woensdag 26 september 2012

Er zijn steeds meer winkels die leegstaan


NIEUWEGEIN -  Er zijn steeds meer winkels die leegstaan. De aangeboden winkelruimte is in de eerste helft van dit jaar opgelopen tot 2 miljoen vierkante meter. Dat betekent een groei van 8,7 procent ten opzichte van het begin van het jaar, maakte vastgoedspecialist NVM Business woensdag bekend.

    Ook het aantal aangeboden winkels voor de verhuur of verkoop steeg, met 8,2 procent tot 6400. Vooral in de provincies Overijssel en Zeeland nam het aanbod toe. Van de 4 grote steden deed Utrecht het veruit het best, het aanbod daalde er zelfs. In Den Haag en Amsterdam daarentegen steeg het aanbod. In Rotterdam bleef de beschikbare winkelruimte ongewijzigd.
    Volgens Detailhandel Nederland is het winkelaanbod in ons land veel te groot. „Nederland heeft de meeste winkelmeters per hoofd van de bevolking in heel Europa”, aldus een woordvoerder. De brancheorganisatie wil dat lege winkels een herbestemming krijgen, gerenoveerd worden of gesloopt. Projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers en gemeentes, de veroorzakers van de leegstand, moeten opdraaien voor de kosten, stelt de zegsman.

    bron; telegraaf.nl

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten