woensdag 19 september 2012

Het aantal arbeidsongevallen in de horeca is dramatisch hoog


AMSTERDAM -  Het aantal arbeidsongevallen in de horeca is dramatisch hoog. Jonge mensen, en dan vooral mannen, zijn de grootste klunzen in de horeca.

De Nederlandse horeca slaat daarom groot alarm. De situatie is zo ernstig dat vandaag een campagne start om het aantal ongelukken fors terug te dringen.
Van de twaalfduizend medewerkers die per jaar gewond raken, belanden er vijfduizend op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Volgens het Bedrijfschap Horeca gaat de veiligheid van de gast te vaak boven die van de medewerker. „Dat is een beetje horecamentaliteit. Wie met een vol dienblad van een trap dreigt te vallen, maakt zich er meer zorgen om dat alles heel blijft en de gasten tevreden zijn, dan om zijn eigen veiligheid”, stelt Guus Hendriks naar aanleiding van de ongevallencijfers die vandaag naar buiten worden gebracht.
In bijna de helft van de gevallen gaat het om snij-ongelukken, op de tweede plek staan uitglijden en vallen op bijvoorbeeld natte keukenvloeren.

Klunzen

Jonge mensen, en dan vooral mannen, zijn de grootste klunzen in de horeca. Werkenden tussen de 20 en 24 jaar lopen het grootste risico om op de spoedeisende hulp te belanden. Van de brokkenpiloten op de spoedeisende hulp is 62 procent man, terwijl er veel meer vrouwen dan mannen in de horeca werken. De kosten van arbeidsongevallen lopen jaarlijks in de miljoenen.

bron; telegraaf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten