vrijdag 21 september 2012

Kunst van open sollicitatie



brief
Het schrijven van een goede open sollicitatie is een kunst. Foto Stock.xchng
De droombaan staat niet iedere week tussen de vacatures. En toch ligt die misschien wel voor het oprapen, zolang je maar een goede open sollicitatiebrief schrijft.
Een goede open sollicitatie is een kunst, een standaardbrief betekent een enkeltje papierbak, maar met de juiste strategie speel je jezelf in de kijker van je favoriete bedrijf. The Guardian zet de beste tips voor een open sollicitatie op een rijtje.
  • Doe goed onderzoek. Misschien heeft een bedrijf net een nieuwe divisie opgestart of missen ze expertise op een bepaald gebied. Ook kan het zijn dat een bedrijf slecht presteert op sommige terreinen. Met je open sollicitatie kun je dan een geschenk uit de hemel zijn. Je kunt je in ieder geval op die manier presenteren.
  • Weet wat je hebt te bieden en hoe dat een organisatie verder kan helpen. Bepaal wat je wilt doen en wees specifiek in je brief.
  • Zorg voor een goede eerste indruk. Een mailtje is makkelijker te negeren dan een brief. Ken je iemand in het bedrijf dan kan diegene zorgen dat je brief aandacht krijgt.
  • Zoek de juiste persoon. Aan het hoofd personeelszaken heb je niks, wel aan de directeur of manager die de beslissing kan maken nieuw personeel aan te nemen. Even speuren op LinkedIn of op de site van het bedrijf levert vaak veel informatie op.
bron; www.nrc.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten