donderdag 30 augustus 2012

Check nu wie er neppe volgers op twitter heeft


KOOPT MARCO ZIJN VOLGERS?

NIET ZO POPULAIR

BN'ERS

Veel geld heeft Marco Borsato niet, maar het lijkt erop dat hij zijn weinige centjes steekt in het kopen van volgers op Twitter. Zou hij echt zo onzeker zijn? 
Tiësto zwaait naar zijn niet-bestaande volgers
Eerder vandaag meldden we al dat de zogenaamde koningin van Twitter Lady Gaga maar heel weinig echte volgers heeft. Nu heeft WTF.nl ontdekt dat hier in Nederland ook een paar vermoedelijke oplichters op Twitter zitten. Vooral Marco Borsato lijkt de boel te neppen.

Met de nieuwe webtool StatusPeople kan gecontroleerd worden hoeveel 'echte' volgers iemand heeft, want er zijn ook veel neppe en inactieve accounts. Als het percentage inactieve en neppe accounts bij een bepaalde Twitteraar heel hoog is, is dat nogal verdacht. Het kan betekenen dat diegene de boel loopt te neppen en de volgers gewoon heeft gekocht bij een of ander louche internetbedrijfje. Bij Marco Borsato lijkt dit het geval: slechts 27 procent van zijn ruim 349 duizend volgers zijn levende mensen.

Er zijn wel meer BN'ers die een verdacht hoog aantal nepvolgers hebben: Armin van Buuren, Tiësto, Jochem Myjer, Youp van 't Hek en Nico Dijkshoorn hebben allemaal minder echte volgers dan neppe. Opvallend is dat de vier laatstgenoemden allemaal precies 49 procent echte volgers hebben. Zouden ze allemaal bij hetzelfde bedrijfje hebben aangeklopt om volgers te kopen?

De Twitteraccount van WTF.nl is wel harstikke betrouwbaar, trouwens. 86 procent van onze volgers zijn levende mensen. Ben jij ook een levend mens? Volg ons hier!
Bron.wtf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten