donderdag 26 november 2009

Welkom KWF

Banenmatch heeft KWF van harte welkom als nieuw " Goed Doel" bij Banenmatch.

Wat doet KWF:

KWF Kankerbestrijding zet zich in op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving.

Onderzoek subsidiëren
Tachtig procent van ons budget gaat naar wetenschappelijk kankeronderzoek. Door onderzoek verbeteren de vooruitzichten van de patiënt met kanker. En door onderzoek weten we beter hoe we het risico op kanker kunnen beperken.

Speerpunten

* Kennis moet sneller voor iedereen beschikbaar zijn. Kennis helpt ons bij het voorkomen, opsporen en behandelen van kanker.
* We garanderen continuïteit van onderzoek op hoog niveau. We werken aan een samenhangend onderzoeksprogramma voor getalenteerde onderzoekers.
* We bevorderen en benutten internationaal onderzoek.
* De begeleiding van kankerpatiënten geven we extra aandacht.
* De behandeling van oudere patiënten met kanker krijgt een belangrijker plaats.
* We stimuleren onderzoek naar kanker bij kinderen.


Voorlichting geven
Door onderzoek komt er steeds meer inzicht in het ontstaan van kanker in relatie tot leefgewoonten. Bij 50 tot 70 procent van de mensen die aan kanker overlijden, waren leefgewoonten (roken, voeding, bewegen) een belangrijke oorzaak van hun ziekte. We geven daarom voorlichting over risico's die mensen lopen en hoe ze die zelf kunnen beperken. Daarnaast stimuleren we een gezonde leefstijl om het risico op kanker te beperken.

Speerpunten

* We stimuleren een gezonde leefstijl. Niet-roken, gezonde voeding, meer bewegen en verstandig zonnen geven wij speciale aandacht.
* Hoe eerder de ontdekking van kanker, hoe groter de overlevingskans. We willen het publiek informeren hoe ze tijdig actie kunnen ondernemen.


Patiënten ondersteunen
Goede informatie verbetert de kwaliteit van leven voor patiënten. We werken daarom intensief samen met patiëntenorganisaties.

Speerpunten

* Bij patiëntenondersteuning kiezen we voor toegankelijke informatie op maat. Hiermee willen we de positie van de patiënt versterken.
* We bieden informatie die patiënten de weg wijst naar lotgenotencontact en psychosociale hulpverlening.
* We werken intensief samen met kankerpatiëntenorganisaties.

Lees meer...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten