vrijdag 8 maart 2013

Sollicitatieverhaal Wie- Kent week 10


Nu na 2 maanden over en weer ruzie-en met het UWV heb ik dan eindelijk mijn uitkering, nood gedwongen omdat me baas geen werk meer had. Lang leve de crisis. 
En zelfs tot mijn grote schrik wordt ik ook nog is gekort. Hoe kan de overheid denken dat iemand zijn vaste lasten enz van nog geen 600 euro kan betalen ?

Over banen niet gesproken. Zoveel studie's gedaan om aan werk te komen. Van sommige sollicitatie's hoor je niets. En sommige doen er 4 weken over om te zeggen sorry je bent te OUD (lees: 26 jaar). Of je mist de ervaring.. Voor een schoonmaker? Moet je daar jaaaaren lange ervaring voor hebben? Echt te bizar voor woorden allemaal. Zelfs productie medewerker wordt je als nld-er afgewezen, maar als niet sprekende Pool bijv wordt je zo aangenomen ?! Regering doe hier eerst is wat aan.. Dan hebben zowiezo zoveel mensen werk..

Ik weet wel, de overheid heeft er werkelijk waar een giga zooitje van gemaakt, en wij de nld-ers maar op de knip letten. Elke cent besparen die je maar besparen kan. Je eet soms gewoon droog brood omdat meneer de politicus een goed belegd broodje wilt.

Hoe moeten wij de arbeiders de noodgedwongen WW-ers en bijstanders nog normaal tegen de overheid aan kijken ? Ik vind het schrikbarend dat er tussen de 700 tot 800 man per dag werkeloos raakt. 

Ik zit vol woede dank zij deze regering. Ik vind het ook niet gek dat menig mens dik wordt.. Junk food is in de supermarkt goedkoper als het gezonde voedsel.

Laat idd de overheid is lekker langer als 2 maanden in de bijstand leve zonder luxe enz.. En ook in een huisje wat mensen dan hebben die in de bijstand... 

9 opmerkingen:

  1. ook ik heb via uitzendbureau voor verschillende bedrijven gewrkt waar je nu niet meer aan de bak komt omdat er allemaal Polen werken en ben ook van mening dat daar wat aangedaan moet worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat er polen komen werken is geen probleem. Het probleem is hoe kan het dat er 600000 werkelozen zijn,en 100000 vacatures die niet worden of kunnen worden opgevuld?????

      Verwijderen
    2. Vandaag op het nieuws er zijn 600.000 werkende polen in nederland precies het aantal wat aan nederlanders werkeloos is

      Verwijderen
  2. Voor alles heb je tegenwoordig een certificaat nodig voor de meest simpele beroepen... vroeger ging je uit school op je fietsje naar de boer strawberry,s enzovoort plukken nu doen de polen en noem ze maar op....zouden die wel een pluk certificaat hebben....? ...LOL...
    Nee droog brood daar zijn de nederlandse burgers op aan gewezen...ik kom in mei in de bijstand en solliciteer nu zelfs in denemarken en duitsland op de hoop een baantje te vinden.
    Maar zie het ook daar triest in voor vrouwen..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als je een vaste baan had, en die ben je kwijtgeraakt. en je hebt weer een andere vaste baan gezocht, en die ben je kwijtgeraakt. Hoeveel van die "Vaste banen"ga je nog zoeken dan? Ze bestaan niet!
    Een goed pensioen bestaat niet!
    Zekerheid in een baan bestaat niet!
    En ze hebben nooit bestaan, maar je wilde er zo graag in geloven...
    Bouw je eigen inkomen, je eigen zekerheid. Het kost minder tijd dan een baan en het verdient beter. Maar je moet wel leren iets anders te doen, anders te denken, en doorzetten ipv zitten klagen en janken.
    Er zullen nu al lezers zijn die denken: jij hebt makkelijk praten. Dat zijn de klagers.
    Je hebt ook de mensen die denken: je hebt gelijk, dat wil ik ook.
    Die mensen mogen me bellen.ik zal ze vertellen wat ik voor ze kan doen. Sinds 1993 leer ik mensen niet alleen anders denken, maar ook onafhankelijk inkomen opbouwen.
    Succesvolle mensen doen, wat anderen niet willen doen (veranderen, leren en zich ontwikkelen).
    0622798910 Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ja de pieten krijgen vette inkomen en wij moeten daaronder lijden .ik zou zegen hun inkomen inkorten kijken of hun kun leven zoalas wij het moeten doen.ik ben moeder van 3kinderen en hou elke maand 150 euro over als je na 3maanden geen werk hebt mag je het werk va nde gemeente doen papiertjes prikken zonder dat je wat extra krijgt ja je uitkering en doe je het niet word je ingekort.dus je word gedwongen en nog is bedreigd en zelf doet de gemeente dit werk en krijgt gewoon een inkomen.en ja dit gaat nog veel erger worden hoop dat de ambtenaren zonder werk komt te zitten dan wil ik hun gezicht wel is zien .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een gekanker in deze rubriek. Wie hebben het gedaan: de Polen, de regering, de zakkenvullers etc.! Niet al die Nederlanders, die meenden dat ze wel met 8 uurtjes per dag rijk konden worden. Wordt wakker, mensen, en zorg er voor dat je een reactie kunt schrijven zonder taalfouten en met hoofdletters en punten. Zorg er tevens voor dat je weet waar je goed in bent en ga met die kennis op zoek naar de instantie die je daar bij wil helpen. Dan kun je ook op je 28-ste wel aan een baan komen, maar misschien wel heel iets anders als je gedacht had. Maar stop met het mopperen op alle instanties en werkgevers en buitenlanders; het probleem is dat we gewon zijn geworden aan een vaste baan voor het leven met elk jaar automatisch een loonsverhoging. En we zijn zo verschrikkelijk arm in Nederland. Ja, individueel zijn er grote verschillen, maar dat wil niet zeggen dat we dan maar in het wilde weg slaan. Begin dan maar eens met de ongelijkheid dat 50+-ers niet meer aan de bak komen, maar 65+-ers voor gemiddeld 30% lagere kosten door werkgevers kunnen worden ingehuurd! Dat heet positieve discriminatie, maar in de praktijk is dat positieve nog al negatief. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar dat doen we niet, want we gaan voor onze baan. Stop met alle sollicitaties in de verkeerde hoek en zorg voor een nieuwe focus op je eigen mogelijkheden. En dat zegt iemand die al twee jaar werkeloos loopt en tegen de 60 is.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het is makkelijk inderdaad om op de buitenlanders af te geven. Natuurlijk draagt hun komst niet bij aan het vinden van werk. Maar echter doen zij het werk wat menig Nederlander niet wil doen maar eerlijk is eerlijk zij doen ook werk wat Nederlanders wel willen doen maar voor minder loon.
    Ik ben al 40 jaar een Nederlander ( hier geboren en getogen en nog nooit in Polen geweest en spreek geen woord Pools) maar ik ben in bezit van een Poolse achternaam dit is zeker geen garantie op een baan hoor. Meer het tegendeel het werkt meer in mijn nadeel dan in mijn voordeel. Echter ik ga niet bij de pakken neer zitten al zou ik dat wel eens heel graag willen maar dat helpt niet. Ik weet het is frustrerend een uitkering te krijgen waar je maar net van rond te komen maar goed ze zeggen altijd inzet word beloond en van dat princiepe ga ik nog maar steeds van uit. Maar ik ben wel van mening dat de regering af en toe beter moet kijken naar wat er zich in het land afspeelt dan de beste jongentje van de klas willen zijn in Europa. Hoe haal je een land uit de crisis? Misschien een beetje inversteren in je volk zou je denken?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ook ik weet als geen ander dat je als je 40 bent je vaak gewoon te oud bent. Ik kan als verkopet gaan werken op basis van provisie, maar dan ben ik een soort van zelstandige zegt het UWV. Maar op het begin krijg je eerst opleiding en verdien je nog niks. Moet ik dan ook maar geen eten aan mijn kinderen geven ?.
    Al die rutte lullen met veel geld weten het allemaal zo goed.

    BeantwoordenVerwijderen