dinsdag 25 september 2012

Treinverkeersleider (Landelijk)


Treinverkeersleider

Organisatie
De bedrijfseenheid Verkeersleiding van ProRail stuurt het treinverkeer aan en levert actuele reisinformatie. Ook heeft zij de coördinatie bij calamiteiten op en rond het spoor en zorgt voor een zo snel mogelijk herstel van het treinverkeer. De 1.400 medewerkers zijn daarmee de logistieke "spin in het web" van het railverkeer van de vierendertig reizigers- en goederenvervoerders.


Functiebeschrijving
Na een gedegen interne opleiding start je als zelfstandig treinverkeersleider. Je zorgt ervoor dat de treinen op tijd vertrekken en aankomen op een station. Wanneer er vertraging optreedt, neem je maatregelen om dit zo snel mogelijk op te lossen. Zoals bijvoorbeeld het omleiden van treinen via een andere route. Belangrijk is, dat je die maatregelen neemt waardoor zoveel mogelijk reizigers en goederen, met zo weinig mogelijk hinder, van A naar B kunnen reizen. Je hebt een aantal systemen en beeldschermen tot je beschikking waarop je het actuele beeld van het treinverkeer kan aflezen. Hiermee kun je dus zien of de treinen op tijd rijden of vertraging hebben.
Contact heb je als treinverkeersleider met onder andere machinisten, teamleden, vervoerders en overheidshulpdiensten. Naast het afhandelen van het treinverkeer, ben je ook verantwoordelijk voor het veilig laten verlopen van werkzaamheden aan het spoor. 


Functie-eisen
Je hebt minimaal een havo of mbo 4 diploma, of je hebt recent een hbo opleiding afgerond. Een VAPRO opleiding is een pre. Daarnaast heb je de capaciteit om goed te regelen en te plannen. Ervaring hierin heb je opgedaan in bijvoorbeeld een logistieke omgeving. Je bent uitermate stressbestendig en betrouwbaar, maar ook overtuigend en besluitvaardig. Je kunt goed met computers omgaan. Jouw wijze van communiceren is voor iedereen helder en duidelijk. 
Wij zijn nadrukkelijk op zoek naar kandidaten die in het bezit zijn van minimaal een havo of mbo 4 diploma. Kandidaten die niet in het bezit zijn van dit diploma wordt vriendelijk verzocht om niet te reageren.


Arbeidsvoorwaarden
De functie wordt uitgevoerd in een vroeg-laat-nacht roulering. Voordat je bij ProRail Verkeersleiding kunt beginnen, zal je een psychologisch onderzoek-/assessment evenals een medisch onderzoek ondergaan. Bij een medische indicatie zoals suikerziekte, epilepsie en kleurenblindheid behoort werken bij Verkeersleiding helaas niet tot de mogelijkheden. 
Wij starten in het najaar van 2012 (september, oktober, november) met nieuwe opleidingen.  De locaties hiervan zijn:
Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Arnhem, Rotterdam, Zwolle, Maastricht en Barendrecht.
Ben je geïnteresseerd, reageer via deze website.
Wanneer je solliciteert, beoordelen wij direct jouw cv. Wanneer wij denken dat je past op deze functie vragen wij jou thuis een online-test te maken. Wanneer de uitslag van deze test positief is, ontvang je een uitnodiging voor een wervingsbijeenkomst.
Kijk voor meer informatie op: www.treinverkeersleider.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten