woensdag 13 januari 2010

Top 10 goede voornemens 2010

1 Die ene opleiding gaan volgen. Vorig jaar te druk geweest. De crisis zorgde ervoor dat ze me niet konden missen…

2. Inzetten voor een goed doel. Was tot voor kort nog een veelgehoord voornemen. Staat ook uitstekend op je CV. In tijden van crisis komt eigenbelang echter vanzelf weer voorop te staan. Laat je niet weerhouden, juist nu scoor je met dit voornemen…

3. Die aardige nieuwe collega helpen. Iedereen kent wel het gevoel. Bij een bedrijf binnenkomen en je na een week buitengewoon eenzaam voelen.. Ben jij die collega?

4. Dat oude contact weer eens opbellen. De huidige carrièregerichte werknemer kan niet zonder een netwerk.

5. De auto eens wat vaker laten staan. Is  goed voor het milieu en de olieprijs hielp ook een handje.

6. Een coach zoeken. Iedereen heeft zo langzamerhand een coach (gehad).


7. Stoppen met roken. Is eigenlijk passé. Het moment om te stoppen, geholpen door het rookverbod in de horeca, ligt alweer geruime tijd achter ons. Ach, eigenlijk is het nooit te laat om te stoppen. Gewoon doen!

8. Mijn baas eindelijk eens de waarheid zeggen. Is er het afgelopen jaar al weer niet van gekomen. Tja die promotie hè. In 2010 wordt het er ook niet gemakkelijker op..

9. Een andere baan zoeken. De kerstperiode nodigt uit tot reflectie en overpeinzing van het afgelopen jaar. Personeelzaken ziet elk jaar weer met angst en beven de eerste week van januari tegemoet. Dit jaar niet, de crisis leidt ertoe dat mensen blijven zitten waar ze zitten. Ga tegen de stroom in, zeg op en zoek die nieuwe uitdagende baan, juist nu liggen er kansen.

10. Balans tussen privé en werk. Meer tijd voor je partner, kinderen hobby’s etc. Maar ja, toch weer niet van gekomen. Onmisbaar op de zaak, die belangrijke klant, die niet te missen offerte. Niemand wordt hier blij van, zet privé nu eens echt op nummer 1. Je partner zal 2010 dan een gedenkwaardig jaar vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten