woensdag 29 augustus 2012

Sporten is goed voor je carriére

Tijdens het joggen, fietsen of fitnessen worden de beste ideeën geboren. Ook zijn sporters meer tevreden met hun job dan niet-sporters. Bewegen is  beter voor je carrière, zo blijkt uit een rondvraag over sport en carrière.

Minder ziek

Sporten heeft een gunstige invloed op je loopbaan. Zo denken 6 op 10 sporters aan nieuwe ideeën en zijn ze gemiddeld 2 dagen minder vaak ziek dan niet-sporters.

Inkomen

Nederlanders worden productiever en carrièregerichter. Voor sportievelingen geldt het belang van carrière als één van de topprioriteiten. Hoe hoger het inkomen, hoe groter de kans dat iemand beweegt. 

Fitness
Gemiddeld wordt twee keer per week aan sport gedaan. Populairst is fitness, de helft doet dit in een sportclub, meestal tijdens de week en vooral 's avonds. Een kleiner deel beweegt 's ochtends, 1 procent doet dat tijdens de lunch. 60 procent sport ook tijdens het weekend. 

Werkgevers

Hoewel sporten een gunstig effect heeft op de productiviteit, moedigen weinig werkgevers hun krachten aan. 74 procent zou een financiële stimulans wel waarderen. Een korting op een fitnessabonnement, gevolgd door apparatuur op kantoor of een interne competitie, zouden perfecte stimuli zijn. 

bron:www.sportiefsolliciteren.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten