maandag 3 september 2012

Kleinere euro gewenste oplossing


Ondernemers voor kleinere euro

AMSTERDAM - Vier op de tien Nederlandse ondernemers vinden dat zwakke eurolanden als Griekenland de eurozone moeten verlaten.

De meerderheid van ondernemers in ons land is van mening dat een anti-Europa houding slecht is voor de Nederlandse economie. Een meerderheid van 75% vindt het dan ook een slecht idee als Nederland uit de Europese Unie zou stappen, slechts 9% is voor het verlaten van de unie.
Ondernemers in ons land zijn Europagezind en 78% wil dan ook de euro als betaalmiddel houden. Meer verdeeldheid is er over de vraag wat te doen met de zwakkere eurolanden.
Slechts negen procent wil echter dat Nederland de euro zelf opgeeft door uit de Europese Unie te stappen. Dat blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek van onderzoeksbureau Panteia.

Concurrentiepositie Nederland

Van de ondervraagden vindt 38 procent dat de eurozone intact moet blijven. Over de Nederlandse concurrentiepositie in Europa zijn de ondernemers al net zo verdeeld. Zo vindt 40 procent dat Nederland zijn begrotingsbeleid beter op orde heeft dan de rest van Europa.
Daarnaast doet Nederland het volgens ondernemers (54%) het op het gebied van infrastructuur beter dan de ons omringende landen. Echter, volgens ondernemers scoort Nederland slechter dan andere Europese landen op de aanwezigheid van consumentenvertrouwen (49%) en de mate waarin het bedrijfsleven gestimuleerd wordt door de overheid (44%)

Economie uit het slop

Ondernemend Nederland heeft uitgesproken oplossingen om de economie te stimuleren. Een meerderheid denkt dat het hebben van een kleinere overheid (78%) en een verlaging van de lastendruk (77%) de economie kan doen stimuleren.
Volgens Nederlandse ondernemers zullen een aantal op handen zijnde overheidsmaatregelen een belemmering zijn voor de Nederlandse economie. Hierbij wordt door ondernemers vooral gedacht aan de verhoging van het btw-tarief naar 21 procent, gevolgd door de invoering van belasting op reiskosten (68%) en het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek (42%).
Door: Novum / NUzakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten