vrijdag 21 september 2012

Jongeren weten veel over pensioen


Jonge meisjes weten veel over pensioen

AMSTERDAM - Meisjes tussen 13 en 17 jaar zijn goed op de hoogte van de huidige discussie over pensioenen. Dit blijkt uit een onderzoek dat Intomart GfK in opdracht van Delta Lloyd Foundation deed, waarin het thema ‘later’ centraal staat. Binnen dit thema wordt ingezoomd op meisjes van 13 t/m 17 jaar.
    De ondervraagde meisjes denken dat hun ouders op de leeftijd van 67 jaar met pensioen zullen gaan. Zelf denken ze dat ze gemiddeld nog twee jaar langer moeten doorwerken. De helft van de ondervraagden denkt pas met 70 jaar of later met pensioen te kunnen.
    Wel sparen
    Een AOW-uitkering schatten de meiden in op 1000 euro netto per maand, waarbij ze verwachten dat zij zelf te zijner tijd minder zullen ontvangen van de overheid. 84% is zich bewust van de noodzaak totbijsparen (een beetje nodig en zeker nodig). Bij de controlegroep van jongens van dezelfde leeftijd is dit besef iets groter (58% zeker nodig) dan bij meisjes (48% zeker nodig).
    Niet beleggen
    Beleggingen lijken te kampen met een imagoprobleem ten opzichte van sparen. Er is meer vertrouwen in sparen (85%) dan beleggen (43%). De meiden hebben een gezonde spaarzin: 92% van de ondervraagde meiden spaart. Jongens lijken iets meer te geloven in beleggen om vermogen te laten groeien dan meisjes. 47% van de jongens bevestigt de stelling ‘als je je geld wilt laten groeien, kun je het beste gaan beleggen’ versus 39% van de ondervraagde meisjes.

    Bron. telegraaf.nl

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten