dinsdag 6 november 2012

Treinverkeersleider ( Zuid Holland )


Treinverkeersleider

Organisatie
De ruim 4000 medewerkers van ProRail zorgen ervoor dat elke dag, 24/7, 1 miljoen treinreizen worden gemaakt en 115.000 ton goederen op hun plaats van bestemming komen.
Aantallen die nog zullen groeien. Daarom is versterking welkom van goed opgeleide professionals met oog voor operationele processen en een flinke dosis lef en inventiviteit.


Functiebeschrijving
Wil jij een opleiding volgen en vanaf de eerste dag betaald worden? Ben je stressbestendig en zoek je uitdagend werk? Reageer dan.
Na een intensieve opleiding van ongeveer acht maanden, start je als zelfstandig treinverkeersleider.
Als treinverkeersleider zorg je ervoor dat de treinen op tijd vertrekken en aankomen op een station. Wanneer er vertraging optreedt, neem je maatregelen om dit zo snel mogelijk op te lossen. Zoals bijvoorbeeld het omleiden van treinen via een andere route. Belangrijk is dat je die maatregelen neemt waardoor zoveel mogelijk reizigers en goederen van A naar B kunnen reizen. Uiteraard met zo weinig mogelijk hinder.
Je hebt systemen en beeldschermen tot je beschikking waarop je het actuele beeld van het treinverkeer kan aflezen. Hiermee kun je dus zien of de treinen op tijd rijden of vertraging hebben.
Contact heb je als treinverkeersleider met onder andere machinisten, teamleden, vervoerders en overheidshulpdiensten. Naast het afhandelen van het treinverkeer, ben je ook verantwoordelijk voor het veilig laten verlopen van werkzaamheden aan het spoor.


Functie-eisen
Om in aanmerking te komen voor de functie van treinverkeersleider moet je heel wat in huis hebben:
• Je hebt minimaal een afgeronde havo of mbo 4 opleiding. Of je hebt recent een hbo opleiding afgerond.
• Je hebt een aantal jaar werkervaring, bij voorkeur in een logistieke omgeving of als operator.
• Je hebt recent nog een opleiding, cursus of training gevolgd.
• Je kunt goed met computers omgaan.
• Je bent uitermate stressbestendig en betrouwbaar, maar ook overtuigend en besluitvaardig.
• Je spreekt goed Nederlands.
Een goede treinverkeersleider houdt altijd het hoofd koel. Je bent in staat om beslissingen te nemen en je kunt snel schakelen tussen werkzaamheden.

Ben je niet in het bezit van een havo of mbo 4 diploma? Dan heeft reageren geen zin.


Arbeidsvoorwaarden
De functie wordt uitgevoerd in een drieploegendienst (vroeg-laat-nacht). 
• Houd er rekening mee dat je ongeveer 2 van de 4 weekenden werkt.
• Voordat je bij ProRail Verkeersleiding kunt beginnen, onderga je een psychologisch onderzoek (assessment) en een medisch onderzoek. Bij een medische indicatie zoals suikerziekte, epilepsie en kleurenblindheid behoort werken bij Verkeersleiding helaas niet tot de mogelijkheden.
• In mei en juni 2013 starten nieuwe opleidingen.
• Wanneer je solliciteert, beoordelen wij direct jouw cv. Wanneer wij denken dat je past op deze functie vragen wij jou thuis een online-test te maken. Wanneer de uitslag van deze test positief is, ontvang je een uitnodiging voor een wervingsbijeenkomst.
• Meer informatie vind je op de site www.treinverkeersleider.nl. Solliciteren kan rechts bovenaan via de knop 'solliciteren'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten