vrijdag 25 januari 2013

Sollicitatieverhalen week 4

Ik ben 50, sinds een half jaar werkloos, daarvoor 2 jaar uitzendwerk gedaan en daarvoor had ik een vaste baan bij een gemeente, leuke baan, maar ook bij de gemeentes is het reorganisatie troef. Nee, nergens word je uitgenodigd, ik solliciteer (al voordat ik werkloos werd) gemiddeld 30x per maand, maar kan het ook inderdaad wel vergeten.
Onze "geliefde" minister president weet niet waar ie het over heeft!!! Als er iemand ver echt heel ver van de bevolking af staat is hij het wel met die achterlijke grijns op zijn smoel. Ergste is wel dat als ie straks ooit minister president af is, dat ie dan wachtgeld krijgt, dan heeft hij geen reden meer om nog te gaan werken.
Voor de gewone man is het echt om moedeloos van te worden, maar naar de gewone man wordt niet geluisterd, wij tellen niet mee.
Ook ik en inmiddels met vrijwilligerswerk begonnen, het is de enige manier om contact met anderen te houden.
Wat ik verder merk is dat mijn kennis snel achteruit gaat, cursussen die je hebt gevolgd en bijv. computersystemen waar je mee gewerkt hebt, de kennis ervan raak je snel kwijt en er veranderd zoveel en zo ontzettend snel dat ik bang ben dat mijn kennis straks dusdanig verouderd is dat ik het helemaal vergeten kan.

____________________________________________________________________________________________


Ik was 41 toen ik zonder werk kwam te zitten.
Op 2 weken na (van de bijstand af na 2 jaar WW) iets aangeboden gekregen wat brood op de plank genereerd.
Maar daar is dan ook alles mee gezegd.
614 sollicitatie briefen verzonden en op 42 een reactie gehad en in totaal 4 uitnodigingen voor een gesprek.

Ik sluit mij volledig aan bij de opener van deze frustrerende brief over de minister.
Maar zeg nou zelf, de minister heeft een voorbeeldfunctie en komt na de verkiezingen in 2 weken tijd maar liefst 3 keer zijn belofte niet na. (kiezersbedrog). En onze jongeren doen daarom precies het zelfde: hebben lak aan alles en doen dingen die ik niet in mijn opvoeding heb mee gekregen als dat dat niet mag of niet netjes is.
En nou juist DIE jongeren hebben een baan.
Het is de omgekeerde wereld (lees Nederland.
De rijken worden rijker en de armen worden armer.
Minister president heeft een rijk gevulde portemonnee, dus die hoeft zich niet zo'n zorgen te maken.
Wij wel, want we willen graag werken en het liefst met resultaat.
Nu de minister president nog.

15 opmerkingen:

  1. mijn man is al werkloos meer dan een half jaar naar bijna 30 jaar hebben gewerkt en dan worden weg gezet worden met 6oo euro minder in de maand hij is dakdekker is 47 jaar en hij al zo vaak op werk gereageert maar hij is te duur we zitten met een dure hypotheek ik heb zelfs een brief naar Rutte gestuurt en heb ook een brief terug gehad met dat het in 2014 beter is wat hebben we hier aan niets toch

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. SITUATIE KEN IK DUS OOK, HEFT ME ZELFS MIJN HUWELIJK GEKOST, ZIT IN DE SCHULDSANERING INMIDDELS, MET DANK AAN......................

      Verwijderen
  2. heb gesolliciteerd op een functie die ik al 15 jaar uitoefen. Kreeg als afwijzing u bent niet geschikt voor de functie. ik ben 58 jaar heb een cv van 3 pagina's incl. HEAO.
    Ik heb telefonisch contact opgenomen met het bedrijf en gevraagd waarom ik niet ben geselecteerd met mijn kennis en kunde van 15 jaar. Toen was het stil. Ik zei verder leeftijd discriminatie mag niet, maar is wel goed door jullie verpakt. Zeg niet dat ik niet geschikt ben maar zeg dat de keus niet op deze of gene is gevallen. Ze waren stomverbaasd.
    Ik heb het bedrijf in de gaten gehouden en tot mijn stomme verbazing hebben ze iemand aangenomen van nog geen 30 jaar, die uit een heel andere branche komt. Dat is treurig. Heb een SOLLICITATIE PLICHT, terwijl het een publiek geheim is dat 40 + al TE OUD is.
    Heb aan het UWV gevraagd waarom. Ja dat moet...anders raakt u uw WW kwijt. Zelfs als kassiere wordt je niet aangenomen als je de 40 bent gepasseerd. Dit is pas treurig. Ik houd van kennis overdragen maar zo schiet het niet op. Men investeert liever in dure interne opleidingen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik sluit me helemaal aan op deze trieste verhaal.want zit nou ook bijna 4jaar bij huis terwijl ik alle gevraagde papieren heb,genoeg werkervaring en toch iedere keer een standaardbrief(30 jaar werkervaring en nog zo jong pas 57jaar oud)thuis krijg met het al bekende kreet Upast niet in onze profiel!!!!!!!!!!!

      Verwijderen
    2. Inderdaad, wij hebben een dijk van een werk- en levenservaring, zijn zelden of nooit ziek, kennen GEEN uitval door bevallingen, zwangerschapsverlof, zieke kinderen of schoolvakanties en toch nemen ze ons niet aan? Waarom niet??? Omdat de jeugd zich niet superieur aan ons kan voelen, ZIJ denken door hun studies (door ONS betaald notabene) dat zij de wijsheid in pacht hebben. Bij mijn laatste (tijdelijke) werkgever MOEST ik me laten afbekken door een kind dat jonger was dan mijn jongste zoon, een KIND ZONDER een afgemaakte opleiding, met een klein beetje werkervaring (dat was haar 1e baan), maar WEL met een grote mond en met de steun van collega's van dezelfde leeftijd! Dan ben je 50 en moet je je dit laten aanleunen, dat is toch ook niet normaal!
      Bedrijven moeten eens beter beginnen nadenken, ooit zijn die kinderen met hun grote mond ook oud, hebben ze zelf niet eens een opleiding gehad ook en dan???

      Verwijderen
  3. Kan het niet beter verwoorden,met het versoepelen van het ontslagrecht, zogenaamd om meer doorstroming, slaan de plannenmakers ook de plank geheel mis.
    Voor de ondernemer natuurlijk een uitkomst, blijkt weer dat deze regering voor de ondernemers ( rijke ) is en de arbeider het mag uitzoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Na 40 jaar aan een stuk gewerkt te hebben in de ww nu 3 jaar en 140 sollicitaties verder nog niets.Gereageerd op vacature 65+,dit uitzendbureau wilde wel maar werkgever vondt me te jong.Dus je merkt wel 58 is te oud dus kun je het wel vergeten wat nu verder ik weet het niet probeer nu een wsw functie te krijgen,zal ook wel niet lukken.De ondernemer word er beter van de werknemer mag het uitzoeken.Dit word alleen maar erger,zeker in deze tijd.Maar ja zeggen ze bij het UWV geef de moed niet en dan tot ziens dan maar.Ook heb ik een buitelandse achternaam ben hier geboren dus dit extra melden als u solliciteerd zegt het UVW mogelijk scheeld dit.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ken deze verhalen helemaal heb 30 jaar aan een stuk gewerkt verschillende functies gehad van produktiewerk tot planning. Ben 50 jaar verschillende opleidingen gedaan intern en extern van logistiek manager en technisch afvalwaterzuivering. Heb een jaar gewerkt voor een uitzendbureau eerst een half jaar bij een bedrijf die kant en klaar maaltijden maakt alle werkzaamheden gedaan zag ik vacatures in de krant heb ik er op gesolliciteerd, wat denk je afgewezen. Heb ik gebeld waarom toen zeiden ze, ze zagen in mij geen procesoperater. Bij het 2e bedrijf aan de inpakband gestaan ook daar zag ik vacatures in de krant staan ook weer gesolliciteerd wat denk je ook weer afgewezen weer gebeld krijg je als antwoord hoe ik het in mijn kop kon halen om te bellen over de afwijzing. heb 3 jaar ww gehad ga nu in de bijstand en ja je moet solliciteren en ik wil weer aan het werk maar ja wordt er op dit moment helemaal moedeloos van. Ben dit klote land wel zo zat zoals ze zeggen die mensen in den haag hebben geen klagen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ook ik weet hoe het allemaal (niet) werkt. Ik ben inmiddels 52 en 1,5 jaar thuis. Ik had een contract (1/2 jaar) en er werd mij op mijn laatste werkdag verteld dat er geen werk meer voor mij was. Dan kom je natuurlijk in de WW en moet je solliciteren. Ben ik zo stom geweest om bij de post te solliciteren en werd daar ook aangenomen (minimum loon voor heel hard werken). Daar ben ik na 4 maanden gestopt omdat ik het lichamelijk niet meer aankon en weer niet afgekeurd wilde worden. Wat denk je, werd ik ruim gekort op mijn uitkering omdat ik zelf gestopt was. Dat ik anders helemaal niet meer kon werken hadden ze bij de UWV geen boodschap aan. Ik heb natuurlijk weer veel gesolliciteerd, maar niet genoeg volgens het UWV. Simpelweg omdat er geen passende vacatures te vinden zijn. Resultaat: een boete van het UWV. Inmiddels heb ik het er helemaal mee gehad en solliciteer alleen nog maar als ik iets in de buurt zie.
    Om mij heen zie ik genoeg jongeren die nog nooit gewerkt hebben. Laten ze die eens achter de broek zitten en rekening houden met het gebrek aan banen voor onze leeftijdsgroep!!! DEN HAAG OPEN JE OGEN EENS VOOR DE REALITEIT!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. DEN HAAG KENT MAAR ÈÈN REALITEIT: HUN EIGEN!!! Helaas is dat niet de realiteit van de gewone mensen, zij weten echt niet wat er leeft onder de mensen, het interesseert ze ook NIET!!! Nog steeds hoop ik dat die sneeuwbal in hun gezicht uiteen spat en dan ook goed ook!

      Verwijderen
    2. In 2007 kon ik thuis blijven voor mijn kinderen omdat de opvang steeds duurde werd en het beter uit kwam om thuis te blijven. Nu inmiddels zo'n 5 jaar verder blijf ik achter met 4 kinderen die minderjarig zijn. Kom ik bij de soos terecht en moet dus 5 sollicitaties per dag doen met 4 kinderen waarvan er 2 niet naar school gaan. ik sta er hellemaal alleen voor maar nee zo is de wet dus het moet belachelijk. inmiddels heb ik vanaf oktober zo'n 300 sollicitaties gedaan.
      Of je hoord er niks meer van of je word afgewezen van wege het feit dat je 4 kinderen heb en je niet flexible genoeg bent. Waarom niet net als vroeger dat je dus niet hoeft te solliciteren als je kinderen heb onder de 12. Het word allemaal zo moeilijk gemaakt en begrijp mij niet verkeerd ik wil echt wel werken maar het is bijna niet te doen. Regering bedankt voor jullie belachelijke wetten. Het word tijd dat we met ze allen de oorlog gaan verklaren tegen de regering.

      Verwijderen
  7. ik ben de topicstarter en wil jullie graag laten weten dat ik wederom een tijdelijke baan heb aanvaard: 1 februari beginnen, voor 3 maanden, maar ja, beter dan niets en UWV weer tevreden gesteld!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Waarom maakt iedereen zich zo druk om dingen die je toch niet kunt veranderen? We weten toch allemaal dat politiek een ander woord voor leugen is.. Ben je goed in liegen en bedriegen dan is een carrière in de politiek voor je weggelegd. Denkt iemand nu echt dat Den Haag gaat veranderen? Denkt iemand nu echt dat op ambtenaren niveau beslissingen worden genomen die goed voor ons zijn? We leven in een graaicultuur, de banken vielen als eerste door de mand, bedrijfsleven volgt weldra en de politiek? Die is al druk bezig zichzelf in te dekken. Mooi praten en je vooral niet laten vangen op woorden, dat hebben ze in de politiek de afgelopen 25 jaar goed ontwikkeld. Onze samenleving is verrot en de politiek "WIL" dit helemaal niet veranderen. Hoe kan je iets willen veranderen voor een ander als je enkel en alleen aan jezelf denkt?
    In de hoogconjunctuurdagen (ver achter ons) werden er ook ongelofelijke blunders gemaakt die miljoenen of miljarden hebben gekost, alleen toen maakte we ons als bevolking daar minder druk om, het gaat toch goed? Ik kan 3x per jaar op vakantie, dus foutje mag best. Foutjes werden gewoon opgelost door wat meer geld te halen bij de burger, en die? Die was druk bezig met zichzelf. Nu komt al dat incapabel leiderschap naar boven. Het geld is op, de economie valt met duizelingwekkende snelheid in een bodemloze put. Hypotheken (jarenlang gepromoot door de overheid) hangen als een molensteen om de nek van menig burger, belastingen en boetes zijn exorbitant hoog geworden en nu raakt het ons, de burger, Jan met de pet. Nu snijd dit systeem in ons vlees en nu roepen we moord en brand. Iemand zij ooit "Je krijgt wat je verdient" en ja we hebben gekregen wat we verdienen. Leiders die niet kunnen leiden, ambtenaren die door dienstjaren op verkeerde plekken zitten en enkel bezig zijn zich meer te verreiken .
    Zolang we dit economisch model blijven vasthouden verandert er niets. Werkloosheid stijgt, 40+ komt niet meer aan de bak, geld is op, uitkeringen worden gekort, alles wordt duurder en ja, Den Haag regeert gewoon verder of er niets aan de hand is. De leugen regeert.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Typisch Nederlands is dat als het nodig is om in opstand te komen, dat niet gebeurt. Maar zodra er onrecht is tegenover buitenlanders of in het buitenland, men massaal in opstand komt. Ik zit zelf ook met een koophuis en zonder werk en ben ook 50+. Bovendien een WW uitkering kom ik voor in aanmerking, omdat ik zelf ontslag heb genomen. Maar als je uitlegt aan UWV waarom je ontslag neemt maakt het hun niets uit. Ik had het kunnen weten. Ik solliciteer naar een functie, wordt door die werkgever mondeling aangenomen en moet met twee weken een contact tekenen, inmiddels vraag ik mijn ontslag aan, die ondanks een maand opzegtermijn wordt doorgevoerd. 1 dag voor het tekenen van mijn contract krijg ik een sms dat ik toch maar niet wordt aangenomen. Dat is de reden van zelf ontslag nemen. Ik moet nu bijzondere bijstand gaan aanvragen, maar dan telt het vermogen van je huis zwaar, waardoor je ook hier wordt afgewezen. Het NEDERLANDSE Systeem. En waar zijn de gedupeerde Nederlanders? Alleen klagen maar en een vinger wijzen naar...., intussen zitten de buitenlanders hier ons werk te doen voor een buitenlandse tarief nl. €6,- of € 8,- per uur. Lekker goedkoop!!! Wie heeft het goed? Je wilt werken maar komt niet aan de bak. Wat een Systeem en toch maar stemmen op die slijmbakken. Typisch Nederlands.
    Succes!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Onterecht om alle jongeren te 'beschuldigen'. zelf val ik onder deze categorie en ook voor mij is werk vinden problematisch. na een jaar via een uitzendbureau gewerkt te hebben werd ik op straat gezet. In de laatste 3maanden heb ik ongeveer 100sollicitaties gedaan en 2x ben ik op gesprek geweest. dat we over politiek klagen is prima, maar laat de verschillende doelgroepen met rust. ondernemers kiezen voor ervaring, recente opleiding of goedkoop.....zij maken zelf hun keuze daarin, elkaar afzeiken terwijl we in t zelfde schuitje zitten heeft dus weinig zin!! Succes met solliciteren!!

    BeantwoordenVerwijderen