vrijdag 21 september 2012

5 richtlijnen voor een goed Linkedin-profiel



1280px-Linkedin_Chocolates
Linkedin chocolaatjes Foto Nan Palmero
Dat een goed Linkedin-profiel van grote waarde is, hoeven we niemand uit te leggen. Toch gaat het nog vaak mis, tot en met spelfouten aan toen.
Resumebear legt uit aan welke vijf regels je profiel moet voldoen.

REGEL 1: BEGIN MET JE VISIE

Bedenk voordat je begint te schrijven, wat mensen uit je profiel moeten oppikken. Bedenk wat je persoonlijke visie is en start vervolgens met de promotie ervan. Gebruik die visie in al je communicatie in je netwerk.

REGEL 2: EEN PROFIEL IS GEEN CV!

Je cv gaat over wat je bereikt hebt en je kwaliteiten als werknemer. Je profiel gaat over je persoonlijkheid, je waarden en de houding in je werk. Je profiel geeft de lezer geen werkelijk idee wie je bent, als je het vult met droge feiten, geschreven in de derde persoon enkelvoud.

REGEL 3: SCHRIJF OVERTUIGEND

Als je je profiel schrijft, gebruik heldere taal en vertel lezers wat ze kunnen verwachten. Vertel ze een paar interessante dingen over jezelf, en presenteer enkele belangrijke eigenschappen. Een passieve toon en stijl- en spelfouten geven de indruk dat je niet druk maakt om je eigen merk.

REGEL 3: MAAK CONTACT MET ANDEREN

Schrijven in de derde persoon enkelvoud is niet de manier om een persoonlijk niveau verbinding te maken met anderen. Het komt afstandelijk en pompeus over.

REGEL 4: BEWIJS JE WAARDE

Je profiel moet appelleren aan de lezer, om een idee te geven wat jij kan betekenen voor je contact en wat zij kunnen verwachten van jou als “connection”. Een effectief profiel communiceert leidt tot netwerkactiviteiten over jou, je bedrijf en product.

REGEL 5: SCHRIJF ZOALS JE SPREEKT

Je wilt klinken zoals je spreekt als je iemand vertelt wie je bent en wat je kan betekenen voor diegene.

bron; www.nrc.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten