vrijdag 21 september 2012

Amsterdam helpt mensen aan baan



vacature
Amsterdam helpt meer uitkeringsgerechtigden aan een baan.
Amsterdam helpt steeds meer mensen met een uitkering aan een baan, dat meldt de verantwoordelijke wethouder Andrée van Es. De verwachting is dat er dit jaar vierduizend werkloze inwoners weer aan het werk zijn gegaan.
In 2010 werden 2392 werkloze Amsterdammers aan een baan geholpen door de Dienst Werk en Inkomen. In 2011 was dat getal zelfs 4815. “Dat is bijna veertig procent boven de doelstelling van 3500″, aldus de gemeente. Dit jaar zijn er al 2630 klanten van de Dienst Werk en Inkomen aan een baan geholpen. De doelstelling voor 2012 is vierduizend.

PERSPECTIEF

Volgens wethouder Van Es is het succes te danken aan het feit dat het beschikbare geld gerichter wordt ingezet op de groep in de bijstand met perspectief op werk. Ondanks de crisis is het aantal Amsterdammers in de bijstand stabiel gebleven.

VRIJBLIJVENDHEID

Amsterdam wil nu ook de personen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt (alleenstaande ouders, ouderen of startende jongeren) uit de bijstand krijgen. “De vrijblijvendheid is echt voorbij. Ik verwacht dat iedereen zich inspant om aan het werk te gaan. Als er mogelijkheden zijn om met behoud van uitkering werkervaring op te doen, is dat verplicht”, zegt Andrée van Es tegen Het Parool.

DIGITALE RECHERCHE

De gemeente past daarnaast de regels van de bijstand zo aan dat deeltijdwerk of tijdelijk werk geschikt wordt om mensen naar de arbeidsmarkt te krijgen. “Het kan niet zo zijn dat iemand in de bijstand een tijdelijke baan laat schieten omdat de administratieve rompslomp te groot is”, aldus wethouder Andrée van Es.
Ook gaat de gemeente de komende twee jaar strenger controleren op uitkeringsfraude. Daarvoor worden huisbezoeken, digitale recherche en risicoprofielen ingezet.

bron ; www.nrc.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten