woensdag 21 april 2010

Sollicitatiegesprekken: Waar gebeurde verhalen !


Als je na het sturen van je sollicitatiebrief toch ben uitgenodigd voor een gesprek zou het nog goed mis kunnen gaan. De voorbeelden hieronder zijn ook waar gebeurd in de praktijk. De eerste voorbeelden gaan over situaties die zich tijdens sollicitatiegesprekken hebben plaatsgevonden. 
 
·        Een sollicitant daagde de interviewer uit, om te gaan armworstelen
 
·        Een sollicitant droeg tijdens het sollicitatiegesprek een walkman en verklaarde dat ze makkelijk het sollicitatiegesprek zou kunnen voeren terwijl ze naar haar muziek was aan het luisteren. 

·        Een sollicitant vertelde dat ze nog niet had gegeten en had een hamburger en wat franse frietjes meegenomen die ze wilde opeten tijdens het sollicitatiegesprek. 

·        Een sollicitant gaf aan dat het haar doel was om de interviewer te vervangen in het bedrijf.
 
·        Een kalende sollicitant excuseerde zichzelf en kwam een paar minuten later terug met een pruik op zijn hoofd.
 
·        Een sollicitant gaf aan dat als hij zou worden aangenomen dat hij dan zijn loyaliteit zou laten zien door het bedrijfslogo op zijn arm te laten tatoeëren. 

·        Een sollicitant belde tijdens het sollicitatiegesprek met haar telefoon een kennis op om te vragen hoe ze een bepaald vraag het beste zou kunnen beantwoorden.

·        Een sollicitant nam een grote hond mee naar het sollicitatiegesprek. 

·        Een sollicitant weigerde om te gaan zitten en stond er op dat hij staand zijn sollicitatiegesprek zou kunnen houden. 

·        Een sollicitant was aan het indommelen tijdens het sollicitatiegesprek. Maar ook de antwoorden van sollicitanten kunnen er soms voor zorgen dat het oordeel van de interviewer snel duidelijk zal zijn. Die zijn dus vragen of antwoorden die sollicitanten tijdens sollicitatiegesprekken hebben gegeven. 

--








1 opmerking:

  1. Dat zijn allemaal mensen die eigenlijk helemaal niet willen werken maar die in hewt algemeen worden gestuurd door instantie`s hier vind ik niks grappigs aan niks interessants en al zeker niet te gek ja misschien te gek voor woorden dit soort mensen met de broek op hun knieeen piercings in de lipen rastafarie`s en ga zo maar door willen eigenlijk maar een ding op de werkende man zijn centjes leven daarom deze belaberde kleding en expressie stijl

    BeantwoordenVerwijderen