donderdag 8 november 2012

Niet bewust van de risico’s voor zowel bedrijf als werknemers

Van de redactie
Flexibel werken en een flexibele werkomgeving zijn voor steeds meer werkgevers de norm, maar velen zijn zich niet bewust van de risico’s voor zowel bedrijf als werknemers. Want waar zijn bijvoorbeeld de vluchtroutes? En worden dure laptops die van hand tot hand gaan wel goed opgeborgen?
    ‘Met flexibele werkplekken weet niemand meer welke inventaris in de ruimten thuis hoort. Dit maakt het voor werknemers erg makkelijk spullen zoals een nietapparaat, telefoonoplader of dure koptelefoons mee te nemen. Ook laten ze laptops vaak rondslingeren. De voordelen van flexwerken zijn duidelijk, maar het is voor werkgevers ook belangrijk om bijkomende gevaarlijke en vervelende situaties te voorkomen’, aldus consultant Gerard Bongers. Vieligheidsorganisatie Securitas geeft een aantal tips:
    - Instrueer werknemers bij veranderingen in hun werkomgeving opnieuw waar op elke verdieping de blusapparatuur, nooduitgangen en blusapparatuur zich bevinden.
    - Elk bedrijf moet een minimaal aantal bedrijfshulpverleners (bhv-ers) beschikbaar hebben. Werken veel werknemers thuis? Houdt dan met de planning rekening met het wettelijk verplicht gestelde aantal bhv-ers.
    - Veel opbergmogelijkheden voor laptops en ander kantoorartikelen zijn van onvoldoende kwaliteit (denk aan kluisjes die gemakkelijk open te breken zijn en krakkemikkige trolleys. Maak het dieven niet gemakkelijk en investeer in degelijk materiaal.
    bron;telegraaf.nl

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten