vrijdag 24 augustus 2012

sollicitatie verhaal week 34


Beste mensen, ik ben man, gehuwd en nu 2 jaar werkloos, ik sta overal ingeschreven als werkzoekend en altijd druk bezig met solliciteren. Helaas heb ik na al deze moeite nog geen baan. Ik denk (en dat mag ik niet hardop zeggen) dat het komt omdat ik 59 ben. Ik heb een technisch MBO-niveau. Als ik in mijn niveau solliciteer krijg ik als antwoord dat ik niet in het profiel van de functie pas. Als ik lager in functie solliciteer, word ik ook weer afgewezen omdat ik dan te hoog niveau heb en teveel geschoold ben. Het re-integratiebureau hielp ook niet. Nu is mijn werkcoach van het UWV op vakantie en dan komt er een ander en zij heeft meteen voor mij een baan. Ik moet ongeschoold koerierswerk gaan doen voor minimumloon.  Ik moet dit aanvaarden, anders stopt het UWV mijn WW-uitkering. Maandag a.s. heb ik hierover mijn sollicitatiegesprek en van deze UWV-vrouw mag ik daar niet gaan mekkeren.  En ja, het UWV vult mijn minimum aan tot WW-inkomen, maar wat er na mijn WW-periode gaat gebeuren is duister en wordt niet over hoe-hoog-het-inkomen-dan-is gesproken. Dit is Nederland ten top anno 2012; zullen er na de a.s. verkiezingen veranderingen komen? 
Is er dan niemand die mij echt kan helpen?
Bij banenmatch zijn mijn gegevens bekend.

37 opmerkingen:

  1. Heb hier hetzelfde, ben 53 jaar jong maar ook geen werk te vinden
    En als je dan iets vind dan moet je een opleiding hebben met alles erop en eraan en dan ook nog het liefst 18 jaar zijn en met 10 jaar ervaring!!!!!!
    Te gek voor woorden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. UWV is hier verkeerd bezig. Deze koeriersbaan moet opgevuld worden door een ongeschoolde ! Niet door iemand met hogere kwaliteiten. Zo breek je het systeem af en heeft een ongeschoolde geen kans meer op werk op zijn niveau

      Verwijderen
    2. hallo
      Ik ben 47 jaar en zit met hetzelfde probleem toen ik solliciterde naar iets waar ik me papieren voor heb kreeg ik als antwoord je hebt geen ervaring toen ik daarop reageerde met de woorden heeft u wel naar mijn cv gekeken dan of..... toen kreeg ik ineens n berichtje oh ja sorry maar de werkgever heeft niet zo'n hoog loon aanbod bepaal ik dat ook niet zelf hij zal toch hetminimum moeten betalen en ik WIL graag werken. Het is hier allemaal zo krom met al die regels rijken worden rijker arme worden nog armer Welke politieke partij gaat dit gevecht aan en gooit die regels op de schop. want die mensen hebben wel n goed betaalde baan laat die maar ns gaan delen met iemand !!

      Verwijderen
  2. Ik ben bijna 41 jaar en ook al te oud. Zit vanaf oktober 2011 in de ww en heb ook nog niks. Op zowel openstaande vacatures als op open sollicitaties krijg je nog niet eens altijd bericht terug. Ik vind het erg frustrerend dat je MOET solliciteren maar er GEEN geschikte vacatures beschikbaar zijn die bij mijn profiel passen. Ik heb al bijna 10 jaar via uitzendbureau's administratief werk aan het doen. Vast werk zit er gewoon niet in, vind ik niet erg hoor, als ik maar bezig ben. Omdat ik voorheen ook in de winkel heb gewerkt, zoek ik ook in die branche. Maar helaas, ook niks. Komende week komt mijn man ook in de WW; gezellig zeg, met z'n tweetjes:( Nadat de fabriek waarin hij werkte in 2007 de stekker eruit trok, werkt hij ook via uitzendbureau's. En met 2 kinderen onder de 18 wordt het er niet gemakkelijker op. Maar in 2009 was ons dit ook gebeurd en het is goed gekomen. Dus we houden hoop.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Idem dito.... 46 jaar... alleenstaande vader.... 25 jaar manager geweest... Certificatie op HBO niveau.... nu gedwongen in een call center te werken... Mijn loon wordt tot minimum aangevuld door de gemeente... kinderopvang krijg ik vergoed door de belastingdienst tot zo'n 75%, dit betekent dat ik 230 euro zelf moet betalen... Dit geld krijg ik van niemand vergoed.. Dus nu maar gevraagd om part time te mogen werken.. scheelt me 230 euro... Bedankt VVD, CDA, PVV en PvdA.... Duidelijk dat in Nederland de banken en grote maatschappijen de dienst uitmaken... De politiek is slechts de uitvoerende macht... de marionetten...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja zelfs in mijn vakantie die ik momenteel heb met mijn gezin op Ibiza wil ik toch reageren op bovenstaand verhaal van de week. Ik weet wat het is ben 53 jaar en vanaf december 2009 werkloos. Ben MBO grafisch geschoold maar men zit niet meer op mij te wachten, ik pak dus echt alles aan van koerier tot ijscoman, na mijn vakantie loop ik weer achter de vuilniswagen, het deerd mij niet als ik maar wat doe. Ik wil echt dolgraag aan de gang alleen het wordt mij niet gegund. Men wil jongeren met veel ervaring. En ik begrijp best wel dat de jongeren de toekomst hebben maar kom op ik ben met 53 toch nog niet afgeschreven. Ook van mijn reintegratiebureau hoor ik niets meer. Bij het UWV heb ik mijn 5e werkcoach waarvan ik er drie nog nooit gesproken heb. Maar ik blijf de moed erin houden. Ik ga nu weer lekker die laatste paar daagjes van de zon genieten en ga na mijn vakantie weer volop zoeken naar een geschikte baan. Na 34 jaar werken kan het niet afgelopen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou sorry, dus jij moet maar als koerier gaan werken en komt ver onder jou minimum. Ik mag het niet zeggen maar als ik jou was zou ik me ziek melden dan behoudt je tenminste je WW-uitkering bedrag daarnaast kan je zoeken naar werk en tot het moment dat je een goed betaalde baan hebt gevonden dan moet je je maar weer gaan beter melden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ziek melden helpt ook niet. Ik had mij ziek gemeld met een kaakholteontsteking, alles bonsde in mijn hoofd met de minste beweging en hoge koorts. Belt de werkcoach dat mijn ziekmelding niet betekent dat ik niet hoef te solliciteren. Mijn mededeling dat ik hondsberoerd in bed lag en geen beeldscherm kon zien, lokte gewoon een woedende woordenstroom van hem uit. Ik moest hoe dan ook solliciteren of anders geen WW aan het eind van de maand.Toen plofte niet alleen mijn hoofd maar mijn hele lijf. Wat een onbeschofte zak, terwijl ik altijd aan mijn verplichtingen had voldaan. Mocht ik niet eens even uitzieken of wachten tot de antibiotica aansloeg.Ik ben dagen van slag geweest en noem dit gewoon mentale mishandeling.

      Verwijderen
  6. Ik wens jullie heel veel succes bij je sollicitatie. Ook koeriersbedrijven willen gekwalificeerd personeel, wat niet te oud is. Mijn advies: gewoon naar het sollicitatiegesprek. De kans dat je aangenomen wordt is heel klein. Ook voor het koeriersbedrijf vinden ze je waarschijnlijk te oud. Blijf op je niveau solliciteren. Tip: haal je leeftijd weg uit je CV. Als ze in een sollicitatiegesprek vragen hoe oud je bent, moet je antwoorden dat je die vraag aan het einde van het gesprek wilt beantwoorden. Vaak wordt de vraag dan vergeten. Ik antwoord aan het einde van het gesprek altijd: "wat denken jullie?" Vaak komen ze dan lager uit. Wat maakt leeftijd dan uit. Tot slot wens ik jullie héél veel succes bij het vinden van de juiste baan. Kom op joh! Je bent zo oud als je je voelt. Uiteindelijk zijn er heus nog wel werkgevrs die het niet uitmaakt hoe oud iemand is, maar die letten op de kwaliteiten van de sollicitant. Probeer je sterke kanten te benadrukken. Het is uiteindelijk mij ook gelukt. (ik ben 53 bijna 54. Bijna 2 jaar werkeloos geweest. En toch gelukt.)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze tip is heel goed over je leeftijd vermelden laat ze eerst maar zelf komen met hoe oud ze je schatten. Ik heb zelf bijna een jaar thuis in de ww gezeten en toen had ik weer een baan ik was 43 toen ik weer begon. Een andere goed tip is zet een soort slogan in de sollicitatiebrieven. Ik wilde een baan in de transport en gebruikte de slogan 'WAAR EEN WIL IS IS EEN WEG'

      Verwijderen
  7. Ik ben 60 jaar en heb 34 jaar in gemeenteland gewerkt, heb inmiddels een WIA-uitkering met sollicitatieplicht en heb de eerste 5 afwijzingen al binnen. Het UWV zegt niets voor mij te hebben, krijg ik keer op keer te horen via de mail.
    Die idioten in Den Haag waar op 12 september weer op gestemd kan worden met potlood, anno 2012, gewoon te zot voor woorden, beweren maar, dat er werk is voor iedereen. Wie belazert wie nu eigenlijk?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben een vrouw van 60 jaar en gescheiden en ben/was docent. Ik heb het land ook 36 jaar gediend. Wel slechts 34 pensioenjaren.Je moet er 40 hebben. Wat moeten wij?(ik?). Men heeft mij eruit geknikkerd en in mijn plaats stagiaires aangenomen. Nederland is een armoedig land geworden met veel criminaliteit. Vol verboden. Je mag dit niet, je mag dat niet. Maarr.... je moet wel solliciteren. Voor 3 armoedige UWV-jaren heb je ook nog een sollicitatieplicht. Men verplicht je om te werken. En als je via een uitzendbureau werkt, raak je andere rechten kwijt. Bij het KPGM bijv., terwijl je jaren een verzekering betaalt. Dat is mij overkomen. Ik kom nauwelijks uit vanwege mijn hypotheek en openbaar vervoer is ook zo duur. Gratis parkeren bestaat niet meer. Dus dan maar fietsen. Iedereen verdient maar aan ons. Ik begrijp iedereen. Wat een waardeloos land.

      Verwijderen
  8. Dat is wat ze zeggen in Den Haag "wie werken wil kan werken", en Rutte doet daar nog een schepje bovenop "een bonus van €1000 voor iedereen die werkt. We weten dus op wie we moeten stemmen......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op de VVD grapje. Abonneer je eens op deze site dan weet je meer. :) http://herstelderepubliek.wordpress.com/
      Rutte kan me 'Rug" op, met zijn "Rug". :)

      Verwijderen
    2. Hallo allemaal ik heb dat probleem .
      Zal een voorbeeld geven, ik krijg een baan aangeboden waar ik ja op zeg heb het gezienhet salaris rond dan neemt ze kontaktop met het schilders bedrijf en ze belt later teug met de mededeling dat ik niet voldoende werk ervaring heb wat zij van het schilders bdrijf heeft gehoord ....HALLO ik ben 48 jaar zit al 32 jaar in de verf .
      OF WEL IK BEN TEOUD het gewoon van de zotte wij mogen blij zijn dat wij mogen gaan werken voor een droge boterham .
      Nou here politiek namens mij en meer mensen met het probleem BEDANKT
      GR ..........

      Verwijderen
  9. Mijn vriendin zit nu ook in dit circuit.... En ik vind het eigenlijk mensonteerend hoe ze op je inpraten om als 57 jarige je maar moet accepteren wat er is, van aardbeien plukken tot kleding sorteren (toddenfabriek), terwijl je een administratieve achtergrond hebt. Het enige waar het bij die baanhunters om gaat is om te scoren... staat weer leuk op hun cv.... Neemt niet weg, dat mensen zoveel mogelijk aan het werk gehouden of geholpen moeten worden... want van die uitkeringen wordt je ook niet vrolijk van... Maar laat mensen boven de 55 een beetje in hun waarde.... Het is al erg genoeg dat ze van deze diensten gebruik moeten maken.
    Dus geef deze mensen hun eigenwaarde terug, want die zijn ze kwijt.... En zoek echt naar iets wat bij hun niveau past... of laat ze ff met rust.... Nogmaals.... ik vind het bij de beesten af, hoe met deze leeftijdscategorie om gegaan wordt....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We zijn gewoon te oud,, en die regering hier ! tja stakkers zijn het stuk voor stuk.
      Ben zelf werkeloos al drie jaar solliciteer me suf maar 57 is te oud je telt niet meer mee.

      Verwijderen
  10. Mijn man is sinds januari dit jaar ook in de ww. 2 sollicitaties per week de deur uit aan het doen, idd wat iemand al schreef, ook niet overal een antwoord terug op krijgen. Is toch onbeschoft!!! Laat weten dat de sollicitatie is aangekomen, of het nu een afwijzing is of niet maar dan weet je dat ze hem gezien hebben. Of hoeft dat in deze maatschappij niet meer??? Sommige mensen zeggen wel oooooh er is toch genoeg werk, jaaaaa klopt maar je wordt niet aangenomen dus wat dan??
    Je bent te oud met te veel ervaring!!!! Wat willen ze nou??? Ja idd, jong met veel papieren en tig jaar werk ervaring. Mijn mogen ze vertellen hoe je dit voor elkaar krijgt?? Omscholing zei ook iemand, ja waarvan moet dat betaald worden als je als hoofd verdiener thuis zit?? En in wat om laten scholen???
    Nee wij zitten echt wel met onze handen in het haar met twee kleine kindjes (7 en 2 jaar).
    We redden het gelukkig nog omdat ik gelukkig mijn baan nog heb!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik kan zeggen dat het niet enkelt bij de mensen is die in de ww zitten ik ben 44 jaar en in 2009 gedeeltelijk afgekeurd en ben vanaf die tijd aan het soliciteren ik heb daarin al de verzinsels om je maar niet aan het werk te krijgen al gekregen een jaar later werdt mijn vrouw ontslagen en dus de ww in zij heb ook van alles geprobeert en dat lukte ook niet nu lees ik dat een aantal mensen de maand net door kunnen komen maar door al de ellende die wij hebben met een kind erbij is niet te omschrijven wij zijn van een redelijk midden salaris naar minder dan het minimum gegaan al ons spaargeld is er al doorheen voor rekeningen en nu komen we te kort en je wordt door niemand geholpen leven de regering!!!!!!!! Volgend jaar ga mijn zoon van 11 naar de hoge school dan wordt het nog erger lekker vooruit zicht.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik herken het sollicitatieverhaal van week 34. Ik ben zelf momenteel 58 jaar ,MBO beveiliger 2,en ben aan het solliciteren vanaf 1-1-2010. Niet passen in het profiel is een geliefd item om je af te poeieren of een verhaaltje dat men op basis van de mix, ervaring,kennis,motivatie en reisafstand een geschiktere persoon de voorkeur heeft gekregen. Frappant is dat de vacature nadien nog steeds bestaat. Bij navraag blijkt dat men dan meerdere kandidaten nodig heeft of dat het een foutje is dat deze niet is verwijderd?
    Het is volgens mij toch wel een kwestie van leeftijd echter dit ontkennen ze ten stelligste.
    Mijn ervaringen met het UWV zijn niet al te positief. Men doet eigenlijk geen moer voor mij. Eind 2010 heb ik een sessie met mijn werkcoach gehad. Nadien moest ik mijn sollicitatieoverzichten maandelijks in de werkm@p zetten voor verlenging periode WW. Nog 14 maanden WW echter nog steeds geen baan. De regering is zo bijdehand om de AOW leeftijd te verhogen maar redelijke banen scheppen, ho maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Verkiezingsslogan van vriend Rutte:
    Handen uit de mouwen en niet de hand ophouden. Zorg dan dat er werk is eikel.
    Rutte je wordt hierbij ge-unfriend.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo beste mensen, ik ben een vrouw van 30 jaar en ook al te oud om in ieder geval ergens aan de bak te komen. Ik heb vooral 4 jaar ervaring in de administratie bij de gemeente Rotterdam op MBO niveau en voorheen heb ik 2 jaar bij de banken gewerkt als administratief medewerker op HBO niveau. Ik heb een MBO diploma maar veel werkervaring kunnen opdoen. Ik ben nu 2 jaar werkzoekende en ook overal ingeschreven en ben ook volop aan het solliciteren. Heb al 6 maanden met behoud van een uitkering een werkervaringsplaats op een college waar ik keihard moet werken voor de klusjes die zij niet willen doen en dan nog eens geen eens goedemorgen te horen krijg waar. Maar iedere ervaring kan mooi op je cv staan maar de belofte die zij mij geven voor een betaalde contract geloof ik niet, ieder keer maar weer te horen krijg meid er is nog een hoop te doen en te leren.Wat kan je leren als je je eigen kopieerd. Ik heb dit voorgelegd maar helaas nemen zij daar geen genoegen mee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik bedoel niet me eigen kopieren...nee ik moet de hele dag voor een docent soms kopieren soms wel 3 dagen achter elkaar.

      Verwijderen
  15. Hier het zelfde sinds 2009 werkeloos maar tussendoor toch aan het werk geweest met tijdelijke banen die ik zelf geregeld had. Helaas zat er voor mij geen vaste of jaar contract aan. Nu werkzaam bij PostNL met een contract van 9 uur terwijl ik al bijna een jaar zo'n 15 uur per week draai. Met de vraag of mijn urencontract omhoog kon kreeg ik nul op mijn request.Voor de rest solliciteer ik frequent maar krijg telkens de afwijzing van het bekende profiel past niet bij de vacature of het geijkte smoes. Ik ben 59. Dus geen kans meer op de banenmarkt en ook niet voor laag niveau werkzaamheden. Dat is mijn ervaring.Na 2 jaar WW zit ik nu onder bewindvoering omdat ik met mijn bijstandsuitkering niet kan toe komen ivm financiele verplichtingen.

    Regering kijk hier is naar en luister ook eens naar de mensen die nu tegen hun wil in in armoede leven. Hou het geld in eigen land en helpt eerst eigen volk ipv het buitenland.Miljoenen/miljarden wordt er gegeven aan hulp over de grenzen maar wie helpt ons hier????? Om te beginnen UWV als instelling weg ermee.

    BeantwoordenVerwijderen

  16. hier ook dito 53 jaar afgeschreven zit nu aan de 1400 sollicitatie brieven ,laatst solliciteerde ik op een vacature uit de botlek van een uitzendbureau ddt productie wat al maanden in de krant staat krijg ik bericht terug je woont te ver nou 15 minuten rijden is te ver???? dan merk je ze selecteren op leeftijd. verder van uwv nog nooit hulp gekregen .

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Tja, hier het zelfde. 52 jaar heb ik het buitenland gewerkt waardoor mijn ervaring in NL meer dan 5 jaar oud is. Daarom val ik bij veel bedrijven af. Blijkbaar denkt men dat ik alles vergeten ben en dat ik geen talenten heb. OOk is er veel veranderd in die jaren, waardoor ik ervaring te kort kom. Bijscholen is er niet bij en hulp vanuit UWV is er helemaal niet bij. Nog gekker is dit. Bij mijn vorige werkcoach ontving ik vacatures per email uit de kranten. Bij mijn nieuwe niet, vroeg ik of ik die voa mijn nieuwe kan ontvangen. Hij doet er niet aan, en via mijn oude werkcoatch is het veels te veel moeite om mijn email adres op die lijst te plaatsen. Dus wil men je nu wel of niet aan een baan helpen bij het UWV? Ik concentreer mij niet alleen op Nederland ook de rest van de wereld. Wat maakt het uit dat je je vrouw en kinderen maar bv 1x per 3 maanden ziet. Als je maar inkomsten hebt. 12 September zal ons niet verder helpen, wel verder de shit in. Ze zijn er niet voor ons maar voor zich zelf en voor de multinationals. B.t.w. ik ben 1 jaar werkeloos met MTS WTB.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Vol verbazing volg ik de blog die wekelijks in mijn emailbox valt... Ik ben 47 jaar en ik werk ruim 20 jaar als secretaresse. O nee, geen vaste banen, maar allemaal banen met een contract van een half jaar tot een jaar. Tussendoor heb ik dan een WW-uitkering. Maar ik ben nooit lang zonder werk, ondanks dat het voor een secretaresse ook erg moeilijk is om een baan te vinden. Je sollicitatiebrief moet er uitspringen en nooit beginnen met "naar aanleiding van.....". Mensen hou Twitter en LinkedIn in de gaten en pas daar dan ook je brief op aan.
    Je kunt niet alles op de regering afschuiven en vooral niet dat je te "oud" bent. Ik heb nu ook weer een baan gevonden, zonder tussenkomst van het UWV. Het is dan weer een jaarcontract, maar ik heb in ieder geval weer werk.

    Als ik dan lees dat iemand van 53 al 1400 sollicitatiebrieven heeft geschreven, dan ligt het aan je brief. Ik heb in een half jaar tijd (dat ik in de WW zat) maar 28 brieven geschreven. Hierop ben ik (inclusief de baan die ik nu heb gevonden) 6 keer uitgenodigd voor een gesprek. Van deze 6 gesprekken heb ik er 3 zelf afgewezen en bij de andere 3 kwam ik in de tweede ronde. En nu dus weer een baan met een jaarcontract en vooruitzicht op een vaste aanstelling.

    Ik zou zeggen; kijk kritisch naar je sollicitatiebrief en schrijf gewoon in een andere stijl en pas bij iedere functie waar je op schrijft ook je CV aan. Een toekomstige werkgever heeft niets aan een CV waar je werkervaring opstaat uit het jaar kruik, want de kans ik groot dat je met een veel jonger iemand te maken krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hallo leedgenoten,

    Zit met dezelfde problemen; ben 58 jaar. werkloos. 2 HBO-opleidingen. Tijdens mijn laatste gesprek met mijn werkcoach werd mij verteld dat werkloos zijn geen maatschappelijk probleem ( meer ) is, maar een persoonlijk/prive-probleem!! Als ik niet binnenkort werk vind, kan ik doorgestuurd worden naar de sociale werkvoorziening om zakjes te gaan vullen met schroefjes en wat dies meer zij!! Jaja, daarvoor ben ik dus ruim 20 jaar zelfstandig geweest, heb zelf mijn broek opgehouden, ben niemand tot last geweest en heb altijd netjes mijn (flinke bedragen aan ) belasting betaald. Zo wordt je gestraft!! Voor het feit dat het slecht gaat met de economie, recessie. Heb mijn oudedagsvoorziening etc. al moeten opvreten en nu rondkomen van een sociale uitkering en dan straks ook nog voor iedereen duidelijk bij de sociaal. lichamelijk en geestelijk zwakkeren gestopt worden!!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hé secretaresse, hoop dat je snel 58 bent en zonder werk. Dan lul je wel anders. Tr.t. Met je dan zal je brief wel niet goed zijn. Volgens mij kom jij aan je werk onder het bureau.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Secretaresse, wat ben jij goed zeg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,volgens mij heeft bovenstaande gelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. De reactie van anoniem van 17.48 u. kan dus echt niet en is echt beneden alle peil!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik ook! Je kunt respectvol met elkaar omgaan.

      Verwijderen
  23. Reactie op de secretaresse: niet iedereen heeft hetzelfde geluk als jij. Mijn man is ook werkloos (45) en hij is ook iedere keer half jaartjes aan het werk en tussendooor 2-3 maanden WW. Ik ben ook steeds aan het werk doordat mijn voormalige werkgevers mij weer benaderen (ook 6 maanden). Ik heb geluk en zij weten wat zij aan mij hebben. Maar om te zeggen en te bluffen met je 6 brieven en 3 gesprekken en zo helpt een ander niet. Idd totdat het niet meer lukt en dan piep je anders. Zoals hierboven vermeld. Voor de wat ouderen: geef de moed niet op!!! Gewoon door blijven gaan totdat je een baan (tje) hebt. Ik vertrouw erop dat er betere tijden komen voor ons allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Beste mensen, een gesprek met de mensen van het UWV leerde mij dat het contact met de clienten alleen nog maar via de werkmap gaat plaatsvinden. Men heeft mij verder laten zien dat men slechts een kleine hoeveelheid banen in de database heeft. De nadruk kom te liggen op controle. Men vertelt de mensen wat ze zouden kunnen doen en hoe ze zouden kunnen solliciteren om een baan te krijgen. Ik ben 54. Ik heb met een outplacementbureau gewerkt. Dat was nuttig omdat het je helpt om een beter zelfbeeld te krijgen, lees: je wordt wakker geschut. Inmiddels heb ik nu een leuke baan, bij toeval: het blijkt belangrijk te zijn om met vakgenoten te praten. In mijn geval had ik een dienst nodig van een voor mij onbekende collega. Deze collega had op dat moment geen tijd om me te helpen. We spraken met elkaar en ik legde uit dat wij het zelfde vak hebben, maar dat ik op dit moment helaas werkeloos was. Ik vroeg daarna of ik het misschien zelf zou mogen oplossen als men mij de mogelijkheden ter beschikking zou willen stellen. De baas dook op en vertelde natuurlijk dat men niet iedereen zomaar overal kon toelaten. Zo maakte ik kennis met de eigenaar/baas. Die heeft mij via het UWV weer opgezocht(ik had een kaartje achtergelaten). Een proefplaatsing volgde en daarna een jaarcontract.
    Wat ik zeggen wil: het UWV kan je niet helpen, er wordt teveel bezuinigd. Uiteindelijk gaat het er om wie je tegenkomt en welke indruk je maakt. Zelfs buiten de verplichte sollicitatiegesprekken om.
    Ga niet bij de pakken neer zitten maar kom in contact met vakgenoten, bij voorkeur van een bedrijf waar men vakkennis en ervaring belangrijker vindt dan goedkope krachten. KOP OP!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wie zijn / haar kop niet in het zand steekt weet waar dit uiteindelijk op uitdraait!

    Open grenzen (criminaliteit verplaatst zich gemakkelijker tussen Euro-lidstaten onderling)...
    Verzieking van de arbeidsmarkt met Oost-Europeanen...
    Steeds verdergaande versoepeling van het ontslagrecht...
    Gestage afbraak van de sociale structuren...
    Jaarlijks terugkerende bezuinigingsrondes en belastingverhogingen (btw van 19% naar 21%)...

    Om er maar een paar te noemen...
    Allemaal besluiten genomen door die "democratisch gekozen volksvertegenwoordigers".
    Tevens allemaal besluiten waar steeds meer mensen door getroffen worden!
    Besluiten die de koopkracht en daarmee de economie naar de kloten helpen, en waarvoor?!?
    Het redden van een Eurozone die erdoor is gedrukt?!?

    Men claimt dat het miljarden kost om de gulden weer terug in te voeren...
    Maarruhhh...
    Hoeveel geld is men bereidt te steken in zogenaamde "Europese noodfondsen" om steeds meer landen binnen ze Eurozone (getroffen door een crisis ontstaan door wanbeleid van de overheden en de financiële wereld (banken))?

    Na Portugal, Ierland, Griekenland nu ook al Spanje en Italië?

    Kunnen steeds minder landen het geld opbrengen dat nodig is om een slagkrachtig noodfonds op te zetten (even buiten beschouwing gelaten of dat noodfonds wel in staat is om het groeiende aantal landen et financiële problemen financieel te ondersteunen?

    Immers...
    Wanneer steeds meer landen die financiële steun hebben toegezegd aan dit soort "noodfondsen" al niet aan hun verplichtingen kan voldoen, zullen de andere landen met steeds hogere bedragen moeten garanderen om de slagkracht te kunnen blijven waarborgen.
    Dit op haar beurt zal de schulden van die landen doen toenemen en dus hun kredietwaardigheid langzaam maar zeker doen afnemen totdat zij uiteindelijk ook geld aan kunnen trekken op de kapitaalmarkt tegen woekerrentes!

    De oplossing is echter simpel...
    NATIONALISEER de banken, de overheden kunnen nu herfinancieren tegen 0% rente (gegarandeerd uit belastingopbrengsten) en kunnen nu beginnen aan het omlaag brengen van de staatsschuld!

    Hoe alles in het werk gaat over economie, de schuldencrisis etc. vindt u op mijn website:
    >>> http://worldthechanges.wordpress.com/

    Laat u uw leven bepalen door een stel dombo's in Den Haag?
    Want laten we eerlijk wezen...
    Het IQ van die "volksvertegenwoordigers" is ver te zoeken...
    Wie verzint nu zoiets als het aanpassen van Artikel 1 in de grondwet aangaande discriminatie, door er in op te nemen een verbod op discriminatie vanwege "seksuele geaardheid"?!?
    Die is namelijk niet goed wijs...
    het waarom kunt u op de volgende link lezen.
    >>> http://worldthechanges.wordpress.com/2012/08/03/politiek-03082012-imbecielen-aan-de-macht/
    Wel... In het kort... Niemand schijnt zich bewust te zijn dat mensen die seks hebben met minderjarigen (pedofielen) en mensen die seks hebben met dieren eveneens beschermd worden wanneer deze regel in de grondwet wordt opgenomen!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Van de regen in de drup. Niets helpt. Ik ben het eens met velen. Wat kunnen wij hieraan doen? Wie kan ons helpen? Ik ben net 60 geworden. Ik ben hyper nerveus van die computer. Laat de mensen boven de 60 toch met rust. Je moet nog steeds solliciteren. Op je 60ste. Krankzinnig. En als je 62 0f 63 bent, kun je nog tomaten gaan plukken. Belachelijk. Wat een systeem. Was ik maar eerder geboren. Was ik maar ouder. Ach zelfs van de ouderen plukt men. Kijk maar naar de pensioenen. UWV kan een werkcoach wel betalen. Laatst was er een workshop die begeleid werd door 2 personen op 7 UWV-ers. Ik wens iedereen sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen