donderdag 28 maart 2013

Sollicitatieverhaal van de dag

Over 3 maanden zitten mijn 3 jaar WW er ook op. Meer dan 1000 x gereageerd op vacatures.
Ik, man, 54 jaar en meer dan 30 jaar werkervaring in ICT software ontwikkeling.
Ongeveer 30% heeft de moeite genomen om meer dan alleen een bevestiging terug te sturen.
En wat staat er dan in die 30%?
een kleine bloemlezing:
U voldoet niet aan het door ons voor ogen staande profiel (120 keer)
Uw opleiding sluit niet aan bij de door ons geboden functie (90 keer)
U woont te ver weg (80 keer)
Uw woonplaats is volgens ons systeem meer dan 1 uur rijden bij ons kantoor vandaan, dat vinden wij niet acceptabel (1 keer)

Nodigen wij u uit voor een gesprek (11 keer)

Na deze 11 gesprekken ook 11 afwijzingen ontvangen.
En ja, ook hier weer profiel/opleiding als grootste struikelblok. Ik dacht toch dat als bedrijf blij zou zijn als iemand met 30+ ervaring waarvan 10+ als Project manager, bij je kwam solliciteren voor een functie.... Maar nee, HBO en 30 jaar ervaring is blijkbaar meer een afknapper voor ze. (of zouden ze toch schrikken van mijn oude kop?)

4 opmerkingen:

  1. Een treurig verhaal en helaas aan de orde van de dag, ook voor vele anderen. Enige optie die overblijft: voor jezelf beginnen en hopen dat het een succes wordt ! Stel je toch eens voor dat je hierin slaagt en al die werkgevers in hun sop gaar kunt laten koken. Het is in ieder geval de moeite van het proberen waard. Ik ben inmiddels ook bezig om een traject naar zelfstandigheid te onderzoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je echt open staat voor verandering, kijk dan eens op www.beslisjetoekomst.nl
    Hartelijke groet, Sabine Florax-Spier

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het verhaal is in deze tijd heel herkenbaar. Het huidige systeem nekt velen van ons. Ik herken mezelf ook in het eindeloze solliciteren en van geen enkele betekenis te kunnen zijn bij werkgevers. Ik heb me gericht op het vrijwilligerswerk en hoop op die manier herkend te worden in mijn talenten en werkervaring. Dat houdt ook in dat je stappen terug moet doen en moet overleven met weinig. Nadenken over een toekomst heeft weinig zin. Het gaat je niet helpen. Ik merk wel, dat het leven meer inhoud heeft gekregen en zie ook andere dingen in het leven, waar ik geen weet van had. Het belangrijkste is zinvol bezig zijn met iets waar je achter staat. Ook blijven dromen over de dingen, die je blijven aanspreken en nooit opgeven in
    deze tijd van onbegrijpelijke dingen. Het is ook een tijd waar mensen met zijn allen er van bewust moeten worden, dat de dingen echt anders moeten gaan veranderen. In deze vier jaar van werkloosheid heb 2 dingen geleerd. De mensen, die denken jou te helpen, helpen vaak alleen zichzelf. Er zijn echte zekerheden, alleen maar de zekerheden die je zelf kan creëren. Het eerste helpt op den duur uiteindelijk geen beide partijen. De tweede is een zoektocht, die je zelf moet ondernemen en dat is nu heel veel vallen en weinig opstaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het verhaal is duidelijk herkenbaar.
    Het "advies" voor jezelf te beginnen als zzp'r raadt ik sowieso af.

    En wel omdat je eerst een klein vergen moet bezitten om iets op te kunnen zetten.
    Zowel de bankensector (geldschieters) als de politiek (regel- en wetgeving opzetters) zijn daarbij onbetrouwbaar gebleken.

    Zo kost bv. een bestelbusje (het gaat hier maar om een voorbeeld) al gauw minimaal 10.000 euro, dan komen daar nog eventueel gereedschappen en / of ict producten bij, verzekeringen, een inschrijving bij de kamer van koophandel etc. waarbij de kosten al vrij snel kunnen oplopen.
    >>> http://www.kvk.nl/ondernemen/freelancers-en-zzpers/starten-als-freelancer-of-zzper/

    'k Weet het wordt vaak aangeprezen als een oplossing, maar de werkelijkheid ziet er geheel minder rooskleurig uit, want je staat er als zzp'er overal alleen voor.
    Zo kunnen ZZP'ers NIET terugvallen op een sociaal vangnet als de WW, voor wanneer er weinig tot geen opdrachten binnen stromen.
    >>> http://www.zzp-nederland.nl/artikel/zzper-zonder-inkomen

    Houdt er verder rekening mee dat tussen 2007-2009 het aantal zzp'ers met schulden met 32% is toegenomen, en het is de afgelopen jaren alleen verder toegenomen!
    >>> http://www.rwi.nl/nl-NL/Datasources/News/2617/Steeds_meer_zzp%E2%80%99ers_melden_zich_voor_hulp_bij_gemeente
    NOS VIDEO 2012 >>> http://www.eenvandaag.nl/economie/40356/steeds_meer_werkenden_in_schulden
    De stand op de dag van vandaag: 1 Miljoen gezinnen met schulden dankzij het wanbeleid vanuit Den Haag, met name ouderen, zzp'ers en huizenbezitters.

    Investeren en voor jezelf beginnen had misschien een interessante optie kunnen zijn, ware het niet dat de economie dankzij het wanbeleid van "de overheid" langzaam maar zeker naar de kloten gaat, want het ondermijnt de koopkracht als de bepalende factor voor een goed draaiende economie!
    ZZP'er worden lijkt mij vandaag de dag een te hoog risico / financiële zelfmoord!

    Globalisering, Liberalisering en privatisering in het kader van Marktwerking, hebben niet geleidt tot meer concurrentie en prijsdalingen.
    Integendeel, er zijn steeds verdergaande reorganisaties doorgevoerd met massa-ontslagen tot gevolg.

    Lagere inkomsten betekenen over het algemeen minder koopkracht.
    Minder koopkracht betekend minder consumptie.
    Minder consumptie levert de schatkist minder op aan btw-opbrengsten
    Het betekend eveneens dat bedrijven hun productie terugschroeven.
    Dit heeft wederom reorganisaties met massa-ontslagen tot gevolg.
    De neerwaartse spiraal is daarmee ingezet!

    Wel... Ik kan zo nog uren doorgaan met uitleg geven over de wijze waarop de (wereld)economie door die "marionetten van het kapitalisme" in Den Haag zowel als in Brussel om zeep wordt gebracht!

    Doch ik zal echter afsluiten met de volgende spreuk: "BEZINT EER GIJ ALS ZZP´ER BEGINT"!

    MvG...
    Roelf!

    BeantwoordenVerwijderen