maandag 27 augustus 2012

Thuiswerkers lopen promotie mis


Je gezicht laten zien op werk blijft toch heel belangrijk voor thuiswerkers. Ook al biedt het plaats onafhankelijk werken veel voordelen,te weinig op kantoor zijn is niet goed voor je carrière.

Dat zeggen Kimberly Elsbach, business professor aan de University of California, en Daniel Cable, professor aan de London Business School na een onderzoek.

Minder promotieVoor thuiswerkende werknemers wachten volgens hen bij te veel afwezigheid lagere prestatiebeoordelingen, kleinere loonsverhogingen en minder promoties.  Ook al werken ze net zo hard en laat als hun collega’s die wél dagelijks naar het kantoor gaan.

Zichtbaarheid
Volgens de twee professoren vinden managers het nu eenmaal  belangrijk om hun werknemers te zien, ook al weten ze niet exact waar deze precies mee bezig zijn. Deze ‘passieve zichtbaarheid’, zoals de twee geleerden het noemen bestaat uit twee types. Je kunt of gezien worden op kantoor tijdens normale werkuren of ’s avonds laat of in het weekend.

Extra inzetVooral dat laatste type is het meest waardevolle, omdat managers en collega’s zo denken dat je je extra inzet voor je job. Uit hun experimenten blijkt dat managers onbewust iemand tot 25 procent beter beoordelen, wanneer ze met hun eigen ogen zien dat de persoon in kwestie extra uren op kantoor doorbrengt.

Adviezen
Elsbach en Cable geven daarom thuiswerkers die niet vaak zichtbaar aanwezig zijn op het werk, dan ook een aantal adviezen. Update collega’s en leidinggevenden via e-mail, vooral wanneer je lange uren werkt. Laat duidelijk zien wanneer je er wél bent. Beantwoord telefoontjes en e-mails zo snel mogelijk en zorg ervoor dat je een aantal collega’s hebt die het voor je kunnen opnemen wanneer je baas twijfelt aan je inzet.

Bron. werken2.0.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten