woensdag 17 oktober 2012

Waardevolle werknemers krijgen bonus!

Van de redactie

Ongeveer een kwart van alle mkb’ers maakt gebruik van beloningssystemen (vooral bonussen, maar ook winstdeling) om waardevolle werknemers te motiveren en langer bij het bedrijf te houden. Hoe langer een werknemer in dienst is, des te vaker wordt prestatiebeloning ingezet.
    Dit blijkt uit onderzoek van Panteia/EIM naar de manier waarop mkb-bedrijven in 2005 hun best betaalde werknemer beloonden.
    Grotere bedrijven uit het mkb gebruiken vaker prestatiebeloning dan kleinere bedrijven, doordat de werknemers bij grotere concerns over het algemeen langer in dienst zijn.
    Opvallend genoeg lijkt dit voor de hoogte van het salaris niet te gelden, dat hangt vooral af van de leeftijd en het opleidingsniveau van de best betaalde werknemer, maar dat van de werkgever: als zij zelf een hogere opleiding hebben afgerond, keren ze een hoger salaris uit. Hoe lang het bedrijf bestaat, heeft geen invloed op prestatiebeloning: bij jonge bedrijven worden bonussen even vaak uitgedeeld als binnen bedrijven die langer bestaan.

    bron;telegraaf.nl

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten