woensdag 17 oktober 2012

Fit op kantoor! Dit zijn de tips!


AMSTERDAM - 
Regelmatig sporten vraagt veel discipline en tijd. De voornaamste reden waarom we niet in beweging komen, is dan ook het tijdgebrek. Maar je hoeft jezelf helemaal niet naar de sportschool te slepen, want ook op kantoor kun je prima bewegen. Met deze sportieve tips ben je zo in vorm.
    1. Ga op de fiets
    Waarom zou je betalen voor een duur fitnessabonnement terwijl je lekker iedere dag naar je werkt kunt fietsen? Het is niet alleen heel gezond, het geeft je ook nog eens energie en helpt je om te ontspannen. Beter kun je een werkdag toch niet beginnen?
    2. Neem de trap
    Natuurlijk is het makkelijk om de lift te nemen, maar neem in plaats daarvan eens de trap. Je verbetert daarmee niet alleen je conditie, maar je traint ook nog eens je been- en bilspieren.
    3. Lopen in plaats van telefoneren of mailen
    Een collega nodig? Vermijd telefoontjes en mailtjes, maar loop er even naar toe. Moet je toch telefoneren? Blijf dan niet plakken achter je bureau, maar doe dit lopend.
    4. Frisse neus
    Ga in de pauze even lekker naar buiten en maak een wandeling waarin je stevig doorstapt. Je lichaam verbrandt calorieën en daarnaast maakt de frisse lucht je hoofd weer helder, zodat je weer fris verder kunt met je werkzaamheden.
    5. Korte pauze
    Kom regelmatig even uit je bureaustoel. Een wandeling naar de koffieautomaat, een wc-bezoekje of een ommetje doen al wonderen voor je lichaam. Je voorkomt stijve spieren en daarnaast verbrand je weer wat extra calorieën.
    6. Billen knijpen
    Een rondje lopen tijdens een vergadering of presentatie is een beetje lastig. Maar geen nood, ook hier kun je prima bewegen. Knijp bijvoorbeeld dertig seconde je billen heel hard samen en laat daarna los. Doe dit een aantal keer achter elkaar. Je kunt dit ook doen met je beenspieren.
    7. Benen trainen
    Naast wandelen, kun je ook prima oefeningen doen achter je bureau. Ga rechtop in je stoel zitten en strek je rechterbeen, beweeg het tien keer kort op en neer. Doe dit vervolgens met je linkerbeen. Wedden dat je strakke benen krijgt?
    8. Ontspannen
    Regelmatig even rekken en strekken is goed voor de bloedsomloop en het voorkomt stijve spieren. Ga even naast je bureau staan en rek je even helemaal uit. Schud je armen en benen even lekker los en ontspan je lichaam.

    bron;telegraaf.nl
    vrouw.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten