vrijdag 31 augustus 2012

Het aantal zeer flexibele uitzenduren is gestegen


Uitzenduren lichtpunt arbeidsmarkt

AMSTERDAM - Het aantal zeer flexibele uitzenduren is in het tweede kwartaal met 0,3 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal.

Foto:  ANP
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is het hiermee de enige arbeidsindicator die zich in het tweede kwartaal positief ontwikkelde.
Beweeg de cursor over de lijn om het aantal te zien. De gegevens zijn afkomstig van CBSBekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen
Het CBS meldde eerder al dat het aantal banen en het aantal vacatures in de vorige driemaandsperiode is gedaald. De werkloosheid steeg in juli tot boven de half miljoen.
De groei in het aantal zeer flexibele uitzenduren, waarbij werkgever en werknemer beiden snel van elkaar af kunnen, was wel kleiner dan in het eerste kwartaal. Toen was er een stijging van bijna een procent.
In het tweede kwartaal steeg het aantal ingehuurde uren bij uitzendbureaus waarbij het arbeidscontract minder snel is te ontbinden met vier procent. Het totaal aantal uitzenduren lag bijna twee procent hoger.

Bron. nu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten