donderdag 18 oktober 2012

Jonge ondernemers verwachten hogere financiële resultaten


AMSTERDAM – Jonge ondernemers verwachten hogere financiële resultaten te behalen dan oudere ondernemers.

De commerciële index, de component die de financiële verwachtingen aangeeft, staat voor ondernemers jonger dan 35 jaar op 109,9 punten, wat een optimistisch toekomstbeeld aangeeft. Bij oudere ondernemers boven de 51 jaar staat de index op 84,5 punten.Dit blijkt uit het halfjaarlijkse Ondernemersbericht van ING dat donderdag wordt gepubliceerd. De bank heeft ruim 1000 directeuren en grootaandeelhouders naar hun toekomstverwachtingen gevraagd.
Ben van de Vrie, directeur marketing zakelijk van ING Nederland, denkt dat het komt omdat jonge ondernemers die pasgeleden zijn gestart met het bedrijf een volledig inkomen willen verdienen.

Voldoening

Oudere ondernemers halen juist veel meer voldoening uit het ondernemen zelf. “De oudere ondernemers die al vele economische golfbewegingen hebben meegemaakt, lijken emotioneel meer betrokken bij hun bedrijf.”
Uit de ondernemersindex van ING blijkt verder dat entrepreneurs nog steeds licht optimistisch zijn over de toekomst. De gehele index staat op 110 punten.
Naast de commerciële index, die voor alle ondernemers is gedaald naar 89 punten, bestaat de ondernemersindex uit een emotioneel component. Dit meet de voldoening die ondernemers halen uit het ondernemen. Deze noteert 131 punten, wat aangeeft dat veel directeuren nog erg tevreden zijn met het ondernemen.
Door: NUzakelijk
bron;nu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten