarkt."
In een recent interview met de BBC gaf Ballmer overigens wel aan meer eigen hardware te gaan maken als Microsoft daar kansen in ziet.
Door: NU.nl/Colin van Hoek
bron;nu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten