dinsdag 30 oktober 2012

Schoenen zonder kinderarbeid


DEN HAAG -  Bedrijven die schoenen verkopen die zijn gemaakt met kinderarbeid of bedrijven die geen heldere aanpak hebben van kinderarbeid, moeten door de overheid worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid. Dat vindt een meerderheid in de Tweede Kamer.

    Ook landen waar kinderarbeid aan de orde van de dag is en waar Nederland veel schoenen van koopt, moeten worden aangesproken. En bedrijven die de fout ingaan, moeten niet langer overheidssteun krijgen, stellen de ChristenUnie, Partij voor de Dieren, SP, 50PLUS, PvdA, GroenLinks en CDA maandag in Kamervragen.
    Ze willen dat de minister van Buitenlandse Zaken en de staatssecretaris van Economische Zaken er werk van maken dat schoenen die in Nederland worden gekocht, zijn gemaakt zonder kinderarbeid. Ook ambassades moeten worden ingezet om de schoenenhandel te vrijwaren van kinderarbeid.
    Stop Kinderarbeid meldde eerder dat in Nederland nog altijd schoenen te koop zijn die door kinderen zijn gemaakt. De productieketen van schoenen zou zo vervuild zijn dat geen enkel bedrijf kan uitsluiten dat kinderen aan de schoenen hebben gewerkt.

    bron;telegraaf.nl

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten